@everymen - to o czym piszesz to tzw skróty myślowe, i na pewno nie jestem ideałem, jednak po napisaniu posta czytam to jeszcze co najmniej raz i widzę jednoznaczność...no cóż, mogę się mylić tak jak słusznie odniosłeś to do swojej osoby
Co do lęków to jest w tym 90% przeczucia plus 10% podwaliny ze względu na brak merytorycznej odpowiedzi na zadane (na trzy sposoby) pytanie - dlaczego pakiet Freemium załączamy na 6 miesięcy a nie bezterminowo, skoro każdy na 3 dni przed końcem ważności może go zdeaktywować?
Ewentualne odwołanie oferty po 6 miesiącach lub zmiana jej podstawowych zasad dla nowych nabywców oferty po pół roku oznacza, że tak naprawdę skorzystać z obecnego możesz tylko raz. Za kolejnym razem będziesz jej nowym klientem. Pół roku to za krótki czas by np przenosić numer z innej sieci lub robić skarbonkę dla przenosin z BK.
Rozsądek podpowiada również, że wybór oferty to ryzyko, a że nie jestem hazardzistą to nie lubię zamrażać pieniędzy w coś tak niepewnego - dlatego wolę o wszystko dopytać trzykrotnie, jeśli coś jest dla mnie nielogiczne. Aktywacja na pół roku logicznym dla mnie nie jest i faktycznie może okazać się działaniem by wyciągnąć klientów z BK. Dziwię się, że nie pokuszą się po prostu na odwołanie bonusu w BK - byłoby chyba prościej, czyż nie?
Mylić się oczywiście mogę... i było tak i wtedy gdy wprowadzali pakiety WSZYSTKO, do czego się przyznaję...
Nie wróżyłem im (tj Virgin) przyszłości, bo skierowali ofertę do innego grona klientów... Okazało się, że jednak społeczeństwo woli jednak nadpłacić za coś, by mieć zabezpieczenie...kurde no ja jeszcze nie - może jestem za biedny? ...dlatego też samoodnawianie i sumowanie pakietów
bez konieczności pilnowania jest mistrzostwem świata - nic nie przepada i wiem dokładnie ile mnie w nim minuta kosztuje

@xander
Maks SIM pisze:To 6 mies. jest liczone dokładnie od daty aktywacji, czyli w tym wypadku od 11.11.2015
i tak jak piszesz będzie wyłączona ok 10.05.2016
Musi to oznaczać również taką samą zasadę co do odnowienia środków miesięcznych.
Pkt. 19, 20 i bardzo ciekawy pkt.21 regulaminu