Tak, bo sam do nich wysłałem maila, a czy wysyłają papierowe potwierdzenie to powiem szczerze, że nie mam pojęcia.Nie zaznaczałem żadnej odpowiedzi po prostu napisałem wypowiedzenie umowy.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
pytam o to bo bardziej mi odpowiada forma mailowa wypowiedzenia i jak narazie wszystkie sieci wysyłają te papierowe potwierdzenia zamiast wysłać na maila pdf jak fakture
Witam, 4 stycznia kończy się umowa z orange, która nie jest na mnie ale ja będę decydował o jej warunkach bo telefon i reszta będzie dla mnie. Wczoraj dzwoniła do mnie pani z BOK i zaproponowała mi Samsung Galaxy J5, nielimitowane rozmowy,smsy,1,5GB internetu za 49,99zł+14zł raty za telefon co wychodzi 64,99. Będąc zielony w sprawie wszelkich zniżek, wypowiedzenia umów i rabatów z tym wiążących się powiedziałem jej, żeby zadzwoniła po 16 (nie zadzwoniła). W międzyczasie poszedłem do salonu orange zapytać się czy mogą zaproponować mi coś lepszego po dłuższej kłótni o to, że umowa nie jest na mnie (powtarzałem 3 razy, że jestem osobą decyzyjną i proszę mi zaproponować oferte) stwierdziła, że tu jest oferta standard i nie ma żadnych rabatów na cokolwiek. Podziękowałem po tych słowach i dotarłem tutaj. I tutaj moje pytania: na ile przed zakończeniem umowy można złożyć wypowiedzenie? Chyba najlepszą opcją będzie złożenie w salonie i wtedy rozmowa z BUK. Co teraz proponujecie za telefony dla abonamentu 50/70zł i jakich warunków wymagać od operatora? Ta J5 wydaje się całkiem okej,
salony niestety często nie chcą przedłużać umów na dobrych warunkach bo małą mają z tego korzyść, wolą robić nowe aktywacje, standardowe warunki, wtedy zarabiają więcej, no i jeszcze dochodzi do tego czy sprzedawcy z salonu są ogarnięci czy nie, dużo ludzi w salonach nie zna się na swojej pracy i myślą, że klient wie jeszcze mniej od nich i to nie zawsze prawda, sam się o tym przekonywałem kiedy szukałem dobrej oferty na przedłużenie umowy albo przejście do innej sieci i nic w tych salonach poza standardowymi ofertani nie znalazłem,
zamów przez telefon z utrzymania klienta, oni bardziej się znają na ofercie bo sprzedają na codzień i szybciej się dogadasz niż ze sprzedawcami w salonie
zamów przez telefon z utrzymania klienta, oni bardziej się znają na ofercie bo sprzedają na codzień i szybciej się dogadasz niż ze sprzedawcami w salonie
Ostatnio zmieniony 31 paź 2015, 12:52 przez iPlus, łącznie zmieniany 1 raz.
@buaszeej mi zaproponowała to samo z tym, że z J5 nie płaciłem nic. Złożyłem wypowiedzenie.
J5to rzeczywiście fajny telefon ale te warunki, które Ci zaproponowali to jakaś kpina. Bez problemu możesz ten telefon dostać za 79 zł jednorazowo plus abonament miesięczny 46 zł (to jest zrabatowany abonament za 70 zł).
@iPlus no tak praktycznie to są trzy opcje - dzwonie do Buk i pytam telefonicznie, idę do salonu i składam wypowiedzenie po czym dzwonią do buk i tam z nimi negocjuje lub składam wypowiedzenie mailem i czekam na telefon - więc najlepsza jest pierwsza opcja?
@aquacuba kiedy składałeś? kontaktowali się już z Tobą?
@zielony71 no patrząc na posty innych to serio warunki okropne. Właśnie liczę mniej więcej na rabat 30% i jak najmniejsza dopłata, żadnych rat wliczanych w abonament. Do tego jakiś pakiet internetu.
To jak z tym wypowiedzeniem? Mogę już iść składać lub wysłać i nie będą grozić kosztami ze względu na zerwanie umowy? A i jeszcze jeśli e-faktura będzie i zgoda na marketing to jeszcze mniejsze koszty wyjdą
@aquacuba kiedy składałeś? kontaktowali się już z Tobą?

@zielony71 no patrząc na posty innych to serio warunki okropne. Właśnie liczę mniej więcej na rabat 30% i jak najmniejsza dopłata, żadnych rat wliczanych w abonament. Do tego jakiś pakiet internetu.

To jak z tym wypowiedzeniem? Mogę już iść składać lub wysłać i nie będą grozić kosztami ze względu na zerwanie umowy? A i jeszcze jeśli e-faktura będzie i zgoda na marketing to jeszcze mniejsze koszty wyjdą

Możesz składać wypowiedzenie, śmiało, ale ze skutkiem na koniec okresu zastrzeżonego (czyli końcem umowy).
zielony71 pisze:Nawet 10 dni się zdarzało, ale to wyjątek. Najczęściej do tygodnia.
W moim przypadku sytuacja jest troche inna..Polowalem na s6 edge+ no i udalo sie trafic bo pojawil sie na chwile w sklepie internetowym, a zaraz potem zniknal...Stad u mnie czas realizacji 4 tygodnie
Było: Motorola E365, Sony Ericsson K310i, Nokia 6020, Nokia N73 ME,LG GT 500
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2
4dni temu nikt sie nie kontaktował.
A, i co do rabatu -30% to uzyskam go w Buk czy raczej lepiej szukać po grouponach?
tylko DUK na grouponie jest znizka teraz do -20%
Pokaż mi ofertę za 29 ze sredniej klasy telefonem. Trzeba przeciez dopłacić za ten telefon.zielony71 pisze:Oczywiście, że tak. Ale dlaczego właściwie interesuje Cię oferta bez telefonu skoro za te same pieniądze możesz mieć ofertę z telefonem? Rozumiem, że telefon już masz ale zawsze możesz ten nowy komuś podarować albo sprzedać...
A ja mam na koncie 3 uslugi i orange open 20 pln na 3 osoby podzielony, wiec od tych 29 odejmuje 7 i mam abo za 22.
Jak z tym kodem?
Napisałeś, że 39 zł a ja nie pisałem, że telefon będzie średniej klasy XD
W zetafonie przy zobowiązaniu miesięcznym 40 zł dostaniesz za grosze telefon typu lumia 532, czy alcatel one touch mini. Za te 40 zł doładowania w ofnk dostaniesz z 10 GB internetu a za 30 zł kupisz pakiet nielimitowanych rozmów/sms. To jeszcze Ci 10 zł zostanie na roaming i audiotele;-)
Doładowanie 40 zł jak poszukasz to też kupisz taniej.
A co do kodów to mam, zapraszam na priv.
W zetafonie przy zobowiązaniu miesięcznym 40 zł dostaniesz za grosze telefon typu lumia 532, czy alcatel one touch mini. Za te 40 zł doładowania w ofnk dostaniesz z 10 GB internetu a za 30 zł kupisz pakiet nielimitowanych rozmów/sms. To jeszcze Ci 10 zł zostanie na roaming i audiotele;-)
Doładowanie 40 zł jak poszukasz to też kupisz taniej.
A co do kodów to mam, zapraszam na priv.
Witam
Mój ojciec posiada abonament w orange za 29,9. Umowa kończy się 22 listopada. W salonie strasznie słabe opcje przedłużenia proponują. Pewnie trzeba wypowiedzieć umowę i wtedy coś się ruszy. Powiedzcie mi na co może liczyć w kwocie około 30 zł ? Podpowiem że dużo nie dzwoni, przydało by się 1~2 GB neta, sms/mms niepotrzebne. I co lepiej wziąć abonament z telefonem czy bez. Telefon jak coś to ze średniej półki. Proszę o poradę jak to najlepiej rozegrać.
Mój ojciec posiada abonament w orange za 29,9. Umowa kończy się 22 listopada. W salonie strasznie słabe opcje przedłużenia proponują. Pewnie trzeba wypowiedzieć umowę i wtedy coś się ruszy. Powiedzcie mi na co może liczyć w kwocie około 30 zł ? Podpowiem że dużo nie dzwoni, przydało by się 1~2 GB neta, sms/mms niepotrzebne. I co lepiej wziąć abonament z telefonem czy bez. Telefon jak coś to ze średniej półki. Proszę o poradę jak to najlepiej rozegrać.
Szanowni Państwo
Zupełnie przez przypadek dowiedziałem się, że na tym forum mogę dowiedzieć się jak rozmawiać z Orange, żeby uzyskać ofertę lepszą jak w salonie, czy przez internet. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w określeniu jaką technike rozmowy przyjąć z Orange, żeby uzyskać interesujące warunki.
Słyszałem, że kolega wypowiedział umowę, a po kilku dniach otrzymał telefon z Biura Utrzymania Klienta (? - czy cos takiego) i wynegocjował warunki o 20-30% lepsze jak w salonie/przez internet/infolinie.
Jak do tego podejść?
Czy mam:
- zadzwonić na infolinię, wypowiedzieć umowę i czekać na kontakt z BUK? czy,
- zadzwonić na infolinię i od razu rządać połączenia z BUK? czy,
- wykonać jakiś inny ruch?
Przedstawie pokrótce ofertę jaką posiadam i jaka by mnie interesowała:
Posiadam umowę - NA FIRMĘ
Umowa zakończyła się w MAJU 2015 (nie miałem głowy nic z tym zrobić)
Posiadany Plan Taryfowy to: "Optymalny 450 z Internetem" za 114 zł netto (140,00 brutto).
W ramach ów abonamentu mam: wszystkie połączenia kom i stacjonarne za free, SMS/MMS za free, 2GB internetu)
W ramach oferty brałem telefon Sony Xperia T. Umowa podpisana była na 2 lata i wygasła w Maju teo roku
Obecnie interesuje mnie oferta Orange BIZ bez telefonu na 12 miesięcy w cenie 64,99 zł netto (79,94 zł brutto) o parametrach: minuty za free na komi stacjnarne, SMS/MMS za free, 5GB internetu a dodatkowo pakiet 250min do UE, 300 min z UE do UE, 300 min odbiór w UE)
Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się może jaką ofertę mogę wynegocjować ?
Czy dzwonić do Orange (jaki scenariusz wybrać????) i wypoaiadac umowe?
ps. Słyszałem również o ofertach z Grouponem - czy na powyższy abonament on rónież obowiązuje?
Z góy serdecznie dziękuję za pomoc.
Jeśli moje wskazówki sa mało precyzyjne, to uprzejmie proszę o info.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
W
Zupełnie przez przypadek dowiedziałem się, że na tym forum mogę dowiedzieć się jak rozmawiać z Orange, żeby uzyskać ofertę lepszą jak w salonie, czy przez internet. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w określeniu jaką technike rozmowy przyjąć z Orange, żeby uzyskać interesujące warunki.
Słyszałem, że kolega wypowiedział umowę, a po kilku dniach otrzymał telefon z Biura Utrzymania Klienta (? - czy cos takiego) i wynegocjował warunki o 20-30% lepsze jak w salonie/przez internet/infolinie.
Jak do tego podejść?
Czy mam:
- zadzwonić na infolinię, wypowiedzieć umowę i czekać na kontakt z BUK? czy,
- zadzwonić na infolinię i od razu rządać połączenia z BUK? czy,
- wykonać jakiś inny ruch?
Przedstawie pokrótce ofertę jaką posiadam i jaka by mnie interesowała:
Posiadam umowę - NA FIRMĘ
Umowa zakończyła się w MAJU 2015 (nie miałem głowy nic z tym zrobić)
Posiadany Plan Taryfowy to: "Optymalny 450 z Internetem" za 114 zł netto (140,00 brutto).
W ramach ów abonamentu mam: wszystkie połączenia kom i stacjonarne za free, SMS/MMS za free, 2GB internetu)
W ramach oferty brałem telefon Sony Xperia T. Umowa podpisana była na 2 lata i wygasła w Maju teo roku
Obecnie interesuje mnie oferta Orange BIZ bez telefonu na 12 miesięcy w cenie 64,99 zł netto (79,94 zł brutto) o parametrach: minuty za free na komi stacjnarne, SMS/MMS za free, 5GB internetu a dodatkowo pakiet 250min do UE, 300 min z UE do UE, 300 min odbiór w UE)
Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się może jaką ofertę mogę wynegocjować ?
Czy dzwonić do Orange (jaki scenariusz wybrać????) i wypoaiadac umowe?
ps. Słyszałem również o ofertach z Grouponem - czy na powyższy abonament on rónież obowiązuje?
Z góy serdecznie dziękuję za pomoc.
Jeśli moje wskazówki sa mało precyzyjne, to uprzejmie proszę o info.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
pozdrawiam
W
buaszeej,
sam zadzwoń na telefoniczne przedłużenie umowy i zysksj najlepsze warunki, szkoda czasu na niekompletne osoby z salonu które chcą tylko wciskać wszystko co mają do sprzedania wszystkim bez zastawiania się kto co potrzebuje bo liczy się dla salonu tylko wyrobienie planu sprzedaży, szkoda na nich czasu i do tego kolejki, lepiej zadzwonić,
waldix3,
próbój przedłużyć abonament za koło 40 zł z -20-30%, to da miesięcznie jakieś 30 zł, jedynie taka opcja
sam zadzwoń na telefoniczne przedłużenie umowy i zysksj najlepsze warunki, szkoda czasu na niekompletne osoby z salonu które chcą tylko wciskać wszystko co mają do sprzedania wszystkim bez zastawiania się kto co potrzebuje bo liczy się dla salonu tylko wyrobienie planu sprzedaży, szkoda na nich czasu i do tego kolejki, lepiej zadzwonić,
waldix3,
próbój przedłużyć abonament za koło 40 zł z -20-30%, to da miesięcznie jakieś 30 zł, jedynie taka opcja
Umowa kończy sie 13.09.2016r. wcześniej wzięty abo 129,99 ze zniżką 30%, obecnie płacę 90 PLN. Jest szansa w niedługim czasie przedłużyć tą umowę na nowych warunkach z niższym zobowiązaniem, czy jedynym rozwiązaniem jest czekać do czerwca i wtedy przedłużać/ewentualnie składać wypowiedzenie ale płacąc cały czas od stycznia do września zobowiązanie w wysokości 129,99 (rabat 30% kończy się z końcem grudnia 2015).
Widzicie jakąś alternatywę żeby nie płacić tak wysokiego abo?
Teraz mam ofertę przedłużenia abo 129,99 ze zniżka 40% czyli wychodzi 77 zł miesięcznie, ale znowu na... 24 miesiące, po tym czasie znowu musiałbym kombinować z innym kodem żeby znowu nie płacić 129,99 zł. Po drugie abo 77 to dla mnie za dużo.
Widzicie jakąś opcję?
Widzicie jakąś alternatywę żeby nie płacić tak wysokiego abo?
Teraz mam ofertę przedłużenia abo 129,99 ze zniżka 40% czyli wychodzi 77 zł miesięcznie, ale znowu na... 24 miesiące, po tym czasie znowu musiałbym kombinować z innym kodem żeby znowu nie płacić 129,99 zł. Po drugie abo 77 to dla mnie za dużo.
Widzicie jakąś opcję?
Obawiam się, że nie ma innych opcji.
Obecnie jest oferta 149,99 zl - 40% = 89,99 PLN i iPhone 6s 16GB za 829 PLN lub abo bez telefonu 129,99 - 40% = 77,99.
Proszę o opinie
Proszę o opinie