MI tam na razie się nie spieszy wiec mogę wypowiedzieć zgodnie z warunkami umownymi (1m+ kilka dni obecnego okresu). Po prostu zależy mi na maksymalnym zminimalizowaniu kosztów rozmów dla rodziców bo po co mają płacić wiecej jak mogą mniej a w grudniu likwiduję stacjonarkę więc wychodziło by im 29+29 przy tym co rozmawiają więc lepiej jak będzie 19+19 za rozmowy.
Tylko napiszcie mi jeszcze jak wiecie ile trwa przeniesienie z karty na abo. Planuję zrobić tak. Pierwszego dnia po przeniesieniu na kartę składam wniosek o przeniesienie na abo+zaznaczona opcja tel dodatkowy. I teraz nie pamietam jak to juz wygląda bo sam przenosiłem 1.5r temu. Rozpatrywanie wniosku to w przypadku z nju do nju nie powinno trwać tyle ile np z Plus do Nju. Zakładam jeden-dwa dni. Potem chyba musza kuriera z umową wysłać. nie wiem czy oni nową Sim mi przyślą? Chyba nie. No i umowa musi zostać odesłana tzn zabrana przez kuriera. Chyba ze podpisa na 'kalkulatorku' kuriera od razu wysyła depeszę do centrali i od razu właczają abonament.
Inny wariant to taki ze skoro telefon na karcie jest już zarejstrowany do właściciela i właściciel jest w systemie - czyli zweryfikowany to moze umowy nie trzeba by żadnej podpisywać, ale nie sądzę. Liczę więc jakiś tydzień w najlepszym wypadku i tu musze coś mamie zorganizować zeby przez ten czas miała jakies minuty do wygadania a w nju nie widze pakietów minutowych tylko... no własnie.. sam nie wiem jak je nazwać

miesie i inne kartoflane wynalazki, ale spoko. przez te parę dni coś się wymyśli