_miko_ pisze:Mam pytanie... Dostałem taką oto propozycję, po złożeniu rezygnacji:
"abonament komórkowy 105,98 rabatowany do kwoty 45,79 nielimitowane rozmowy na komórki i stacjonarne, SMS, MMS, 5 GB + 2.5 GB za staż (7.5 GB), 400 min + 100MB w roamingu, 100 min "międzynarodowych. To chyba nie jest jakaś super okazja, bo trochę taniej wyjdzie jak przedłużę umowę przez internet... ??
śmieszna oferta, 100 Mega w roamingu szybko wykorzystasz, a 400 minut to też nie za wiele i pewnie te dwie rzeczy są do wykorzystania podczas całej umowy, a nie odnawialne co miesiąc ?
reszte no limit wszystko i 5 GB ma Virgin za 30 zł, więc sobie policz i przeanalizuj jak się opłaca ta oferta o której napisałeś,
ja uznałem, że sieci salonowe są zbyt pazerne, dają słabe warunki w porównaniu z tym co można mieć w ofertach tylko sim czyli wszystko no limit, telefon zawsze można kupić w salonie albo sklepie RTV i oferta wyjdzie taniej niż ta z salonu,
teraz w standardzie powinny być no limit stacjonarne, w ogóle wszystko no limit powinno być, a nie tak jak to jest w taryfach, że jest no limit komórki i pakiet netu,a za reszte sobie dopłać, jak tak robią to nie ma sensu przedłużać umowy na siłę, lepiej wziąć tylko sim i telefon samemu sobie kupić,
pod tym linkiem
www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=23&t=83637
znajdziesz wyliczenia dla opcji 50 zł miesięcznie, możesz porównać że za tą samą kwotę można mieć korzystniejsze warunki w tylko sim i kupieniu telefonu na wolnym rynku, a miesięcznie wyjdzie tyle samo albo korzystniej i nie jesteś zależny od sieci tylko kupujesz telefon bez brand menu, bez sim locka, z gwarancją tak często jak chcesz czyli np co rok, dwa, trzy, cztery, według uznania i zużycia telefonu bez zabawy z siecią w przedłużenie co dwa lata