• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #831316  autor: iPlus
 26 paź 2015, 12:31
co może dać Orange w opcji abonament do 50 zł ?

chodzi przeniesienie numeru z innej sieci,

standardowe oferty w tym abonamencie to

no limit rozmowy na wszystkie sieci komórkowe,

zwykle 1 GB netu,

dodatkowe usługi jak połączenia no limit na stacjonarne są płatne,

podobno w salonach Orange można negocjować, to prawda ?

a jeśli tak to co można wynegocjować w tej opcji abonament ? może jakiś rabat na abonament na całą umowę -30% czy coś ?
 #831320  autor: iPlus
 26 paź 2015, 12:40
dodam, że chodzi o ofertę z telefonem,

mój przelicznik,

oferta Virgin za 29 zł
5 GB,
no limit wszystkie sieci komórkowe,
no limit wszystkie stacjonarne,
no limit sms,
czyli wszystko co trzeba, a nawet więcej i nie przekroczy się kwoty 29 zł,

oferta Red Bull Mobile za 20 zł miesięcznie,
no limit komórki i stacjonarne, nie przekroczy się kwoty 20 zł,

dalej, telefon w cenie rynkowej 500 zł, czyli 20-21 zł co miesiąc przez 24 miesiące daje 480 zł, czyli 500 zł w zaokrągleniu, a za to już można kupić telefon bez sim locka, bez umowy, z gwarancją w salonie komórkowym albo sklepie RTV gdzie coraz częściej są komórki te które sieci mają w ofertach,

jeśli dodamy 29 zł + 20 zł wyjdzie miesięcznie 50 zł zaokrąglone, a w opcji Red Bull Mobile 20 zl + 20 zł to daje 40 zł miesięcznie,

szukam takiej albo podobnej oferty bo nie mam zamiaru przepłacać bez sensu,

już mnie zaczyna irytować szukanie sieci która ma dobrą oferte za te pieniądze, kartę sim już mam w Virgin i korzystam, na oku mam też dwa nowe smartfony, jeden bez LTE za jakoś 200 zł, drugi z LTE jakoś za 500 zł, jak nie zajdę dobrej oferty abonamentowej to kupuje telefon i zostaje w Virgin, jak sieci z salonami nie chcą zarobić to nie zarobią bo płacić 50 zł za sam no limit na komórki i pakiet netu 1 GB to jakieś nieporozumienie, gdyby w tym były no limit numery stacjonarne to jeszcze ok, a tu ani stacjinarnych ani no limit sms, to się prawie w ogóle nie opłaca,

może ktoś zna sposób na wynegocjowanie lepszej oferty niższy abonament albo więcej opcji w abonamencie ?
Ostatnio zmieniony 27 paź 2015, 23:18 przez iPlus, łącznie zmieniany 2 razy.
 #831490  autor: zielony71
 27 paź 2015, 13:32
Akurat w abonamencie do 50 zł w Orange rzeczywiście szału nie ma;-)
Ale już w abonamencie za 60 zł (czyli 90 zł - rabat 30%) dostaje się takie same usługi jakie wymieniłeś w Virgin plus spory pakiet roamingowy i do tego telefon za 100 do 250 zł warty grubo ponad 1000. Np. LG G3, HTC Desire 820, Sony Z3C, Samsung S5neo, HTC M8S.

Natomiast żeby zejść poniżej 50 zł trzeba wybrać abonament za 70 zł - 30% rabatu = 46 zł/m-c. W tym abonamencie jest nieco mniej internetu (2GB) a najsensowniejszym telefonem jest chyba Sony M4aqua za złotówkę.
 #831684  autor: zielony71
 28 paź 2015, 10:20
Te kody pojawiają się okresowo, na grouponie, na forum, na allegro, u mnie itd. W tej chwili, z tego co wiem, akurat ich nie ma ale jak ktoś nie musi zamawiać akurat w tym tygodniu i poszuka, to na pewno znajdzie.
 #831696  autor: iPlus
 28 paź 2015, 11:26
najlepiej się uniezależnić od sieci salonowych które tak jak obecnie wykorzystują sytuacje żeby zarobić więcej i samemu sobie kupić telefon w salonie komórkowym albo sklepie RTV, do tego opcja tylko sim do 30 zł wszystko no limit i bez przepłacania jest dobra oferta,

paradoksalnie może mi to wyjść na dobre ta pazerność salonów bo dzięki niej nie przedłużyłem umowy z telefonem, a pewnie bym to zrobił gdyby były lekko lepsze warunki czyli choćby stacjonarne no limit w taryfie wliczone w cene dodatkowo do standardowego pakietu netu 1 GB i no limit komórek, a teraz muszą się sieci bardziej postarać żeby przebić ofertę

5 GB,
no limit komórki,
no limit stacjonarne,
no limit sms,

jak nie dadzą lepszej oferty to sam sobie będę kupował telefony co 2 lata za 21 zł miesięcznie albo co 3 lata za 14 zł miesięcznie albo co 4 lata za 10 zł miesięcznie czyli w cenie rynkowej 500 zł, a opłata za wszystko no limit tylko 30 zł, w zależności od tego co ile lat kupię telefon będę płacił od 40 do 50 zł miesięcznie i piszę tu o telefonach z LTE za 500 zł, bo te bez LTE to już za 200-300 zł można kupić a wtedy podzielcie sobie przez 24 miesiące ile trwa umowa to wychodzi zaledwie 10 zł i na 4 lata po 5 zł miesięcznie za telefon wart 200 zł, to te z 3G które kiedyś były warte 500 zł, za niedługo w cenie za 300 zł będzie można kupić telefon z LTE, więc to się bardziej opłaca od przepłacania sieciom komórkowym,

pazerność sieci zaczyna mi wychodzić na moją korzyść a skąpe pazerne sieci zwyczajnie na mnie nie zarobią bo nie mam zamiaru przepłacać
 #831743  autor: rozalia
 28 paź 2015, 13:58
Zalezy, jaki telefon chcesz, jak taki za 500zl na wolnym rynku, to tak. Ja przenioslam teraz numer /po 4 mies przerwy w virgin/ i bez zadnych znizek typu orange open itd wychodzi mi w porownaniu do oferty VM za 29zl ze za xpercie z3compact zaplace 925zl. /w ciagu 24 mies/ - dla mnie ok. No i jeszcze troche zaoszczedze w porowaniu do VM podczas wyjazdow do UE
 #831812  autor: Robak85
 28 paź 2015, 18:43
rozalia pisze:Zalezy, jaki telefon chcesz, jak taki za 500zl na wolnym rynku, to tak. Ja przenioslam teraz numer /po 4 mies przerwy w virgin/ i bez zadnych znizek typu orange open itd wychodzi mi w porownaniu do oferty VM za 29zl ze za xpercie z3compact zaplace 925zl. /w ciagu 24 mies/ - dla mnie ok. No i jeszcze troche zaoszczedze w porowaniu do VM podczas wyjazdow do UE
Jaki masz abo w orange?
 #831892  autor: Robak85
 28 paź 2015, 22:51
rozalia pisze:89zl x 18 mies /6 mies. za 0zl/ +120 za tel + 30 za aktywacje - 150zl za mOkazje :)
Nawet bez mOkazji wychodzi ta opcja taniej niż vm czy też w playu w abo za 29,99 zł.

90zl abo x 18 mies /6 mies. za 0zl/ +120 za tel Sony Z3c + 30 za aktywacje = 1770 zł

30zł abo x 24 mies = 720 zł + 1300 za tel Sony Z3c na olx = 2020 zł

Podsumowując 250 zł w kieszeni.

Jeszcze korzystniej wypada w orange opcja z kuponem minus 30 % :) Wtedy zamiast 90 zł abo płacimy 63 zł. Kolejne 100 zł w kieszeni :)