Użytkownik
xander21
Mi tez to odpowiada. Lepsze to niż wysyłanie reklam obcych firm.Marek_G pisze:Jest pierwszy efekt zgody na komunikację marketingową. Na razie nic strasznego, żadnych aut do wygrania nie oferują jak to miało miejsce parę lat temu u dużych operatorów (z tego powodu zresztą zablokowałem komunikację marketingową na głównym numerze w Play).
Takiego SMSa dostałem dziś rano od Virgin:Jezeli wykorzystasz darmowe minuty, SMSy czy Internet z #Freemium to nic nie szkodzi, bo mamy oferte dodatkowych pakietow ZA POLDARMO: virginmobile.pl/oferta
krzychu.pl pisze:Właśnie dzwonili na moją kartę Virgin Mobile - konsultantka z firmy Corlux oferująca maszynki do golenia, przyznam, że bardzo natarczywie oferująca swoje profukty za jedyne 17,99 zł (pokrywam tylko koszty przesyłki) za zestaw wart 60 zł - no normalnie szał![]()
4:28 min przekonywania a ja bezczelnie i tak odpowiadałem nie, nie, nie...taka oferta a ja ją odrzuciłem
![]()
numer na pewno nie był nigdzie przeze mnie podawany do celów marketingowych (moja druga karta do dual-sim'a aktywowana 18.10) więc można to wiązać tylko z ofertą Freemium
czyli Virgin Freemium - tylko dla asertywnychbądź widząc nieznany lub zastrzeżony numer trzeba będzie naciskać czerwoną słuchawkę
krzychu.pl pisze:Nr dawno otrzymany, ale dopiero co aktywowany. Prefix: 799
i może trzeba będzie tego spróbowaćcyanoone pisze:W Virgin można włączyć blokadę numerów zastrzeżonych
OKkrzychu.pl pisze:napisałem: numer NIGDZIE nie podawany, aktywowany 18.10.2015 r. - znam go tylko ja i operator, nie dzwoniłem jeszcze z niego, żadnych smsów, transmisji danych, nadal 8zł na koncie.
Nigdzie przez przypadek go nie podałem, tu nie ma kwestii winy - ja nie mam pretensji do operatora bo takie są warunki świadczenia usługi
i może trzeba będzie tego spróbowaćcyanoone pisze:W Virgin można włączyć blokadę numerów zastrzeżonych
xander21 pisze:
ps: na stronie Virgin JEST NAPISANE: "wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji handlowych (dotyczących tylko ofert Virgin Mobile)", więc nikt inny nie mógłby do ciebie dzwonić, oprócz samego VM.
tak było od początku? I czy to otwiera furtkę do sumowania pakietów minut?Dodatkowe pakiety minut są niezależne od pakietów 3w1 i są ważne 30 dni od momentu aktywacji
krzychu.pl Zadzwoń do BOK Virgin i zażądaj wycofania" zgody marketingowej na oferty od firm zewnętrznych" - ta zgoda nie podchodzi pod zapis pkt13 regulaminu FREEMIUM.krzychu.pl pisze:Właśnie dzwonili na moją kartę Virgin Mobile - konsultantka z firmy Corlux oferująca maszynki do golenia, przyznam, że bardzo natarczywie oferująca swoje profukty za jedyne 17,99 zł (pokrywam tylko koszty przesyłki) za zestaw wart 60 zł - no normalnie szał![]()
Czy chodzi wam o ten sms co po aktywacji Fremium przychodzi z nr 8000? Ten sms to reklamy od firm trzecich. Jak się wyśle treść ZGODA na 8000. Rada: nie wysyłać nic, ignorować go.Zadzwoń do BOK Virgin i zażądaj wycofania" zgody marketingowej na oferty od firm zewnętrznych" - ta zgoda nie podchodzi pod zapis pkt13 regulaminu FREEMIUM.
Dzwonili do mnie też kiedyś - mam VM taryfa 2012. Oni dzwonią na losowe numery. To, że trafili akurat na Twój Freemium to czysty przypadek. Trzeba było się rozłączyć po prostu...krzychu.pl pisze:Właśnie dzwonili na moją kartę Virgin Mobile - konsultantka z firmy Corlux oferująca maszynki do golenia
Potwierdzam. Do mnie dzwonili z kolei na numer w Orange Free na Kartę, który był używany tylko do internetu. Zapytałem nawet skąd mają mój numer. Telemarketer odpowiedział, że został wybrany losowo.Rozyk pisze:Dzwonili do mnie też kiedyś - mam VM taryfa 2012. Oni dzwonią na losowe numery. To, że trafili akurat na Twój Freemium to czysty przypadek. Trzeba było się rozłączyć po prostu...krzychu.pl pisze:Właśnie dzwonili na moją kartę Virgin Mobile - konsultantka z firmy Corlux oferująca maszynki do golenia