DiAbOlO pisze:Wg. tego, co mi babka z SUK powiedziała, wymiana powinna być za darmo niezależnie czy to sklep firmowy, czy punkt partnerski (oczywiście jeśli jej format nie pasuje do nowego telefonu).
Ale po tym jak "wklepała w kosmos" adres do wysyłki (telefon zamiast do mnie do pracy przyjechał do domu), to i z tą kartą może być róźnie.
Jeszcze co do samego "procesu wymiany", to nie podoba mi się to, bo w takim wypadku nie jestem w stanie od razu w pełni sprawdzić, czy telefon działa. Do tego muszę zasuwać do punktu/salonu i na dodatek niepotrzebnie tracić czas.
Słabo, słabo i jeszcze raz słabo.
U mnie przy przydłużeniu sytuacja wyglądała tak że zapomnieli dołączyć nowej karty sim ( nano ). Po telefonie do nich i wymuszeniu że odbiorę kartę w punkcie, konsultant stwierdził że będę musiał zapłacić 31zł, a oni mi odliczą to później z faktury. Po 15 minutach zadzwonił ponownie i stwierdził że jednak mi wyślą kartę kurierem w ciągu 2-3 dni, uparłem się że nie będę tyle czekał na nową kartę bo jest to ich błąd że zapomnieli dołączyć nowej karty, więc wróciliśmy do opcji odebrania karty osobiście.
Kartę odebrałem w punkcie, kartę dostałem bezgotówkowo doliczyli mi 31 zł do faktury, SUK opłatę cofnął.
Mała uwaga, jeżeli odbieramy kartę w punkcie, z automatu wyłączają nam dotychczasową, także nie zdziwcie się jak wyjdziecie z salonu bez zasięgu GSM na starej karcie.
Natomiast w przypadku karty która przyjdzie pocztą, aktywujemy ją samemu.
Pzdr