• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #830340  autor: Breen_
 21 paź 2015, 11:31
Witam.

Zapewne podobnych wątków już trochę było tu na forum, jednak ostatnio z racji rozglądania się za ofertą postanowiłem trochę przetestować różnych operatorów. Obecnie mam nr w Play i w zasadzie jakość połączeń w 3G jest bardzo dobra, co ważne słychać różnicę między 2G. Mówię o sytuacji kiedy dzwonię ze swojego telefonu na drugi tel w Playu. Oba zalogowane na 3G i oba nie obsługują HD Voice. Jakie było moje zdziwienie kiedy ustawiając roaming krajowy w obu telefonach jakość rozmów się pogorszyła. Nie ważne czy ustawię Plusa czy TM, jakość połączeń na 3G praktycznie nie równi się od 2G. Z ciekawości włożyłem kartę plusa i wykonałem połączenie i efekt podobny.

Moje pytanie brzmi, jak wygląda jakość połączeń 3G u innych opów na macierzystym zasięgu(np. dzwoniąc na 3g do Plusa z Plusa)?

Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi.
 #830765  autor: iPlus
 23 paź 2015, 11:29
Breen_,

ja np w Virgin na zasięgu Orange miałem lepszą jakość niż na starterze Orange, a w innym miejscu Play na roamingu Plusa działa lepiej niż na roamingu T, jeszcze gdzieś indziej lepiej skorzystać z roamingu T kiedy Plus ma gorszą jakość, pisałem o zasięgu 2G, zależy pewnie jaki sieć ma kodek