Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Od początku idzie im jak krew z nosa. Ponoć ogarnęli stację dworzec gdański, tylko do Kabat to jeszcze im zostało z 7 lat pracykozien70 pisze:Jechałem metrem 2 tygodnie temu, nie zauważyłem zmian tj. rozszerzenia zasięgu ponad to co było.
I wykrakałem. Polska sprawiedliwość. Wygrywasz najwięcej, płacisz najwięcej a w nagrodę dostajesz kanały zakłócane przez TV. Do tego jesteś skazany tylko na współpracę z TM.kozien70 pisze:
Wracając do tematu LTE 800 - zgodnie z przypuszczeniami podczas wczorajszych rozmów UKE-operatorzy padła propozycja by bloki ułożyć następująco: Orange, T-mobile, P4, NetNet, Sferia. Niestety sprawia to, że felerny blok skrajny przypadnie pomarańczowym.
Racja. Poczekamy zobaczymy. Jak się podzielą bloki, jak się sieci dogadają.kozien70 pisze:No jeszcze decyzja nie zapadła. To na razie pierwsza propozycja, choć trzeba przyznać, że bardzo prawdopodobna. Kolejne spotkanie w czwartek.
Wypij sobie herbatkę ziołową.Halset pisze:I wykrakałem. Polska sprawiedliwość. Wygrywasz najwięcej, płacisz najwięcej a w nagrodę dostajesz kanały zakłócane przez TV. Do tego jesteś skazany tylko na współpracę z TM.kozien70 pisze:
Wracając do tematu LTE 800 - zgodnie z przypuszczeniami podczas wczorajszych rozmów UKE-operatorzy padła propozycja by bloki ułożyć następująco: Orange, T-mobile, P4, NetNet, Sferia. Niestety sprawia to, że felerny blok skrajny przypadnie pomarańczowym.
A taki Play, sieć wydmuszka, płaci najmniej, a do tego może współpracować z TM jak i z Solorzem.
I to się nazywa sprawiedliwość???!!!
To Play powinien dostać najgorsze pasmo.
I dlatego P4 to dla mnie największe nieporozumienie w tym kraju, który niszczy rynek (od samego początku był na sprzedaż, spierniczył ceny i zaraz ucieknie z rynku) a który zawsze ma najlepsze wyjście w jakąkolwiek stronę się nie ruszy.
Osobiste problemy? Co Ty wiesz o mnie?Benjamin Linus pisze: Tyle jadu i żółci nie widziałem dawno. Tylko dlatego że ktoś ma osobiste problemy.
W końcu napisałeś to co wszyscy od dawna wiedzieli - nigdzie nie jeździsz nie masz o niczym pojęcia.Orange obecnie ma duże problemy na terenach przygranicznych i dostanie w nagrodę jeszcze LTE800. P4 nie ma takich problemów i znowu nie będzie mieć.
Ha ha ha. Tylko przypomnij sobie lata 90 jak najważniejsze pasma szły dla W3.Wszystkie ostatnie przetargi idą po myśli P4. Oni zawsze są najważniejsi i pierwsi w kolejce.
Oj boli boli ha haTo LTE800 P4 nie jest wcale potrzebne. I tak siedzą od lat na roamingu i tak do końca swego żywota będą na nim siedzieć. Więc LTE powinni dostać Ci co mają kasę na postawienie sieci a nie na sieć wydmuszkę, zadłużoną na połowę swojej wartości. Proste.
Ha ha ha. Sieć o 2 największym zasięgu LTE 1800 jest tylko miastowa. Miastowy to jest w LTE N i nic z tym nie robi.4) Sieć Play powinna być tylko miastowa, skoro nie potrafią/nie chcą/ nie mają kasy na budowanie ogólnopolskiej sieci.
TP SA miała przywileje od zawsze, orange też od zawsze - choćby dostęp do sieci TP SA sieci wszystkich Polaków ograbionych z majątku. Co do cen - koniec spadków musi nastąpić.5) Jasne, najsłabsza sieć i od czegoś trzeba zacząć, Więc przywileje od początku. A co mamy dzisiaj - nadal poza miastami P4 brak, w miastach wiele dziur i bez roamingu słabo. A co mamy w zamian? Ceny zaniżone do poziomu absurdu i zadłużony P4 po uszy.
Wszyscy doskonale pamiętają jak wyglądał monopol "sieci bogatej" choćby w necie czy w telefonii stacjonarnej.6) Sieci bogatsze, które mają potencjał coś zmienic, zawsze muszą dostać kopa w zad.
A kto powiedział, że ma najgorszą sytuację. Chłopie czytaj a nie wymyślasz chore historię. Od kilku miesięcy Witek pisał, że TM chodziło o przewagę nad O. Teraz jej nie mają.Kryniczanin pisze:To nie moja wina, że Halset nie potrafi się pogodzić z sytuacją T-Mobile która jest najgorsza ze wszystkich opów.
Domyślam się, że materiały które miał przygotowane mówiły o różowej victorii.
A tu klops.
Chyba TyNikt nie zwraca uwagi na to, że T-Mobile do końca walczył o 5mhz z NN.
Czy od początku zakładali osobną 800 jak zdobędą 20mhz na 2?
W takim wariancie - pomyśl. Co zyska TM? Kasę od Play? Jak w taki sposób wygra z Orange? Lepiej dla TM nawiązać współpracę na 15Mhz dla dwóch sieci, czy 10 Mhz z P4?10mhz Orange, 10mhz T-Mobile i Play, 10mhz NN, Sferia wariant najbardziej prawdopodobny
Nie ma monopolu bo mamy 3 duże sieci.Wszyscy doskonale pamiętają jak wyglądał monopol "sieci bogatej" choćby w necie czy w telefonii stacjonarnej.
Hahah. Mogę Ci wiele miejsc wskazać, gdzie nawet P4 nie ma w eterze ani ze swoim U900 czy G900 a jest LTE1800 N!.Sieć o 2 największym zasięgu LTE 1800 jest tylko miastowa. Miastowy to jest w LTE N i nic z tym nie robi.
Spółka w której ma się przewagę jest całkiem inną niż ta w której jej się nie ma.A kto powiedział, że ma najgorszą sytuację. Chłopie czytaj a nie wymyślasz chore historię. Od kilku miesięcy Witek pisał, że TM chodziło o przewagę nad O. Teraz jej nie mają.
Jakby SŻ nie miał pasma i ruchów by brał na 100%, jednak on ma pasma tyle, że nic nie musi.A Ty pewnie teraz codziennie przed snem modlisz się o to, aby NN nie wziął 5Mhz 800I już pewnie u Voodoo byłeś a w kolejce jeszcze jest Szaman
I 5mhz zachomikowane skoro jest ograniczenie do 15mhz?Chyba Ty
NN też walczył o dwa bloki i co w związku z tym?
TM chciało mieć przewagę technologiczną nad O.
Ja jestem pewny że 500 Mhz nie zgarnie.1) Wg mnie NN zgarnie te 500 Mhz.
Taaaaa zwłaszcza w nowych taryfachPytanie co da TM połączenie LTE 800 z Play, zakładając wspólne 10Mhz? Masz na przykładzie dzisiaj LTE1800 N!, które było spuchniete obciążeniem i dopiero kolejne 5Mhz odmuliło LTE. Do tego dochodzi sytuacja, gdzie LTE na wiochach spowoduje, że ludzie często kabel zastąpią radiówką. PLAY rozdaje na lewo i prawo no limit i te 10MHz wspólne zaraz im zdechnie.
Jasno widać, że nie brałeś pod uwagę wariantów alternatywnych - dla Ciebie one nie istnieją. Blok gdzie wygrał NN za 2 duże bańki NN rezygnuje, 2 T-Mobile rezygnuje za to Play bierze za 400 baniek które dostają pożyczki z T-Mobile. T-Mobile ma 1,6mld w kieszeni.Mówi się, że Play musi wydać co najmniej ok 500mln na rozbudowę sieci pod LTE800. Myślisz, że TM za "marne" 100mln pozwoli na zapchanie swojej pasma i do tego odostępnienia swojej infry poza miastami? A co dalej? P4 coś udostępnia TM? Jeżeli LTE800 wspólne dla P4 i TM się zapcha, to gdzie uciekną?
Jedno miasto 3-tysięczne nie robi szału.Hahah. Mogę Ci wiele miejsc wskazać, gdzie nawet P4 nie ma w eterze ani ze swoim U900 czy G900 a jest LTE1800 N!.
Specjaliści jak z koziej du.. trąbka. Zapłacić za pasmo, zapłacić za sprzęt i...czekać ha ha.A dwa - jakbyś obserwował rynek i tego co piszą specjaliści, N! od razu mówił, że zasięg będzie po aukcji LTE800, bo nie ma sensu na siłę siać LTE1800.
Skąd ma Play wziąć tą kasę.Jasno widać, że nie brałeś pod uwagę wariantów alternatywnych - dla Ciebie one nie istnieją. Blok gdzie wygrał NN za 2 duże bańki NN rezygnuje, 2 T-Mobile rezygnuje za to Play bierze za 400 baniek które dostają pożyczki z T-Mobile. T-Mobile ma 1,6mld w kieszeni.
No Twoje miasto nie robi szału na tle całej PolskiJedno miasto 3-tysięczne nie robi szału.
I TM pożyczy kasę P4 na LTE800 i będzie tylko z 5Mhz na LTE800, dając przewagę technologiczną P4?