• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #830124  autor: szejkeR
 20 paź 2015, 14:07
Witam,
mam pewien problem z iPhone 6 a mianowicie drugi raz w ciągu kilku dni telefon przestał reagować na dotyk. Dokładniej stało się to przy próbie odblokowania go - zero reakcji na dotykanie ekranu. Jedyne co pomogło to tzw hard reset przez przytrzymanie klawisza home i tego do włączania/blokowania.

Dodam, że telefon jest nowy i ma 3 tygodnie. Został zaktualizowany do najnowszego iOS 9 zaraz po wyjęciu z pudełka. Zastanawiam się czy to właśnie wina aktualizacji czy też może jakiś problem z hardware?

Może ktoś miał coś podobnego?
 #830158  autor: Niezgodna7
 20 paź 2015, 16:22
no niestety - po ptakach... zawsze trzeba ,,popykać" trochę czasu na tym co z pudełka wyjmiemy.
Teraz to chyba tylko serwis /gwarancja...

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #830177  autor: szejkeR
 20 paź 2015, 17:40
No niby trzeba ale ja u siebie na 5s miałem iOS 9 wcześniej i problemów nie było więc uznałem, że na 6 też nie będzie. Tym bardziej, że przez ponad 2 tyg. nic się nie działo. Zobaczymy czy znów się to powtórzy. Jeśli tak to pozostanie serwis.
 #830269  autor: raiders
 20 paź 2015, 22:54
ja cos takiego mam raz na jakis czas. wtedy jeszcze raz blokuje telefon-odblokowuje i działa. podejrzewam ze jest to wina firmwareu bo cos takiego zaczeło mi sie zdarzac po aktualizacji 8.4.1 i w 9.0 tez
 #830317  autor: szejkeR
 21 paź 2015, 09:01
raiders pisze:ja cos takiego mam raz na jakis czas. wtedy jeszcze raz blokuje telefon-odblokowuje i działa. podejrzewam ze jest to wina firmwareu bo cos takiego zaczeło mi sie zdarzac po aktualizacji 8.4.1 i w 9.0 tez
Takie coś to zdarzało mi się też w 5s i pomagało tutaj blokowanie i odblokowanie ekranu. Tam jednak trzeba całkowicie resetować tel bo nic innego nie pomaga. Poobserwuje jeszcze i zobaczę czy będzie się powtarzać.
A tak ogólnie co do iOS 9.0.2 to mam wrażenie, że jakoś mniej stabilny jest przynajmniej na 5S - zdarzają się opóźnienia po odblokowaniu ekranu (chwilowy lag zanim pojawią się ikony czy otwarta apka), czasem wysypuje się jakaś apka i jeszcze jedna dość dziwna kwestia przy próbie podgłośnienia dzwonków czasem jakby podgłaśnia się tylko głośność w słuchawce a nie dzwonka (tak jakby po rozmowie nie przełączył się w inny tryb).