• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 89 z 99
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 99
 #827102  autor: slawnokia
 05 paź 2015, 16:56
Niestety Pomorze, Słupsk, okolice Trójmiasta albo bez CI, albo tylko CI Makro.

Obrazek
 #827107  autor: user_delete31
 05 paź 2015, 17:06
Dodatkowe 4 screnny z Warszawy:
CI pojawia się co 4-5 minut.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aszitko Aplikacja co prawda ma też wadę najdłuższa nazwa która miała chyba około powyżej 30-35 liter. Ucinała litery i rozszerzenie nic nie dało, A tam gdzie było CI: Obnizenie Wegrowskie ucinana do połowy literę g. Zgodzę się z tobą może trochę nie wygodna aplikacja dla tego lepsze informacje o sieci uzyskuję na pasku powiadomień. Tak jak na zdjęciu z Obnizenie Wegrowskie.
 #827510  autor: asziatko
 07 paź 2015, 10:27
MateuszPL bawiłem się i testowałem właśnie apkę. Powiem Ci że owszem ma swoje plusy ale to robienie screenów podczas jazdy nawet jest utrudnione, tak to klepniesz jeden klawisz w przypadku NOKII E51 a tu musisz robić kombinację klawiszy POWER + -VOLUME.

Taczian jak to zrobiłeś że apka pokazuje Ci w formie listy jak na kanale 50 nazwy Cell Info?. Bo u mnie na telefonie Alcatel One Touch Pop C3 pokazuje tylko jedną nazwę a nie listę jak to ma miejsce u Ciebie.

W Kontakcie,
Artur
 #827535  autor: Taczian
 07 paź 2015, 12:09
Taczian jak to zrobiłeś że apka pokazuje Ci w formie listy jak na kanale 50 nazwy Cell Info?. Bo u mnie na telefonie Alcatel One Touch Pop C3 pokazuje tylko jedną nazwę a nie listę jak to ma miejsce u Ciebie.
Najpierw ustawiłem widżet, włączyłem odbiór CI z kanału 050 w ustawieniach wiadomości. Po paru minutach pojawiło się Cell Info "Grunwaldzka". Zostawiłem telefon na parę minut. Następnie klik w widżet i pokazała się lista.
 #827644  autor: user_delete31
 07 paź 2015, 17:03
Aszitko Ja Cię rozumiem, ale ja robiąc screeny podczas jazdy siedzę zawsze z boku bo jeżdżę z kolegą. Nie prowadzę auta jeśli wyjeżdżam za Warszawę. Po Warszawie jeżdżę komunikacją miejską i robię screeny albo czasami przejdę się to też robię. Trochę jest to nie wygodne bo jednym palcem nie zawsze udaje się więc wchodzę na powiadomienia i robię zrzuty. Posiadałem Nokię E52 ale ze względu na brak zasięgu na wsi bo nie mogłem złapać ledwo jedna kreska i znikał. Więc pozbyłem się telefonu. Pisałem też w sprawie do iBOA dlaczego co 4-5 minut wyświetlają się informacje z kanału 50 a nie od razu - odpowiedz ono mi że to wina telefonu a to już raczej obstawiam na winę nowych BTS-ów Huawei, itp.
 #827843  autor: asziatko
 08 paź 2015, 12:05
Taczian zrobiłem tak jak napisałeś i działa wszystko ładnie na apce Cell Broadcast Display. Później wrzucę screeny jak to u mnie wygląda na służbowym telefonie Alcatel One Touch Pop C3.

MateuszPL mi zależy bardziej na wygodzie ze względu na jazdę, jadę sam to zrobię klik jednym klawiszem na E51 i mam screena już. A na Alcatel One Touch Pop C3 już tak się nie da.

Chodź jak pisałem wcześniej nawet jak leżą koło siebie obydwa telefony to na E51 jest inna nazwa niż na Alcatel One Touch Pop C3. I na Alcatel One Touch Pop C3 zbiera więcej nazw z kanału 50 niż E51. Widać to po zapisie i po tym jakie nazwy się zachowały na liście.

W Kontakcie,
Artur
 #827857  autor: Młody..
 08 paź 2015, 13:31
@asziatko - a jak się ma zasięg w Alcatelu, w porównaniu do mistrzowskiej E51?

U mnie jeżeli chodzi o CI, to działa tak jak w zasadzie wszędzie. Nazw nowych jak na razie nie odnotowałem.
 #827865  autor: asziatko
 08 paź 2015, 14:13
Młody.. napiszę tak. Nie sprawdzałem tego faktu ani nie obserwowałem jak sprawa wygląda z zasięgiem w obydwóch telefonach żeby porównać.

Przy obserwuje i dam znać.

W Kontakcie,
Artur
 #827961  autor: asziatko
 08 paź 2015, 23:56
Tak wygląda wyświetlanie nazw (w Tarnowie) Cell Info T-Mobile na kanale 50 przez apkę Cell Broadcast Display

Obrazek

Obrazek

na telefonie Alcatel One Touch Pop C3.

W Kontakcie,
Artur
 #828393  autor: user_delete31
 12 paź 2015, 08:59
Następne screeny z androida.

Screeny z Warszawy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dawniej Centrum Handlowe Wileńska
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Screen z Mazowsza:
Obrazek
Screeny z Sulejówka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Screeny z Mazowsza:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
 #828520  autor: aquick
 12 paź 2015, 22:54
Działa u Was Cell Info?

Wczoraj zrobiłem 210 km trasę przez 2 województwa - Wielkopolskie i Kujawsko-Pomorskie
(Środa (Wlkp.) -> Miłosław (Wlkp.) -> Września (Wlkp.) -> Gniezno (Wlkp.) -> Janowiec Wielkopolski (Kuj-Pom) -> Damasławek (Wlkp.) -> Żnin (Kuj-Pom) -> Rogowo (Kuj-Pom) -> Gniezno -> Września -> Miłosław -> Środa) i nigdzie nie odebrałem nazw :?

Obrazek
 #828639  autor: user_delete31
 13 paź 2015, 16:08
aquick Cell Info w Warszawie działa bez problemu. W niektórych masztach w Warszawie ciężko stwierdzić czy jest Cell info czy nie nadawane jest.

Przesyłam kolejne nowe screeny z Warszawy:

Praga Północ:
Obrazek
Obrazek
Targówek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ząbki:
Obrazek
Rembertów:
Obrazek
Obrazek
Praga Południe:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mokotów:
Obrazek
Obrazek
Śródmieście:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Praga Północ:
Obrazek
Targówek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ząbki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Rembertów:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
 #828643  autor: Taczian
 13 paź 2015, 16:41
MateuszPL mam dwa pytania:

1. co to za aplikacja, która pokazuje -dBm na pasku powiadomień?

2. co to za widżet, pokazujący LAC, CID itp pod Cell Broadcast?

Kawał dobrych screenów, fajnie, że Cell Info jeszcze działa!

Pozdrawiam! :-)
 #828709  autor: Pawrzes
 13 paź 2015, 22:53
Ciekawe screeny :) No to może dodam coś z innych rejonów :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam
 #829602  autor: aquick
 17 paź 2015, 20:55
Kilka nazw z dzisiejszego spaceru po pierwszej stolicy Polski :) nazwy odebrane w południowej części miasta, reszta bez Cell Info:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:smt006

Obrazek
 #829814  autor: horas
 19 paź 2015, 08:20
witam,
zauważyłem, że CI sieje teraz przez całą dobę bez żadnej przerwy w odstępstwach 4 minutowych - przynajmniej w Szczecinie.
Jak jest u Was ?
pozdr.
horas
 #829874  autor: slawnokia
 19 paź 2015, 14:34
Aktualnie przebywam w okolicach Słupska, Ustki, pomorskie ogólnie kiepsko wygląda pod względem CI. W dzień albo go brak albo jest tylko makro.

Obrazek
 #830337  autor: horas
 21 paź 2015, 11:03
Dziś od godz. 3:52 brak CI w Szczecinie
  • Strona 89 z 99
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 99