• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 268 z 675
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 675
 #829125  autor: Leo
 15 paź 2015, 20:11
qaz pisze:Ten różowy iphone wygląda naprawę fajnie i uważam, że pasuje nie tylko dla kobiety. Dużo fajniejszy jest niż srebrny i złoty. Ostatecznie pewnie i tak wezmę szarego, ale cały czas kusi mnie ten kolor. :D
Leo pisze:Przy okazji iPhona 6 16 GB można dostać w MM za 2600 zł i 50 rat a niedawno cena detaliczna w Apple Store była 3200 zł. Między 6 a 6S jest mało zmian. Dopiero za rok wersja 7 pokaże coś konkretnego.
Kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz... Pomiędzy 6, a 6s jest technologiczna przepaść.
Mam nadzieję że osoby które ostatnio kupiły "6" masowo nie będą z tego powodu popełniać samobójstw. Możesz w skrócie napisać jaką kosmiczną technologię ma 6S i co ma lepszego ?

Z tego co ja czytałem to w 6S pojawiły się: "3D Touch", szybszy procesor, podwojoną pamięć RAM, zwiększoną matrycę w aparatach (8 na 12) i wytrzymalsze aluminium. Podobno słabsza bateria ale nowsze podzsespoły (bardziej energooszczędne) dały ten sam czas czuwania.

Co do nowości w "różu" to co niektórzy mówią że w odpwiednim oświetleniu wygląda jak czysta "miedź". Każdy musi ocenić sam czy ten kolor mu odpowiada. Pod koniec roku Apple zaprezentuje prawdopodobnie serię 6C w obudowach plastikowych.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 21:02 przez Leo, łącznie zmieniany 4 razy.
 #829126  autor: jimek
 15 paź 2015, 20:16
agenttomek pisze:ja jutro dostaję 6s 16gb w abo dla firm z rabatem 20% biz vip xl, czyli 0 zł przy odbiorze, 0 za aparat, wliczony jest w abonament i miesięcznie płacę 135zł netto i mam internet no limit (akurat mialem cos zakupic do domu i swietnie sie zlozylo, juz nie musze, bede udostepnial na maca :) ) 1gb w unii i jakies mb poza, oczywiscie reszta no limit rowniez.
135 netto czyli jeszcze + 23% vatu
umowa na 24 miesiące ?
 #829132  autor: szejkeR
 15 paź 2015, 20:58
Codziennie napastuje DUK o iPhone 6s 64Gb Space Gray ale nie ma go non stop.... Wczoraj albo przedwczoraj były chyba dostępne 16Gb i 128 Gb ale te mnie nie interesują. Żenujące jest to, że dostępność tych telefonów jest taka słaba....
 #829133  autor: qaz
 15 paź 2015, 21:06
Leo pisze: Mam nadzieję że osoby które ostatnio kupiły "6" masowo nie będą z tego powodu popełniać samobójstw. Możesz w skrócie napisać jaką kosmiczną technologię ma 6S i co ma lepszego ?

Z tego co ja czytałem to w 6S pojawiły się: "3D Touch", szybszy procesor, podwojoną pamięć RAM, zwiększoną matrycę w aparatach (8 na 12) i wytrzymalsze aluminium. Podobno słabsza bateria ale nowsze podzsespoły (bardziej energooszczędne) dały ten sam czas czuwania.

Co do nowości w "różu" to co niektórzy mówią że w odpwiednim oświetleniu wygląda jak czysta "miedź". Każdy musi ocenić sam czy ten kolor mu odpowiada. Pod koniec roku Apple zaprezentuje prawdopodobnie serię 6C w obudowach plastikowych.
I to jest wg Ciebie mało? Do tego można jeszcze dorzucić znacznie szybszy touch id z takich bardziej znaczących rzeczy. Osobiście też bym nie wymienił raczej 6 na 6S, ale z tych dwóch zdecydowanie wybrałbym 6S, zwłaszcza, że mogę mieć tel i abonament bez limitu w cenie telefonu bez abonamentu.

Przejdz się do jakiegoś sklepu i sam zobacz jak rozowy wyglada. Wszędzie gdzie mają iphony dostępne to zwykle ten kolor jest wystawiony do pomacania. :D
 #829139  autor: agenttomek
 15 paź 2015, 21:47
umowa na 24 miesiące ?
dokładnie, 160parę brutto, ale to mnie nie obchodzi. Mój rzecyzwisty koszt miesięczny wyniesie 110zł...vat'u nie płacę, odliczam 18% dochodowego...realnie z kieszeni poleci 110zł miesięcznie. Umowa na 24 miesiące.
 #829149  autor: szymihej
 15 paź 2015, 22:28
agenttomek pisze:
umowa na 24 miesiące ?
dokładnie, 160parę brutto, ale to mnie nie obchodzi. Mój rzecyzwisty koszt miesięczny wyniesie 110zł...vat'u nie płacę, odliczam 18% dochodowego...realnie z kieszeni poleci 110zł miesięcznie. Umowa na 24 miesiące.
I iphone 6s za 0zł, tak? :O
 #829164  autor: amigo007
 16 paź 2015, 00:03
Tym że klient biznesowy często nabijał wysokie rachunki. Ale w dobie no limit, będzie to miało coraz mniejsze znaczenie. Liczą się też częste połączenia spoza sieci. Fakt że wszyscy klienci firmowi są bardziej uprzywilejowani.
 #829165  autor: pociej
 16 paź 2015, 00:16
Macie może gotowy wzór wypowiedzenia z zastrzeżeniem aby przenieść numer na ofertę na kartę, nie chciałbym żeby przepadł... Czy takie przejście jest bez zobowiązania ?
Czeka mnie mała walka z DUK, ale dość późno się zorientowałem że umowa się kończy 28.10...
 #829166  autor: qaz
 16 paź 2015, 00:41
Dyspozycję przeniesienia na kartę można złożyć tylko w salonie.
 #829173  autor: wlkp
 16 paź 2015, 07:41
szymihej pisze:I czym niby firma prezentuje się lepiej od zwykłego abonamenta...?
Tu nie ma co się podniecać,99 % ofert firmowych jest gorszych od zwykłych .Ja już wszystkie wywaliłem firmowe na zwykłe,jak dobrze będziesz szukał to dla prywatnego o wiele lepsze oferty trafisz,tylko trzeba czekać i szukać a nie brać pierwsze lepsze .
 #829174  autor: adek76
 16 paź 2015, 07:48
to nie prawda, dopisałem na wypowiedzeniu i przyszedł sms że zostanie przeniesiony do orange go
qaz pisze:Dyspozycję przeniesienia na kartę można złożyć tylko w salonie.
 #829178  autor: Symulant
 16 paź 2015, 08:34
pociej pisze:Macie może gotowy wzór wypowiedzenia z zastrzeżeniem aby przenieść numer na ofertę na kartę, nie chciałbym żeby przepadł... Czy takie przejście jest bez zobowiązania ?
Czeka mnie mała walka z DUK, ale dość późno się zorientowałem że umowa się kończy 28.10...
Pamiętaj tylko, że jeśli złożysz wypowiedzenie z dyspozycją przeniesienia na kartę to automatycznie blokujesz możliwość kontaktu z DUK gdyż zmieniasz taryfę z abonamentu na kartę i nikt Ci nic nie zaoferuje a nawet nie będziesz mógł przedłużyć umowy tak jak pozostali tylko pozostanie Ci nowa aktywacja.
To przy założeniu, że składasz wypowiedzenie w salonie, konsultant/tka pyta o powód dzwoni do DUK coś tam Ci oferują i Ty to odrzucasz. Wówczas zgadzasz się żeby nr na kartę przenieść i po zawodach.
Także przemyśl dobrze jak rozegrać Twoją sprawę.
 #829193  autor: pawello009
 16 paź 2015, 09:27
Potwierdzam wypowiedź kolegi wyżej. Nie składajcie wypowiedzenia z przejściem na kartę. Ja tak złożyłem, nikt do mnie nie dzwonił i sam zadzwoniłem pod *220. Otrzymałem informację, że nic nie mogą mi przedstawić i po wymianie zdań zrozumiałem, że mam zablokowaną możliwość przedłużenia w DUK. Mają wywalone już na takiego klienta. Po tej informacji złożyłem ponownie wypowiedzenie, ale z opcją wyłączenia numeru/zamknięcie konta abonenckiego na koniec okresu (wysłane pocztą).
Otrzymałem telefon po kilku dniach z 30% zniżką na abonament i -400 zł na telefon bez problemu.
Jak masz umowę do 28.10 to i tak już przechodzi na czas nieokreślony i przedłużona jest o kolejny miesiąc...zawsze wypowiedzenie trzeba złożyć z miesięcznym wyprzedzeniem.

Oczywiście trzeba pilnować, żeby nie wyłączyli numeru, jeśli nie zadzwonią.

Pozdrawiam,
Paweł
 #829195  autor: agikrk
 16 paź 2015, 09:40
Witam,
Umowa z Orange wygasa na początku grudnia.
Interesuje mnie tel Sony Z3. Co drugi dzień dzwonią konsultanci i oferują ta sama ofertę.
Umowa 97zl:
- 24 miesiące
- no limit rozmowy do wszystkich
- no limit sms/mms
- internet 1'5GB (!!tylko!!)
- Sony Z3
Udałam się do salonu by wypowiedziec umowę, Pani wykrecila nr do DUK. Utrzymanie klienta proponowało mi umowę na 30miesiecy za 94zl lub 24miesiace za 100zl!

Ma ktoś pomysł jak dorwac lepsza ofertę z DUK?
Chyba powinni przebijać oferty zwykłych konsultantów, a nie dawać droższe oferty ;)
 #829199  autor: yamaha44
 16 paź 2015, 09:53
Przeglądnąłem ostatnie kilka stron, jednak nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Umowa kończy mi się 9 grudnia, jak rozumiem wypowiedzenie najlepiej przesłać koło początku listopada. Obecnie mam abo za 49,9 - 30% z Groupona = ~35zł. Czy jest szansa na uzyskanie podobnej kwoty za abonament i w miarę niezły telefon do 100zł? Jaki telefon byłby najlepszy w tej ofercie i cenie?
 #829213  autor: agenttomek
 16 paź 2015, 10:58
Tu nie ma co się podniecać,99 % ofert firmowych jest gorszych od zwykłych .Ja już wszystkie wywaliłem firmowe na zwykłe,jak dobrze będziesz szukał to dla prywatnego o wiele lepsze oferty trafisz,tylko trzeba czekać i szukać a nie brać pierwsze lepsze .
pokaż mi lepszą z netem no limit i phonem 6s za 0 zł na rynku :) inaczej - pokaż mi nawet taką w której 6s będzie kosztował poniżej 1000zł na start i będziesz miał wszystko no limit łącznie z netem LTE w abo poniżej 99zł
 #829215  autor: zielony71
 16 paź 2015, 11:20
W smart planie LTE wspólnym za 150 zł, zrabatowanym do 102 zł iphone 6s 16GB kosztuje 829 zł. I jeszcze dostajesz dodatkowe 2 karty sim;-) W tym abonamencie jest 20GB netu w każdej technologii, nie tylko LTE, a LTE jest bez ograniczeń.
  • Strona 268 z 675
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 675
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268