• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#82914  autor: piotrz
 29 cze 2006, 16:12
Przemek pisze:
Tragedya pisze:Taaaa myślisz, że Nokia, ktora wg producenta trzyma 400h na prawde tyle wytrzyma? Te czasy podawane przez producenta to kompletna bzdura i nie należy się nimi sugerować.
Jak juz mialbym kupować Nokie to 7610 ze wzgledu na design. Ja swoja droga mam identyczny problem, ale to inna sprawa.
jak dlugo trzyma bateria zalezy tylko od tego jak uzytkujesz telefon.
w moim cx65 bateria bez ladowania przy minimalnym uzytkowaniu wytrzymuje nieraz 5 dni a przy kilkunastu rozmowach i smsach niecale 2 dni :P
Jeśli dobrze liczę, 400h, to 17 dni... Przecież nawet sa6 tyle nie trzyma!!! A co dopiero 6630 z baterią 900mha...Mi 6680 (bliski krewny 6630) trzymała góra 3-4 dni... Bez wysyłania smsów, grania, robienia zdjęć itp...Po prostu leżała.

#83020  autor: adrian.exe
 29 cze 2006, 22:16
Polecam n6630 z symbianem 8...nic lepszego nie znajdziesz,jeśli mówimy o symbianie(nawet nie myśl o SX,skoro możesz mieć 6630).Telefon co prawda z Simem na Orange,ale może Ci to nie sprawia problemu?aparat,świetne MP3,łatwa obsługa telefonu,trwałość i elegancja :) Mówię Ci nie wybieraj sx,nawet o nim nie myśl...

Ps.zaraz tu wyskoczą np. Vinamp,żeby nie kupować 6630 ze względu na Orange i Orange Menu...ale tak dla waszej informacji w polskich salonach orange nie montują menu z tej firmy w właśnie tej noki,za granica tak(nie jestem pewien w 100%...),ale w Polsce NIE.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#83163  autor: gomez1982
 30 cze 2006, 18:12
SPV ma poprostu podany rzeczywisty czas działania a nie jak inne telefony jakiś wymyślony.Zobacz jaki czas działania ma V3 i zapytaj się kogoś czy jemu tyle trzyma.Ja sam mam k500i i czas działania podany nie jest rzeczywisty.Jedynym telefonem o naprawde wiarygodnym czasie działania jest N6310 bez bądź z "i".Więc czasem pracy który jet wypisany w specyfikacji technicznej się nie sugeruj tylko tymi czasami co podają użytkownicy.Moje typy to N6630 i SPV C500.

#83188  autor: RafalM
 30 cze 2006, 19:57
Stoję za SPV C500 jek znajdziesz nową lub używaną jeszcze na gwarancji to bierz :!: Ma PDA i prawie pod każdym względem jest lepsza od 6630. Co do designu już bardziej mi się podoba SX1. Potem stawiam na E770v, ponieważ to telefon 3G mający dostęp do videorozmów. Następnie X700 ma dość zaawansowane funkcje. Dopiero potem Nokia 6630. Dlaczego? Ma obrzydliwy kształt za tą cene znajdziesz tylko z simlockiem na orange jeśli będziesz chciał przejść do innej sieci niż ta będziesz płącił około 400 zł za ściągnięcie smoka.

#83591  autor: msquito
 02 lip 2006, 17:01
Witam wszystkich !
Na wstępie chciałbym powitać wszystkich użytkowników forum. Dołączyłem się do tematu bo też rozważam zakup koma w takiej samej kwocie tylko mam trochę inne wymagania co do telefonu. Otóż chciałbym żeby miał: aparat przynajmniej 1Mpx, irda(przydałaby się choć niekoniecznie), Bluetooth, kolorowy wyświetlacz chciałbym 262tys. kolorów ale jak nie ma takiego to 65tys. wystarczy, i własciwie to wszystko nie zależy mi na MP3 bo mam iPoda Nano. Co byście mi doradzili ??

#83736  autor: Rozmaryn
 02 lip 2006, 22:35
Skoro nie zależy Ci na mp3 (chociaż akurat proponowany przeze mnie telefon je odtwarza), a tym samym na kartach pamięci, to może K608i?

Ma wszystko czego oczekujesz: irda, BT, aparat 1.3mpx, wyświetlacz 262k 176x220. Poza tym telefon ładnie się prezentuje. Mój znajomy zakupił właśnie niedawno takiego przez allegro, nowy bez sim-locka i z polskim menu za 555zł.

To tak co mi pierwsze na myśl przyszło.