• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 97
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 97
 #828497  autor: Gregrin
 12 paź 2015, 20:54
jason22 pisze:W salonie Playa. Taryfa nie ma znaczenia.
Chodziło mi o to czy play, fakt czy RBM. Dziwne ze chcieli numer seryjny karty. Powinni to miec w komputerze.
jason22 pisze:Co do rejestracji numeru w FM przyznano mi rację i mogłem zarejestrować przez mejla. Zajęło im to dwa tygodnie, ale cóż, lepiej późno niż wcale :D
Jak mniej więcej wygląda procedura ?? Co im musiałeś wysłać ??
jason22 pisze:Dla mnie to jednak taryfa :wink:
W Fakt Mobile (submarce play) jest jedna taryfa czyli Fakt Mobile ;)
Jest to nieścisłe bo RBM tez jest submarka a taryfa energy widnieje w taryfach playa...

http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -na-karte/ "Sprawdź inne oferty na kartę" i tam jest Energy ale link prowadzi na stronę RBM ;)
Ostatnio zmieniony 12 paź 2015, 21:00 przez Gregrin, łącznie zmieniany 2 razy.
 #828499  autor: jason22
 12 paź 2015, 20:56
Musiałem podać numer telefonu, PUK i nr karty sim oraz załączyć skan dowodu.

No właśnie się zastanawiałem czy RBM na play24 też widnieje jako taryfa :D
 #828646  autor: Cage
 13 paź 2015, 17:05
Dziś przeszedłem z Fakt Mobile do RBM5, bez problemu, tylko przez telefon podałem podać numer PUK. Nie wiem dlaczego otrzymałem SMS, że mogę korzystać z darmowego internetu LTE przez 30 dni. Sprawdziłem na Play24 i faktycznie mam już włączony Darmowy Internet LTE
Nie wiem dlaczego tak się stało? Ja nie prosiłem, żeby konsultant mi taką promocję włączył.
Ponad tydzień temu przeszedłem, też z Fakt Mobile do RBM7, ale wtedy musiałem sam włączyć Darmowy Internet LTE

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic
 #828708  autor: buba1234
 13 paź 2015, 22:52
Mam dokładnie tak samo.

Pewnie w RBM 5 i tak to lte nie działa, bo mam tam tylko 8zł.

Nie zdziwię się jak niedługo zablokują przejście z faktu do RBM5.

#828751  autor: bolek2004
 14 paź 2015, 10:41
Pytanie do osób które sprawdziły to w praktyce.
Jaka ważność konta ustawia się po bezpośrednim przejściu z Fakt Mobile do Formuła Play na kartę?
RWK czy skraca do 14 dni?
 #828790  autor: buba1234
 14 paź 2015, 14:17
W regulaminie jest:

7. Zmiana Oferty Fakt Mobile jest możliwa tylko na Ofertę Play na Kartę, Ofertę Play na Kartę Lubię to!, Formułę MINI MAX na Kartę, Play na Kartę Rok Ważności Konta, Red Bull Mobile Energy na Kartę oraz Red Bull Mobile na Kartę. W tym celu należy skontaktować się z infolinią Fakt Mobile pod numerem 799599999 (opłata zgodna z Cennikiem Oferty Fakt Mobile).

8. Po zmianie oferty z Oferty Fakt Mobile na jedną z ofert wymienionych w pkt. 7:

a. W przypadku zmiany na ofertę Play na Kartę Lubię to! oraz ofertę Play na Kartę Rok Ważności Konta Użytkownik zachowuje kwotę wynikającą z Doładowania oraz promocyjne złotówki przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych, a okres ich ważności pozostaje niezmieniony,
b. W przypadku zmiany na ofertę Play na Kartę Użytkownik zachowuje Pakiet Złotówek wynikający z Doładowania (okres jego ważności wynosi 14 dni) oraz promocyjne złotówki przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych, a okres ich ważności pozostaje niezmieniony,
c. W przypadku zmiany na ofertę FORMUŁA MINI MAX na Kartę Użytkownik zachowuje Pakiet Złotówek wynikający z Doładowania (okres jego ważności wynosi 14 dni), natomiast promocyjne złotówki przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych przepadają,
d. W przypadku zmiany na ofertę Red Bull Mobile Energy na Kartę lub Red Bull Mobile na Kartę Użytkownik zachowuje Pakiet Złotówek wynikający z Doładowania z niezmienionym okresem jej ważności, a promocyjne złotówki przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych przepadają,
e. Niezależnie od oferty, przepadają wszelkie pakiety minut, bajtów lub SMS-ów, bonusy za doładowanie, rabaty, uprawnienia lub usługi uzyskane przez Użytkownika na podstawie dotychczasowych Ofert Promocyjnych lub regulaminów chyba, że warunki tych innych Ofert Promocyjnych stanowią inaczej. Przepadają również wszystkie pakiety minut, bajtów lub SMS-ów oraz rabaty przyznane w drodze indywidualnych ustaleń z P4.

Wynika z tego, że RWK po przeniesieniu z Faktu zostaje w:
Play Lubię To,
Play Rok ważności konta,
Red Bull Mobile Energy,
Red Bull Mobile.

Co ciekawe jak pisali ten regulamin, to musieli to napisać świadomie.

RWK z Faktu zostaje skrócone do 14 dni po przeniesieniu do taryf:
Play na kartę,
FORMUŁA MINI MAX na Kartę.

Play na kartę 0zł w play to taryfa do likwidacji odkąd w Lubie to jest też stan darmowy.
Play na kartę Rok ważności konta to taryfa do likwidacji po pojawieniu się Fakt mobile.

#828794  autor: bolek2004
 14 paź 2015, 14:29
buba1234 Dzięki ale nie musisz przytaczać regulaminu bo regulamin to ja przeczytałem, a w nim nie ma mowy o taryfie formuła play na kartę. Można by podpiąć pod mini max albo play na kartę tę taryfę.
Pytałem czy ktoś sprawdził to w praktyce, jak dobrze pójdzie to do wieczora poznam odpowiedź bo jestem w trakcie sprawdzania tego tematu.
 #828804  autor: buba1234
 14 paź 2015, 15:03
No nie ma tego w regulaminie, ale może to co napisałem przyda się tym, co nie czytali regulaminu.

Z tego jak napisali regulamin wynika ciekawa rzecz. Raczej byli świadomi, że RWK trafi do kilku taryf. Różnicują taryfy na te gdzie przejdzie RWK i na te gdzie konto się skróci do 14 dni.

W sumie Play Mini MAx na kartę też jest do likwidacji, bo za 6zł więcej jest Formuła Unlimited na kartę gdzie jest jeszcze 3GB chyba z lejkiem i nolimit sms.

Akurat te taryfy które są najmniej opłacalne mają 14 dni ważności po migracji z Faktu, reszta ma zachowane RWK.

#828962  autor: wiciu1918
 15 paź 2015, 09:00
Witam
A czy mogę zrobić w ten sposób
Mam kartę w RBM5 od prawie roku używam LTE jest tam skarbonka , doładowuje za 50 zł co trzy miesiące
Jak bym przeniósł do FAKT załadował za 5 zł włączy się RWK a potem wrócił do RBM5 i ze skarbonki wykupywał pakiety żeby LTE działało . Przejdzie takie coś ??
Czy mogą mnie namierzyć i nałożyć jakąś kare za takie kombinowanie ??
pozdr
 #828964  autor: bolek2004
 15 paź 2015, 09:13
Przejdzie takie coś bez problemu, jakby chcieli to by cię namierzyli:) Nie robisz nic niezgodnego z regulaminem więc nie wiem czym się przejmujesz.
 #828968  autor: wiciu1918
 15 paź 2015, 09:53
Dobra jestem już Fakcie mam RWK przeniosłem sie godzinę temu , teraz czekać z kolejnym telefonem do biura żeby przenieść z powrotem czy dzwonić od razu
poz
 #828987  autor: kalebita
 15 paź 2015, 11:55
Tak jest konto wazne rok . A działa przenoszenie tym kodem wogóle ? W play24 nie mam żadnych dostępnych migracji
Bo w play24 nie ma żadnej możliwości migracji gdy jesteś w FM.
Korzystaj z rady bolek2004
Spróbuj kodem *163# musisz dać tam chyba 8 (więcej) i będzie rbm5
 #828988  autor: bolek2004
 15 paź 2015, 12:00
Działa kodem, tylko trzeba czekać, wrzucaj ten kod 163 co jakiś czas i powinno nie długo zaskoczyć. Po prostu w systemie musi się Fakt ustawić do końca żeby można było migrować do innej taryfy. Wczoraj czekałem ze 4 godziny i kod zaskoczył. Przechodziłem z Faktu na Formułę Play na kartę.
 #828994  autor: adik
 15 paź 2015, 12:11
@bolek2004
no i co w Formule jest 14 dni czy zostaje RWK ?

http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
 #829024  autor: wiciu1918
 15 paź 2015, 14:12
Dziś coś chyba grzebia bo play24 sie muli.
chyba tak szybko nie da rady spowrotem przenieść .
Kupilem pakiey w Fakcie 500Mb bo mi trują ze neta nie ma i po 2 godz nie dotarł .
Zobaczymy co bedzie po 24
  • Strona 9 z 97
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 97
  • 1
  • 7
  • 8