• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 85 z 449
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 449
 #828879  autor: garfield-
 14 paź 2015, 19:34
u mnie od tygodnia tylko na jednym numerze pojawiła się możliwość włączenia vouchera i to na minuty, po wpisaniu kodu "na sms".
Kody sms wbijam w dzień , który się pojawiają, lub poprzez konsultanta, jak system fixuje.
 #828913  autor: limaK
 14 paź 2015, 21:36
@Gregrin, po prostu aktywujesz voucher przedostatniego dnia ważności pakietu, bo ostatniego dnia - jeśli nie został wykorzystany - znika. Także trzeba go włączać dokładnie nie co 7 dni, ale co 6 i z tego też powodu ta data ważności nie wypada co tydzień tego samego dnia, ale przesuwa się o jeden dzień "do tyłu", czyli np. w tym tygodniu upływa w czwartek, to w następnym w środę itd. Dlatego warto pobrać sobie apkę do przypomnień, w której da się ustawić 6 dniowy cykl takiego przypomnienia. Wtedy nie trzeba już sprawdzać ważności i można aktywować vouchery zdalnie :-) Metoda niezawodna, sprawdzona na kilku numerach.
 #828927  autor: Gregrin
 14 paź 2015, 23:06
Zamieszałem się ;) Chodziło mi o to ze szkoda ze nie można tego zautomatyzować. Twój pomysł jest fajny. Musze pomyśleć nad wprowadzeniem go w życie :)
Mozna wysłać sms w dniu ukazania sie kodu czy to wtedy "rozreguluje" ten "system" ??
PS można z p24 wysyłać te sms'y z kodami ?? Bo jakoś numer 4949 nie chce zostać przyjęty przez bramkę :/
 #828998  autor: kalebita
 15 paź 2015, 12:17
VIP-Card pisze:Bajer :) Ok. 9 wysłałem kod a voucherów jeszcze nie ma
U mnie vouchery dopiero na drugi dzień się pojawiają. Tydzień temu vouchery na minuty dostałem dopiero w sobotę na dwa nr jednocześnie. Vouchery rządzą się własnymi prawami.
 #829000  autor: garfield-
 15 paź 2015, 12:32
u mnie odblokował sie ten na sms i tylko na jednym numerze ;)
 #829003  autor: limaK
 15 paź 2015, 12:41
Gregrin pisze:Chodziło mi o to ze szkoda ze nie można tego zautomatyzować.
Tak samo jak kodów sms :-) Freemium od Virgin jest pod tym względem wygodniejsze, ale moim zdaniem przypomnienie w telefonie dużo ułatwia, wtedy pozostaje tylko parę kilków w p24.
Gregrin pisze:Mozna wysłać sms w dniu ukazania sie kodu czy to wtedy "rozreguluje" ten "system" ??
Dokładnie tak, rozreguluje... Podejrzewam, że w którymś momencie wyjdzie jakiś konflikt i albo nie przejdzie kod sms, albo voucher nie pojawi się wtedy kiedy powinien. Trzeba się zdecydować na jedną opcję - kod sms+voucher albo sam voucher, przy czym w drugiej ryzyko problemów praktycznie nie istnieje.
Gregrin pisze:PS można z p24 wysyłać te sms'y z kodami ?? Bo jakoś numer 4949 nie chce zostać przyjęty przez bramkę :/
Sprawdzałem to i niestety krótkie numery nie przechodzą, w regulaminie bramki SMS jest zapis o tym, że dopuszczalne są tylko numery 9-cyfrowe...
 #829007  autor: garfield-
 15 paź 2015, 12:51
Niestety, w nowym p24 dla taryfy fakt, nie da się złożyć reklamacji, bo kieruje na strone faktu do działu obsługi klienta, zamiast do systemu zgłoszeń :(
 #829013  autor: Luks
 15 paź 2015, 13:22
Da radę przenieść się z Virgina tylko po telefonicznym zleceniu migracji? Bez papierkowego MNP po prostu ;)
 #829035  autor: Gregrin
 15 paź 2015, 15:30
blacQ1 pisze:play24 ulepszyło stronkę
Fajnie ze odróżnili to kolorystycznie. Teraz intuicyjnie wiadomo jakim numerem rozporządzamy no i zawsze jest logo. RBM tez ma podobny layout z tym ze tu jest mieszanka czerwonego z fioletem.
Na numerze na którym nie miałem loga RBM wygląd strony jest jak dla normalnego numeru play.
 #829052  autor: DanielR
 15 paź 2015, 16:04
Możecie podrzucić jakiś przykładowy zrzut dla tych co nie posiadają numeru i konta w FM? :)

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)
  • Strona 85 z 449
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 449
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85