• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 265 z 675
  • 1
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 675
 #828759  autor: zielony71
 14 paź 2015, 11:26
Przy wspólnym, gdyby nie chcieli dać dobrego rabatu przy przedłużeniu umowy to jest inne wyjście.
Przy przenoszeniu numeru do Orange nie ma problumu z rabatem. Zatem wystarczy jako numer główny zglosić numer przenoszony do Orange, a ten przedłużany jako numer dodatkowy.
 #828760  autor: derik
 14 paź 2015, 11:27
klimasz pisze:
derik pisze:Cześć, jak można sprawdzić czy wypowiedzenie jest zarejestrowane?
Wysłane na [email protected]
Nie dostałem również żadnego potwierdzenia.
Dzięki.
W teorii na drugi, trzeci dzień powinno przyjść powiadomienie sms, że wpłynęło zgłoszenie reklamacji. Tak było u mnie na obu numerach. Następnego dnia od informacji o otrzymaniu zgłoszenia - info kiedy wyłączą numer. Na drugim numerze natomiast informacja, że potrzebują na rozpatrzenie takiej "reklamacji" miesiąc :D . LOTERIA! ;)

Jeżeli masz Orange Online w statusie zgłoszeń powinno być info, że wpłynęło Twoje zgłoszenie.
Mam jeszcze trochę czasu, do końca listopada.
Najwyżej złożę w salonie dla pewności.
Dzięki za info.
 #828763  autor: agenttomek
 14 paź 2015, 12:45
Panowie,

czy przedłużając ofertę dla firm również można liczyć na 20% rabat? dzwoniłem wczoraj do internetowego sklepu i Pani oznajmiła, że nie dysponują żadnymi rabatami. Kontaktować się z DUK?
 #828767  autor: klimasz
 14 paź 2015, 13:09
agenttomek pisze:Panowie,

czy przedłużając ofertę dla firm również można liczyć na 20% rabat? dzwoniłem wczoraj do internetowego sklepu i Pani oznajmiła, że nie dysponują żadnymi rabatami. Kontaktować się z DUK?
Czyli standard. Tak, ale wątpie, czy Ci to coś da :P Mi w taryfach firmowych oferowali pakiet Krajowy powiększony o XL za 39,99 netto. Czyli 5zł zniżki na pakiet XL bez zniżki na standardowy pakiet. Do tego oferowali mi Lumię 830 (o nią pytałem) z ratą 12,28zł netto, czyli rata za telefon była obniżona o 33% (ale wątpię żeby to tak działało na każdym telefonie). Czyli za 52,27 netto - 64,29zł brutto - wszystko no limit + 4,5GB paczka danych + ubezpieczenie wyświetlacza + telefon.
 #828771  autor: Marcelina88
 14 paź 2015, 13:23
klimasz pisze:Jeżeli masz Orange Online w statusie zgłoszeń powinno być info, że wpłynęło Twoje zgłoszenie.
u mnie jest jakiś numer zgłoszenia ze statusem "anulowane", z datą i godziną ostatniego kontaktu z DUK... mam zacząć się martwić? :P
 #828772  autor: klimasz
 14 paź 2015, 13:33
Marcelina88 pisze:
klimasz pisze:Jeżeli masz Orange Online w statusie zgłoszeń powinno być info, że wpłynęło Twoje zgłoszenie.
u mnie jest jakiś numer zgłoszenia ze statusem "anulowane", z datą i godziną ostatniego kontaktu z DUK... mam zacząć się martwić? :P
Wysyłałaś wypowiedzenie - czy na to masz oddzielny nr zgłoszenia, czy był tylko jeden? Może zlecili kontakt z Tobą i odrzuciłaś ich propozycję - stąd byłby drugi numer, albo zgodziłaś się i zamknęli sprawę - w sensie będziesz przedłużała umowę?
 #828777  autor: Marcelina88
 14 paź 2015, 13:40
klimasz pisze:Wysyłałaś wypowiedzenie - czy na to masz oddzielny nr zgłoszenia, czy był tylko jeden? Może zlecili kontakt z Tobą i odrzuciłaś ich propozycję - stąd byłby drugi numer, albo zgodziłaś się i zamknęli sprawę - w sensie będziesz przedłużała umowę?
wypowiedzenie wysłałam, skontaktowali się, ale żadnego nru zgłoszenia o orange online nie było. Po pierwszej rozmowie przystałam na ich warunki, ale co do telefonu miałam się zastanowić. Ponowny kontakt z DUK, wybrałam telefon, ale nie ma go na stanie. I właśnie zgłoszenie jest z datą i godziną tego drugiego kontaktu.
 #828780  autor: szymihej
 14 paź 2015, 13:48
zielony71 pisze:Przy wspólnym, gdyby nie chcieli dać dobrego rabatu przy przedłużeniu umowy to jest inne wyjście.
Przy przenoszeniu numeru do Orange nie ma problumu z rabatem. Zatem wystarczy jako numer główny zglosić numer przenoszony do Orange, a ten przedłużany jako numer dodatkowy.
Przy przenoszeniu dają 30% na abo? Do jakiego działu dzwonić? Bo skończył mi się nr w innej sieci, a niedługo też 2 inne.
 #828783  autor: klimasz
 14 paź 2015, 14:02
Marcelina88 pisze:
klimasz pisze:Wysyłałaś wypowiedzenie - czy na to masz oddzielny nr zgłoszenia, czy był tylko jeden? Może zlecili kontakt z Tobą i odrzuciłaś ich propozycję - stąd byłby drugi numer, albo zgodziłaś się i zamknęli sprawę - w sensie będziesz przedłużała umowę?
wypowiedzenie wysłałam, skontaktowali się, ale żadnego nru zgłoszenia o orange online nie było. Po pierwszej rozmowie przystałam na ich warunki, ale co do telefonu miałam się zastanowić. Ponowny kontakt z DUK, wybrałam telefon, ale nie ma go na stanie. I właśnie zgłoszenie jest z datą i godziną tego drugiego kontaktu.
No właśnie to to jest dosyć ciekawe. Pytanie czy się ktoś do Ciebie odezwie. Jeżeli było to dawno, to bym się przejmował :) Nic nie mówili o ewentualnej dostępności danego modelu?
 #828786  autor: zielony71
 14 paź 2015, 14:09
szymihej pisze:
zielony71 pisze:Przy wspólnym, gdyby nie chcieli dać dobrego rabatu przy przedłużeniu umowy to jest inne wyjście.
Przy przenoszeniu dają 30% na abo? Do jakiego działu dzwonić? Bo skończył mi się nr w innej sieci, a niedługo też 2 inne.
Do działu zielony71 na priv :mrgreen:
 #828789  autor: Marcelina88
 14 paź 2015, 14:16
klimasz pisze:No właśnie to to jest dosyć ciekawe. Pytanie czy się ktoś do Ciebie odezwie. Jeżeli było to dawno, to bym się przejmował Nic nie mówili o ewentualnej dostępności danego modelu?
to było tydzień temu... czyli nie tak dawno. Ale na moje pytanie, kiedy mogę się spodziewać, że model będzie dostępny, otrzymałam odpowiedź: "nie wiem" :D
 #828803  autor: klimasz
 14 paź 2015, 15:03
Standard. Poczekałbym jeszcze do końca tygodnia i jeżeli nikt by się nie odezwał, to wtedy warto spróbować samemu.
 #828813  autor: Roburtek
 14 paź 2015, 15:28
Ktoś się orientuje czy Z3 Compact wrócił już do oferty DUK. Tydzień temu go nie było i nie wiedzieli czy będzie...

-=Roburtek=-
 #828819  autor: Adixm
 14 paź 2015, 16:07
Moim skromnym zdaniem jak jest dobra oferta tj 30% rabatu na abo i 400zl na tel, to lepiej brać od razu jakiś w miarę dobry telefon i ewentualnie sprzedać, co na dzisiaj nie jest problem ale większość raczej się upiera przy swoim stanowisku....
Czyli przy przenoszeniu można dostać 30 % na plan za99,99 lub 149,99. A jak z cenami telefonów? Salonowe czy internetowe...?
Jeśli przenosisz przez strone Orange to ceny oczywiście ze strony orange.pl.
 #828839  autor: keza01
 14 paź 2015, 17:09
ddel82 pisze: Dostał ktoś 30%badz 20% Znaki na plan smart lte głowy. Ten za 99,99 bądź 149,99
Witam,
To mój pierwszy post na tym forum. Mam abo w Orange od 10 lat. Do zeszłego roku przedłużałem zawsze umowę u znajomego, który pracował w salonie Orange. Obecnie zmienił pracę, więc nie mogłem już liczyć na dobra ofertę z salonu. I tak trafiłem na to forum.
Mam w sumie 4 numery w Orange: 2 abo (jeden właśnie przedłużyłem, a drugi do września 2016) + 2 numery na kartę. Kwoty abonamentu niewielkie (po zniżkach 50 zł każda), ale ponieważ doładowywałem numery na kartę, to średnia miesięczna z rachunków to ok. 120-140 zł
Po trafieniu na to forum złożyłem pisemne wypowiedzenie na [email protected]. Po kilku dniach otrzymałem smsa, że zostało przyjęte i że mogę się jeszcze z nimi skontaktować. Wcześniej nikt do mnie nie dzwonił w sprawie przedłużenia, bo jak się zorientowałem nie miałem zaznaczonej zgody w systemie (moja wina). W salonie oczywiście oferta standardowa + dodatkowy pakiet danych (chyba 2 GB).
Jakiś tydzień po złożeniu wypowiedzenia zadzwoniła miła Pani i spytała o powód rezygnacji (koniec września). Powiedziałem, że pomimo długiego stażu nie otrzymałem żadnej korzystnej oferty. Na pytanie co mnie interesuje powiedziałem, że Smart Plan LTE główny ale razem z darmowymi stacjonarnymi i pakietem Europa. Do tego chciałem Samsunga A5 z "jakąś zniżką" (cena wyjściowa chyba była 99 zł). Po sprawdzeniu Pani powiedziała, że dostanę darmowe stacjonarne i pakiet Europa, ale proponuje mi lepszy telefon Samsung Galaxy S5 new za 129 zł :D (czyli o 400 zł taniej) i do tego 30% rabatu na abo i łącznie 23 GB transferu danych na cały okres trwania umowy. Po zniżce 30% wychodzi dokładnie 66,69 zł, więc rewelacja.
Oczywiście przystałem na propozycję. Ponieważ umowa kończyła się z końcem października, myślałem że od 1 listopada dostanę nowy plan taryfowy. Okazało się jednak, że plan działa już od końca września. Na drugi dzień po włączeniu planu poszedłem do salonu stacjonarnego podpiąć 2 numery na kartę do tego planu - udało się.
Moim zdaniem oferta DUK zależy w dużej mierze od tego ile ma się numerów i od wysokości rachunków. W moim przypadku Pani widziała, że za rok kończy się kolejna umowa...

Przy okazji mam pytania:
- dlaczego Orange tam miesza w umowach z klientami? Przykładowo rabat obowiązuje nie od kwoty 99,99 zł tylko od 115,98. Do tego dochodzą te różne zniżki itp.
- czy nawigacja Orange jest darmowa w tym planie? Taka jest informacja na stronie www ale w umowie tego nie mam?

Pozdrawiam!
 #828842  autor: qaz
 14 paź 2015, 17:14
Do mnie wczoraj dzwonil ponownie konsultant z propozycja przedluzenia w iphonem 6s 16gb bo myslal, ze chodzilo mi o ta wersje. Powiedzialem ze chce 64 gb to on na to ze nie maja i ze nie wiadomo kiedy bedzie. Zalowalem pozniej ze nie wzialem tej 16. Ciekaw jestem czy ponownie zadzwoni i kiedy beda mieli 64 gb...
 #828844  autor: agenttomek
 14 paź 2015, 17:26
qaz pisze:Do mnie wczoraj dzwonil ponownie konsultant z propozycja przedluzenia w iphonem 6s 16gb bo myslal, ze chodzilo mi o ta wersje. Powiedzialem ze chce 64 gb to on na to ze nie maja i ze nie wiadomo kiedy bedzie. Zalowalem pozniej ze nie wzialem tej 16. Ciekaw jestem czy ponownie zadzwoni i kiedy beda mieli 64 gb...
jak wygladala proponowana oferta?
 #828848  autor: qaz
 14 paź 2015, 17:33
Pisalem o tym kilka postow wyzej - 1400 za tel i abonament 59zl w tym wszystko bez limitu i 5 gb neta
  • Strona 265 z 675
  • 1
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • 675
  • 1
  • 263
  • 264
  • 265