ddel82 pisze: Dostał ktoś 30%badz 20% Znaki na plan smart lte głowy. Ten za 99,99 bądź 149,99
Witam,
To mój pierwszy post na tym forum. Mam abo w Orange od 10 lat. Do zeszłego roku przedłużałem zawsze umowę u znajomego, który pracował w salonie Orange. Obecnie zmienił pracę, więc nie mogłem już liczyć na dobra ofertę z salonu. I tak trafiłem na to forum.
Mam w sumie 4 numery w Orange: 2 abo (jeden właśnie przedłużyłem, a drugi do września 2016) + 2 numery na kartę. Kwoty abonamentu niewielkie (po zniżkach 50 zł każda), ale ponieważ doładowywałem numery na kartę, to średnia miesięczna z rachunków to ok. 120-140 zł
Po trafieniu na to forum złożyłem pisemne wypowiedzenie na
[email protected]. Po kilku dniach otrzymałem smsa, że zostało przyjęte i że mogę się jeszcze z nimi skontaktować. Wcześniej nikt do mnie nie dzwonił w sprawie przedłużenia, bo jak się zorientowałem nie miałem zaznaczonej zgody w systemie (moja wina). W salonie oczywiście oferta standardowa + dodatkowy pakiet danych (chyba 2 GB).
Jakiś tydzień po złożeniu wypowiedzenia zadzwoniła miła Pani i spytała o powód rezygnacji (koniec września). Powiedziałem, że pomimo długiego stażu nie otrzymałem żadnej korzystnej oferty. Na pytanie co mnie interesuje powiedziałem, że Smart Plan LTE główny ale razem z darmowymi stacjonarnymi i pakietem Europa. Do tego chciałem Samsunga A5 z "jakąś zniżką" (cena wyjściowa chyba była 99 zł). Po sprawdzeniu Pani powiedziała, że dostanę darmowe stacjonarne i pakiet Europa, ale proponuje mi lepszy telefon Samsung Galaxy S5 new za 129 zł

(czyli o 400 zł taniej) i do tego 30% rabatu na abo i łącznie 23 GB transferu danych na cały okres trwania umowy. Po zniżce 30% wychodzi dokładnie 66,69 zł, więc rewelacja.
Oczywiście przystałem na propozycję. Ponieważ umowa kończyła się z końcem października, myślałem że od 1 listopada dostanę nowy plan taryfowy. Okazało się jednak, że plan działa już od końca września. Na drugi dzień po włączeniu planu poszedłem do salonu stacjonarnego podpiąć 2 numery na kartę do tego planu - udało się.
Moim zdaniem oferta DUK zależy w dużej mierze od tego ile ma się numerów i od wysokości rachunków. W moim przypadku Pani widziała, że za rok kończy się kolejna umowa...
Przy okazji mam pytania:
- dlaczego Orange tam miesza w umowach z klientami? Przykładowo rabat obowiązuje nie od kwoty 99,99 zł tylko od 115,98. Do tego dochodzą te różne zniżki itp.
- czy nawigacja Orange jest darmowa w tym planie? Taka jest informacja na stronie www ale w umowie tego nie mam?
Pozdrawiam!