• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 263 z 675
  • 1
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 675
 #828426  autor: Symulant
 12 paź 2015, 14:35
klimasz pisze:Przedłużałem dla kogoś z rodziny dwa razy umowę w T-Mobile - nigdy nie robili problemów, jeżeli poprosiłem ich o połączenie z odpowiednikiem DUK - u nich Sekcja Utrzymania Klienta (jeżeli nie zmieniła się jakoś nazwa), tam wszystko dało załatwić się w ciągu kilkuminutowej rozmowy - krótko i na temat. Tutaj jakieś dziwne podchody :|
Może biorą klienta na wymeczenie. Jak kilka razy usłyszy, że nie ma to w końcu uwierzy i da sobie spokój.
 #828446  autor: Adixm
 12 paź 2015, 16:11
Może po prostu widzą, że mam teraz ten rabat i przez to nie chcą mi go znowu przyznać, bo dają osobom które jeszcze nie miały. Nie wiem...
Ja też płacę prawie zawsze zaraz po wystawieniu faktury i od reki otrzymałem -30% rabatu i 400zl rabatu na tel, a do tego stacjonarne na 12 miesiecy gratis w abo za 50zl, co wiecej juz przedtem miałem rabat na tyn numerze -30%(a tak właściwie mam na każdym z 4 numerow +5 na internet mobilny. Staż w sieci 2 lata rachunki obecne ponad 250zl(o ile może to być jakaś zmienna.
 #828447  autor: Adixm
 12 paź 2015, 16:13
Co więcej chciałem A3 ale zadzwoniłem szybciej, bo już mi sie nie chciało czekać aż dostaną tych tel i zadzwoniłem po tygodniu jeszcze raz i konsultant DUKu przystał od razu na to co mu powiedziałem, że dostałem od jego koleżanki tydzień temu.
 #828495  autor: qaz
 12 paź 2015, 20:44
Może np przy zniżce 30% i rabacie na telefon konsultant dostaje bardzo małą prowizję, albo nie dostaje jej wcale i dlatego nie chcą jej dawać. Trudno powiedzieć jak tam jest i jak działają. To może wyjaśnić tylko jakiś pracownik.

klimasz - oddzwonili do Ciebie? Zgaduje, że nie :)
 #828504  autor: pumba
 12 paź 2015, 21:16
qaz po części masz rację, czym więcej konsultant zaoferuje klientowi tym mniejszą ma prowizję, jednak nie wszyscy konsultanci są uprawnieni do korzystania z wszystkich "stopni negocjacji" i tylko konsultacji z DUK mają dostęp do najwyższych stopni negocjacji bo to jest dział który zazwyczaj kontaktuje się z klientem aby odwieść go od rezygnacji i zatrzymać w sieci orange
 #828506  autor: klimasz
 12 paź 2015, 21:27
qaz pisze:Może np przy zniżce 30% i rabacie na telefon konsultant dostaje bardzo małą prowizję, albo nie dostaje jej wcale i dlatego nie chcą jej dawać. Trudno powiedzieć jak tam jest i jak działają. To może wyjaśnić tylko jakiś pracownik.

klimasz - oddzwonili do Ciebie? Zgaduje, że nie :)
Dzwonili i wciskali mi abo z telefonem na raty. Powiedziałem, żeby przedstawili ofertę bez rat z jednorazową zapłatą za telefon. Chciałem jak zawsze Lumię 830 - to mi powiedzieli, że tego telefonu nie da się tak kupić, tylko na raty :lol: Zapytałem dlaczego? - Odp. Bo tak jest :mrgreen: Na jakiekolwiek pytania o rabaty i zniżki na telefon nic nie wiedzą - czyli standard :? Proponowali mi tą Lumię z nielimitowanymi rozmowami i 2 GB Internetu, za ponad 60 zeta :D - dalej nie chciało mi się słuchać... Dzisiaj łącznie rozmawiałem chyba ze 4 ludźmi - każdy co innego :lol: , a to Pan nie może wybrać taryf prywatnych, a to tylko dany telefon na raty, nie wiemy nic o żadnych zniżkach i mógłbym tak dalej.
 #828518  autor: qaz
 12 paź 2015, 22:44
czyli raczej nie ma co liczyć na dobrą ofertę z DUK...
 #828549  autor: P1otr_PL
 13 paź 2015, 08:58
Z tym DUK to jakieś jaja są. Żadnych normalnych telefonów. iPhone 6 (bez S) tylko 64 i 128GB w kosmicznej cenie, SGS6- brak, wczoraj był JEDEN biały. Xperia Z5 Compact- BRAK, w zeszłym tygodniu był jeden żółty. No i weź tu człowieku przedłuż umowę... jak o co nie zapytasz to jak za komuny w mięsnym: "Nie ma i nie wiem kiedy będzie". Zniżki na abonament? "Przepraszam Pana, ale nie mamy takiem możliwości. Jak ma pan usługi stacjonarne to coś tam utniemy etc.". No cóż, płacę 150 abo i mają mnie w d... gdy chcę przedłużyć. Dziś decyzja została podjęta- zmiana sieci na T. Abo 125 brutto, iPhone 6S 16GB za 1200. Żegnaj Orange, było miło.
 #828574  autor: adek76
 13 paź 2015, 11:15
cześć Wszystkim !!! bo to mój pierwszy post choć czytam forum już dość dawno...
chcę podzielić się z Wami szokiem jaki dziś przeżyłem na skutek kontaktu z Panem z orange:
Pan bardzo dziwny, w ogóle nie podtrzymywał rozmowy, powiedział że wynikają nowe możliwości zmiany abonamentu i czy z tel czy bez, ja oczywiście że z tel a że nie chcę sobie pogorszyć to chciałbym tel z 3GB ramu bo z 2 już mam, a on jakby nie wiedział o co chodzi, milczenie to ja że może g4 a on że g4 to... milczenie chyba lg, sprawdzi czy ma 3gb... tak ma, to w abo 89zł może mi go w umowie na 36miesięcy dać za 900zł. Myślę... wtf o co chodzi ale udaję głupa i mówię nieee coś innego z 3gb a on że S6 za 54abo i 1900zł na 24miesiące, mówię mu że za tyle to mogę kupić na allegro bez abonamentu, to on milczy, wzdycha i że na razie nie ma dla mnie innej oferty i zadzwoni później jak się coś zmieni.
On już do mnie dzwonił z tego numeru i ten głos, to bardzo dziwne doświadczenie było - ciekawe że nie podał moich danych ...
Co o tym myślicie?
 #828580  autor: sponge_37
 13 paź 2015, 11:22
Tak dają, ale nie każdemu , wypowiedzenie złożyłem w salonie 2tyg temu, nikt mnie do DUK nie przełączał telefonicznie jak niektórzy twierdzą, tylko powód rezygnacji i koniec. Po tygodniu telefon, miły pan powiedział że nie będzie owijał w bawełne i dał od razu 30% zniżki na abonament i 400zł na telefon. Faktem jest że telefonów tam nie mają zbyt dużo, albo tak twierdzą bo trzymają dla bardziej opłacalnych klijęntów. Najlepsza oferta jaką dostałem to abo za 31,69 no limit do wszystkich i na stacjonarne, 1.5 gb internetu i xperie m4 aqua za 39zł. Mi taki abonament odpowiada bo jest dużo tańszy niż miałem i w miarę spoko telefon, który mogę sprzedać bo póki co cenę trzyma na aukcjach.
 #828595  autor: Klema
 13 paź 2015, 12:37
Witam czy Xperia z5 zwykła jest dostępna dla przedłużających?
Ja dostałam raz propozycje -20% w salonie i od tamtej pory na koncie mam info: W tej chwili brak jest ofert, zapraszamy później.
Nawet nie do końca mogę sprawdzić oferty bo często jak wpisuję nr tel przy sprawdzaniu bez logowania nie dostaję sms.
Ha ha rozumiem że nie dostanę od nich oferty.
Wiem co chcę w ofercie (interesują mnie głównie minuty w UE) i już wiem że Xperia Z5 to ten tel teraz pytanie czy orange będzie mógł mnie czymś zaskoczyć (nie rozczarować)
 #828599  autor: Leo
 13 paź 2015, 12:56
Sponge_37: to bardzo dobra oferta, w której po sprzedaży telefonu za 800 zł wychodzisz na zero za abonament na 24 miesiące. Taka opcja jest raczej nie do osiągniecia na droższych telefonach.
 #828603  autor: kaczy69
 13 paź 2015, 13:23
zgodnie z zapowiedzą zadzwoniła pani do mnie i że jednak mają z3, no ale w sumie to chyba dała mi jakąś standardową ofertę, bo płaciłbym 93zł miesięcznie (no limit rozmowy i sms alle tylko 3gb neta chyba)

powiedziałem, że potrzebuję czasu na zastanowienie, oddzwoniłą 2h później i wtedy już jakby nigdy nic "no, to będzie 106zł miesięcznie". mówię WTF, ze jak ze 2h temu było mniej, poprosiła o cierpliwość i mówi, że nie ma opcji mniej i inaczej z tym telefonem (przypomnę: wcześniej dawali 30% znizki na abo i 200 na telefon) to zapytałem o ofertę bez telefonu (30zł no limit w tym 3gb internetu tylko) więc podziękowałem i powiedziałem, że sobie pre-paida za takie pieniądze wezmę i wyjdzie korzystniej. poprosiłem o kontakt gdyby coś lepszego mieli (umowa do 31.10) ale juz sie pogodziłem z odejściem

http://www.sportowybar.pl/
http://www.facebook.com/SportowyBar
 #828606  autor: qaz
 13 paź 2015, 13:33
Jedni dostają lepszą ofertę, a inni całkiem beznadziejne... Mam nadzieję, że pojawią się niedługo nowe kody zniżkowe.
 #828608  autor: Marcelina88
 13 paź 2015, 13:49
qaz pisze:edni dostają lepszą ofertę, a inni całkiem beznadziejne... Mam nadzieję, że pojawią się niedługo nowe kody zniżkowe.
Co z tego, że dostają super oferty, jak nie ma telefonów? :P ja czekam już trzeci tydzień, ale nikt nie zagwarantował, że się doczekam :D
 #828609  autor: qaz
 13 paź 2015, 14:02
Na ten temat to ja już się nawet wypowiadał nie będę - napisałem do nich w niedzielę, że jestem zainteresowany przedłużeniem z iphonem 6S 64GB w opcji jaka mnie interesuje to mi dziś odpisali, że obecnie nie mają go na stanie... Na allegro telefonow pełno, w sklepach tak samo do wyboru, do koloru, a orange od zawsze ma z tym problem, a zwłaszcza z tymi z górnej półki. Pewnie najtańszymi zapychają magazyn, bo takich klientów, którzy za 1 zł biorą jest na pewno więcej :D
 #828610  autor: Marcelina88
 13 paź 2015, 14:11
Ja chyba im zaproponuję (w ramach pomocy ze strony klienta, żeby nie było, że tylko wymagam a nic od siebie nie daję), że wezmę sobie telefon ze sklepu, a im po prostu podeślę fakturę ;)
 #828613  autor: qaz
 13 paź 2015, 14:31
Właśnie dzwonił do mnie Pan z orange i zaproponował abonament 59zł w tym wszystko bez limitu net 5GB, 400 min i 100 MB w roamingu, a do tego iphone 6S 64GB w cenie 1909 zł lub 16GB w cenie 1400 zł.
Czy podsumowując - 59*24 =1416 do tego 1909 za tel i wychodzi 3325 zł czyli taniej niż tel bez abonamentu który kosztuje w tej wersji 3699 zł.
Problem tylko w tym, że obecnie nie mają go na stanie i ma się kontaktować jak się pojawi... Czyli jeszcze bardzo możliwe, że nic z tego nie będzie.
  • Strona 263 z 675
  • 1
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • 675
  • 1
  • 261
  • 262
  • 263