• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #827027  autor: zapalniczek
 05 paź 2015, 12:50
Cześć, ostatnio przeglądałem forum i znalazłem patent z FM i RBM że można zastosować myk który otworzy możliwość uzyskania RWK i darmowe rozmowy w sieci Play :-) .

Teraz pytanie: mam starter plusa(zarejestrowany na mnie) i jak go najkorzystniej przenieść i zastosować ten myk ? do jakiej sieci najpierw ?

generalnie ten numer będzie tylko dzwonił po sieci play, ale czasami też może się zdarzyć wyjście poza, także najniższa stawke do wsyzstkich sieci ma chyba FM.

Proszę o pomoc ! :-)
 #827032  autor: reboot
 05 paź 2015, 12:55
Po prostu przeczytaj ten temat
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=83390
Najłatwiej przenieść do Play, bo wszędzie mają karty Play, a nie w każdym salonie są dostępne RBM/FM. Potem telefonicznie przenosisz do FM, doładowujesz za 5zł, dostajesz RWK i... potem Twoja decyzja, co zrobisz dalej ;)

WKS
 #827035  autor: zapalniczek
 05 paź 2015, 12:58
a da rade przenieść najpierw do Play i wstawić taryfę RWK ?Zależy mi na końcowym operatorze właśnie FM bo ma tańsze niż Play czy RBM rozmowy do innych sieci :D
 #827039  autor: bobiwr
 05 paź 2015, 13:05
No to jeszcze raz:
reboot pisze:Najłatwiej przenieść do Play, bo wszędzie mają karty Play... Potem telefonicznie przenosisz do FM, doładowujesz za 5zł, dostajesz RWK i...
Masz co chciałeś.
 #827056  autor: Gregrin
 05 paź 2015, 14:01
zapalniczek pisze:a da rade przenieść najpierw do Play i wstawić taryfę RWK ?Zależy mi na końcowym operatorze właśnie FM bo ma tańsze niż Play czy RBM rozmowy do innych sieci :D
W fakcie nie ma stanu darmowego. Przenieś się do play (tu jest dodatkowe info http://forumplay.pl/showthread.php/475- ... Informacje niestety nie umie już wstawić go do mojego tematu) doładuj się za min 5zl (żeby dostać bonus 60zl) i przenieś się do "play formula" i doładuj za kolejne 5zl (zeby konto mialo ważność 50dni.
Będziesz miał stan darmowy, bonus 60zl na 3m-ce (można przedłużać doładowaniem na fb albo pakietem 10 za 5) a konto ważne 50dni po każdym doładowaniu (min5zl).

Generalnie poczytaj jak działa przenoszenie się miedzy taryfami w play http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=83390 pkt2. Tam masz opisane to co ty chcesz zrobić. Moim zdaniem na razie nie warto tracić bonusu 60zl skoro i tak przenosisz sie z innej sieci.
 #828307  autor: zapalniczek
 11 paź 2015, 14:06
Gregrin dzięki, możesz jeszcze raz napisać ja jaką taryfę się przełączyć - nie widzę takiej ? jaki kod ? :)
Wystarczy że wpiszesz i zatwierdzisz zieloną słuchawką jeden z poniższych kodów:

*163*6# – aktywacja Play na Kartę (zawsze 0 zł za rozmowy i SMS-y do Play)
*163*7# – aktywacja Play na Kartę Lubię to! (nieograniczony dostęp do internetu)
*163*2# – aktywacja Play na Kartę Rok Ważności Konta (każde doładowanie przedłuża ważność konta o rok)
*163*9# – aktywacja FORMUŁY MINI MAX na Kartę (pełna kontrola środków na koncie)
*163*10# – aktywacja FORMUŁY Play na Kartę
Możesz sprawdzić, z jakiej taryfy aktualnie korzystasz, wpisując kod *111*49*1#
Twoja taryfa zostanie zmieniona w ciągu 7 dni od wysłania kodu. Pamiętaj jednak że stracisz wszystkie pakiety danych i dodatkowych minut oraz SMS-ów.
?
 #828310  autor: jason22
 11 paź 2015, 14:32
zapalniczek pisze:znalazłem patent z FM i RBM że można zastosować myk który otworzy możliwość uzyskania RWK i darmowe rozmowy w sieci Play :-) .
W jaki sposób? Przechodząc z Play do FM tracimy roczną ważność, po doładowaniu za piątkę w FM mamy ją na nowo i przechodzi ona do RBM?
Bo ani w taryfie Play RWK ani FM nie ma stanu darmowego.
 #828319  autor: zapalniczek
 11 paź 2015, 14:49
wyżej kolega linki podał

ja zrobiłem to finalnie tak:
przeszedłem z plusa na kartę do play na kartę, doładowałem za 5zł, dostałem bonus 60zł i do 3 stycznia ważne konto. narazie nic nie robie i czekam te 3 mce :)
 #828386  autor: cyanoone
 12 paź 2015, 07:34
zapalniczek pisze:wyżej kolega linki podał

ja zrobiłem to finalnie tak:
przeszedłem z plusa na kartę do play na kartę, doładowałem za 5zł, dostałem bonus 60zł i do 3 stycznia ważne konto. narazie nic nie robie i czekam te 3 mce :)
Ważność konta Ci się wkrótce skończy. Przejdź na Play na kartę rok ważności konta i wydłuż konto na rok bez doładowania.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #828449  autor: zapalniczek
 12 paź 2015, 16:22
faktycznie, teraz sprawdziłem i aktualnie wygląda tak:

Obrazek

czyli podsumowując: jak teraz wklepie *163*10# będę miał rozmowy w playu za free - stan darmowy, zostaną mi bonusy - 60zł. ładować 5zł co 50dni, zgadza się ?

co do przedłużenia bonusu 60zł to poprostu trzeba załadować konto za 5zł przez facebooka w styczniu ? na jak długo mi przedłuży ?

Kod: Zaznacz cały
6. Po zmianie dotychczasowej oferty na ofertę Formuła Play na Kartę:
c. przepadają wszelkie pakiety minut, bajtów lub SMS-ów, bonusy za doładowanie,
rabaty, uprawnienia lub usługi uzyskane przez Użytkownika na podstawie
dotychczasowych Ofert Promocyjnych lub regulaminów promocji,
d. przepadają wszystkie pakiety minut, bajtów lub SMS
 #828459  autor: Gregrin
 12 paź 2015, 17:21
zapalniczek pisze:czyli podsumowując: jak teraz wklepie *163*10# będę miał rozmowy w playu za free - stan darmowy, zostaną mi bonusy - 60zł. ładować 5zł co 50dni, zgadza się ?
Tak. Te 5zl możesz ładować zawsze przez fb bo przedłuża ono konto główne a także bonusowe ( i wzbogaca je o 15% z doładowania).
zapalniczek pisze:co do przedłużenia bonusu 60zł to poprostu trzeba załadować konto za 5zł przez facebooka w styczniu ? na jak długo mi przedłuży ?
Tak. 30dni.
Ciebie interesuje to :
b.
Użytkownik zachowuje wszelkie pakiety promocyjnych złotówek (to właśnie te 60zl) przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych, a okres ich ważności nie ulega zmianie.
 #828496  autor: jason22
 12 paź 2015, 20:50
Gregrin pisze:Przy przechodzeniu z Faktu do Play lub RBM ważność środków nie zmienia się (nie dotyczy oferty "Play na Kartę" i "formula mini max" tam stan konta ustawiany jest na 14dni) dlatego warto doładować w fakcie (min 5zl) i ważność środków ustawiana jest na rok (RokWaznosciKonta -365dni).
Ok, ale czy migrując z FM do Play można od razu wybrać docelową taryfę? Bo mam RWK w FM, ale czy domyślnie przy przenoszeniu nie jest ustawiana taryfa Play na Kartę?

Chyba, że źle zrozumiałem i Stan darmowy z RWK możliwy jest tylko przy przejściu z FM do RBM, a nie z FM do Play.
 #828500  autor: Gregrin
 12 paź 2015, 21:12
jason22 pisze:czy migrując z FM do Play można od razu wybrać docelową taryfę? Bo mam RWK w FM, ale czy domyślnie przy przenoszeniu nie jest ustawiana taryfa Play na Kartę?
Ehhh
Można.
Nie.
"Po weryfikacji zostaniemy zapytani o nazwę taryfy do jakiej chcemy być przeniesieni"
pkt II.3 http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=83390
 #828503  autor: reboot
 12 paź 2015, 21:15
7. Zmiana Oferty Fakt Mobile jest możliwa tylko na Ofertę Play na Kartę, Ofertę Play na Kartę Lubię
to!, Formułę MINI MAX na Kartę, Play na Kartę Rok Ważności Konta, Red Bull Mobile Energy na
Kartę oraz Red Bull Mobile na Kartę. W tym celu należy skontaktować się z infolinią Fakt Mobile
pod numerem 799599999 (opłata zgodna z Cennikiem Oferty Fakt Mobile).

http://faktmobile.pl/app/views/file/reg ... 062015.pdf

Naprawdę tak trudno zerknąć do pierwszego posta? Naprawdę?

WKS
 #828505  autor: jason22
 12 paź 2015, 21:23
Regulamin miałem otwarty przed Twoim postem.
Temat dotyczy Stanu darmowego i RWK - JEDNOCZEŚNIE.
Ale gdzie tu stan darmowy?! Też mogę zarzucić Ci regulaminem, gdzie jest napisane, że 'Stanu darmowego nie mogą włączyć klienci Play na kartę Rok Ważności Konta".
 #828508  autor: Gregrin
 12 paź 2015, 21:35
jason22 pisze:Ale gdzie tu stan darmowy
W pkt I.1 (nie umiem skopiować)
http://www.play.pl/resources/pdf/2015/R ... 022015.pdf
jason22 pisze:Temat dotyczy Stanu darmowego i RWK - JEDNOCZEŚNIE.
Aktualnie autor tematu zdecydował się zachować bonus 60zl kosztem RWK. Dlatego doradziliśmy mu Formula play na kartę gdzie zachowa bonus, ma stan darmowy a doładowanie za 5zl przedłuża mu ważność konta o 50dni.
Jeśli z tych 5zl mu się "nazbiera" a wykorzysta bonusowe złotówki to wtedy może się przenieść do Fakt, doładować za 5zl i wrócić np do "Play na kartę Lubie to!". Tam po doładowaniu z FB będzie dostawał +30% na bonusowe i będzie miał lejek. Obecnie ta taryfa mu się nie opłaca bo bez RWK po doładowaniu za 5zl konto przedłuża się tylko o 5dni.

PS Konto bonusowe można sobie tez (8 razy na miesiąc) niskim kosztem zasilać zakrętkami z fanty. Koszt na allegro za 5 zakrętek to ok 1-1,25zl a daje nam to 10zl i 500MB. Akcja trwa do końca listopada.
 #828521  autor: reboot
 12 paź 2015, 23:04
jason22 pisze:Ale gdzie tu stan darmowy?!
Pytałeś czy można wybrać taryfę docelową.
Wybierasz zatem " Ofertę Play na Kartę Lubię to!", a jak wiadomo w tej ofercie http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... -lubie-to/ jest dostępny Stan Darmowy oraz
8. Po zmianie oferty z Oferty Fakt Mobile na jedną z ofert wymienionych w pkt. 7:
a. W przypadku zmiany na ofertę Play na Kartę Lubię to! oraz ofertę Play na Kartę Rok
Ważności Konta Użytkownik zachowuje kwotę wynikającą z Doładowania oraz
promocyjne złotówki przyznane na podstawie innych Ofert Promocyjnych, a okres ich
ważności pozostaje niezmieniony

Zatem jest RWK i Stan Darmowy.

WKS
 #828548  autor: zapalniczek
 13 paź 2015, 08:41
Gregrin jeszcze jak masz wiedze to odpowiedz mi na takie pytanie: da się inaczej włączyć tą taryfę na play24 ? fizycznie nie mam aktualnie tego telefonu a tylko dostęp do play24