• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 41 z 71
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 71
 #819232  autor: Liquid
 25 sie 2015, 16:47
walker pisze:Mam pytanie o pakiet im dłużej tym lepiej. Czy jeśli zmienię usługę po 6 miesiącach z " wszystko do komórkowych za 29 zł" do " jeden na wszystko" to staż zostaje i otrzymam 10 gb internetu?
Otrzymasz. Staż się liczy od pierwszego okresu rozliczeniowego na abonamencie i zmiana usług nie ma wpływu na jego długość.
 #820381  autor: Euronymous
 31 sie 2015, 13:53
Napisałem do nju, czy ciągle stosują kompresję danych. Odpowiedź była pozytywna. I teraz zastanawiam się, co to tak naprawdę oznacza, jeśli chodzi o korzystanie w nju z internetu na co dzień? Macie jakieś problemy z internetem - gorsza jakość obrazków, filmów, mmsów?
Niby dają spore pakiety internetowe, ale co komu po wielkich pakietach, jeśli zamiast hd na youtube będzie miał piksele? Czy się mylę? :)
 #821233  autor: KC-KARLOS
 04 wrz 2015, 11:40
W niektórych miejscach kraju maksymalna prędkość LTE wynosi nawet do 115 mbit/s - w praktyce jest sporo wolniej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #822471  autor: tomulus
 10 wrz 2015, 13:47
macc pisze:Play zwiększył internet do 7GB to czekamy na reakcje nju?
Piszesz o abonamencie, jeśli tak to po co nju ma zwiększać pakiety skoro to zrobił.
 #822516  autor: Euronymous
 10 wrz 2015, 17:53
Wydawało mi się, że i Nju (czyli Orange) i T-Mobile korzystają z jednej sieci (Networks!) i szybkości internetu będą takie same. Nie korzystam z LTE (mój tel nie obsługuje) i sprawdziłem sobie szybkość internetu w T-M i Nju przez tethering na komputerze. Wyniki takie, że T-M 2xszybsze. Co więcej - po zainstalowaniu apki speedtest na telefonie znów T-M prawie 2x szybsze (choć ping już niekoniecznie), ale nie wiem, jak to możliwe, że Nju wciągnęło kilkadziesiąt mb z pakietu, a T-M nic.
Miałem już przenosić numer, ale zaczynam się zastanawiać, czy sama ilość GB w pakiecie to wszystko, bo nie dość że T-M szybsze, to jeszcze mniej ściąga z pakietu.
 #828216  autor: super_electric
 10 paź 2015, 21:16
No hej. Mam pytanie: ile darmowych minut jest w taryfie nju mobile (Njuz rachunkiem) ?

Pytam się bo ta oferrta wydaje się być bardzo atrakcyjna...

Pozdrooooooo. Super_electric
 #828234  autor: Gregrin
 10 paź 2015, 22:24
Moze ktoś to przeniesie wiec odpowiem.
Nju ma unikalny system progów (maxymalnych granic). I tak, korzystając ze stawek 19gr/min, 9gr sms i 19gr MB nie nabije się więcej (włącza się nolimit) niż 19zl za rozmowy (+10zl -próg na stacjonarne), 9zl za sms'y i 19zl za 3GB (później lejek). Sa rożne wariacje np "wszystko komórkowe" gdzie jet jedna pula 29zl po której osiągnięciu są nolimity rozmów (+10zl stacjonarne),sms/mms i 2GB netu.
Zobacz sobie sam http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem Kliknij kalkulator i pobaw sie suwakami ;)
Generalnie nju ma dobra ofertę dla 2 osób http://www.njumobile.pl/oferta/tandem a tak raczej oferta mało ciekawa na tle innych operatorów.
 #828348  autor: sdd1975
 11 paź 2015, 19:25
To co przekreśla - przynajmniej dla mnie NJU na tle Play, to brak w ofercie na kartę takich usług, jak przekazywanie wywołań, połączenie oczekujące, zawieszenie połączenia, połączenie konferencyjne. Te usługi w wielu przypadkach rozwiązują ręce i stwarzają całkiem interesujące możliwości dojenia operatorów ;) Niestety, ani Plus, ani Orange, nie chcą udostępnić tych usług prepaidowcom. Pozostaje tylko T-Mobile, gdzie połączenie oczekujące, zawieszenie oraz konferencja są w prepaidach, przekierowania też sobie można odblokować - no i Play, wraz z gromadką swych wirtualnych konkurentów (Virgin itd), w których to jest. Uwaga - w NJU z rachunkiem choć jest konferencja czy przekierowania, to zdaje się, że nie wliczają się one do limitów progów - więc dla mnie kicha totalna.
  • Strona 41 z 71
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 71
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41