• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #82513  autor: Mirek88
 28 cze 2006, 01:02
Program Mobile Phone Manager wykrywa telefon i ladnie wczytuje ksiazke telefoniczna, oraz przez eksplorator telefonu mozna zgrywac z telefonu pliki, ale nie idzie SMSow zgrac.
jest taki error:

Details
Error:
In the file
Q:\SDSV2\Code|Plugins\SMessenger\Views\pcarchiveview.cpp,
In the function OnMessageMgrINFO,In the line 1685 has The ProgrammeError
"Error known, but no explanation available for this error."
occured
Error np..: 0 Rc:(0) (0x00000000)

Jestem bliski rozpieprzenia tej irdy oraz tel, MUSZE zgrac smsy, bo nie mieszcza sie juz w telefonie.
To nie wina softu bo 1 raz go instalowalem z oryginalnej plyty, potem pobralem z internetu inna wersje i wciaz to samo.
Irde mam ustawiona na 9600 kb/ps, wszystko jest jak nalezy.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2006, 01:05 przez Mirek88, łącznie zmieniany 1 raz.

#82522  autor: Klusek
 28 cze 2006, 07:45
Ściągnij sobie inny program, np SiMoCo z tej strony. który też ma możliwość skopiowania smsów i problem powinnien zniknąć.

Obrazek
Obrazek

#82586  autor: Mirek88
 28 cze 2006, 11:45
Sciagnalem ten program, ale on nie ma irdy. Tylko porty COM.
Mam taki program, emulator com, ze irda jest niby pod com7.
I wykrywa tel. Juz zgrywa smsy i w polowie mi sie telefon wiesza. Poprostu sam sie wylacza.
Tak wiec ja nie wiem, czy to w telefonie irda jest spieprzona, ale chyba nie, skoro innym programem moge srzucac rzeczy z tel, oraz na inne telefony moge przesylac....

#82609  autor: Tragedya
 28 cze 2006, 13:31
To nie mozesz po kilka? Tam i tak tylko 130 smsow sie miesci to sobie dlugo nie posciagasz.

#82641  autor: Mirek88
 28 cze 2006, 15:16
Ale o to chodzi ze ZADNEGO nie moge zgrac.
Wiesza sie podczas wczytywania archiwum sms z tel do kompa, tuz pod koniec. Sadze ze w systemie plikow telefonu cos zwalone jest.

#82669  autor: Tragedya
 28 cze 2006, 18:07
a probowales przeniesc archiwum do innego folderu w komie?
Albo zaznacz wszystkie esy w archiwum i wcisnij wyslij przez irda. moze wtredy to bedzie traktowane jako normalny plik...
Ostatnio zmieniony 28 cze 2006, 20:20 przez Tragedya, łącznie zmieniany 1 raz.

#82686  autor: Mirek88
 28 cze 2006, 20:04
No w ten sposob sie da. Ale potem tych smsow czytac nie moge.bo sa zapisywane jak pliki *.SMIL i do niczego sie nie nadaja, zapisywane jako pojedyncze pliki.
Chcialbym normalnie, programem zgrac calosc (wyslane, odebrane itd) zebym mogl je czytac sobie na kompie. a glownego folderu w komorce z smsami znalezc nie moge, w systemie plikow jest jedynie sms archive.
Gdy mialem Nokie, to tak robilem, exportowalem wszystkie sms z tel, i moglem w programie przegladac jak maile w np. outlooku.

#82689  autor: Tragedya
 28 cze 2006, 20:19
a probowales zmienic rozszerzenie tych plikow na txt, albo otworzyc notatnikiem?
Poza tym to simco tez musi gdzies te smsy zapisywac, wiec moze sproboj te pliki wrzucic do kroregos z folderow tego programu

#82706  autor: Mirek88
 28 cze 2006, 21:33
Inaczej spytam: czy mam lepiej z tym telefonem isc do serwisu czy sklepu, zeby sprawdzili?
Bo to chyba nienormalne ze sam sie wylacza i wiesza, gdy to zgrywam. Gwarancje mam jeszce chyba.
Bo inne rzezcy zgrywa normalnie: zdjecia, midy itp, jedynie z smsami problem jest.

#82715  autor: Tragedya
 28 cze 2006, 21:55
mozesz isc do serwisu, wgraja Ci nowego softa i sie zobaczy co z tego wyniknie

#82728  autor: Klusek
 28 cze 2006, 22:36
Jeśli masz gwarancję to możesz śmiało iść, chociaż ja powalczył bym jeszcze domowymi sposobami. Może tylko plik z smsami jest uszkodzony. SMSy zapisywane są w pliku SMS.dat w katalogu System/SMS (musisz włączyć w windowsie pokazywanie ukrytych folderów), usuń go to może kolejne smsy będą się już zapisywały prawidłowo i nie będzie już problemów. Żeby usunąć ten plik musisz mu najpierw zmienić nazwę, zrestartować telefon i dopiero wtedy da radę go usunąć. Jeżeli to by nie pomogło to można spróbować formatowania telefonu. No i ic więcej już się nie zrobi, bo kabla chyba nie masz więc softu nie da rady wgrać.

Obrazek
Obrazek

#82752  autor: Mirek88
 28 cze 2006, 23:38
Tak wlasnie zerobie chyba, z tym ze wlasnie w telefonie mam bardzo wazne smsy, ktorych skasowac nie moge, dlatego mi zalezy by wpierw je zgrac.
A kabla nie mam. Jedynie IrDA i czytnik kart.

#82753  autor: Klusek
 28 cze 2006, 23:40
Mirek88 pisze:Tak wlasnie zerobie chyba, z tym ze wlasnie w telefonie mam bardzo wazne smsy, ktorych skasowac nie moge, dlatego mi zalezy by wpierw je zgrac.
To przeżuć je najpierw do archiwum, przynajmniej tam będziesz je miał.

Obrazek
Obrazek

#82812  autor: Tragedya
 29 cze 2006, 11:07
no, a z archiwum do komputera.
W simco masz taki eksplorator. Poszukaj tam folderu w ktorym trzymasz sciagniete z telefonu smsy i chyba bedziesz mogl je odczytać.