U mnie nie przychodzą powiadomienia, że ktoś do mnie dzwonił a telefon był poza zasięgiem.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Dostałem dziś swoją simkę Vectone. Od razu taka mała uwaga dla kolekcjonerów, nie kupujcie czasem na allegro tych "unikatowych" kart. Wybierając opcję standard SIM, wysyłają właśnie takie z Tony'm. Numery przypisane do tych starszych SIM mają prefiks 729(?). Kolega dostał 739 z simką 3w1. Jak wygląda u Was (użytkowników) kwestia doładowań? Czy kioskarze wytrzeszczają oczy, czy raczej są świadomi, że mają taką opcję?
Tak obczajam tego vectonowego fejsa i czytam komentarze. Widząc takie typu "jest stabilnie, już wszystko działa" postanowiłem skorzystać, zamówiłem kartę. Jak uporali się z problemami technicznymi, tak ludzie zaczęli się skarżyć na brak doładowań. Swój egzemplarz simki wyciepałem do hasioka (czekam na pakiety minut do UE w Kluczu + skype).
Podobno to odległa przyszłość. Polecam pobawić się voipem (na androidzie csipsimple) i wypróbować https://www.sipdiscount.com/.Rebeliant pisze:czekam na pakiety minut do UE w Kluczu
Vectone zwija się z Polski?!
Nie działa ani strona internetowa, ani fanpajdż 

Chyba skarga do UKE któregoś użytkownika była skutecznaRebeliant pisze:Vectone zwija się z Polski?!Nie działa ani strona internetowa, ani fanpajdż

Dokładnie, wygląda to tak jakby zwinęli się. Potwierdzam, że nie działa strona a FB. Nie da się nigdzie dodzwonić, ale co dziwne do mnie można się dodzwonić i jakość rozmowy jest OK.
Po cichu weszli i po cichu wyszli
Rzeczywiście FB i strona nie działa, ciekawe czy do BOK-u się dodzwonić z innego numeru.

Do poniedziałku się nie dodzwonisz, bo w weekendy nie pracują (chyba, że coś się zmieniło?). To nie może być przypadek, że padły i strona i fenpejdź.
Twitter też nie działa
Chyba serio się zawinęli.

Wiem, że w weekendy ten sam jeden konsultant nie pracował
Pad strony bym zrozumiał ale fanpejdż już nie, to chyba już koniec Vectona, ciekawe jak ludzie odzyskają kasę z konta, pewnie będzie to niemożliwe.

Jak to nie możliwe? Wypiszą smsamikowal2200 pisze:ciekawe jak ludzie odzyskają kasę z konta, pewnie będzie to niemożliwe.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
Połączenia wychodzące nie działają, strona znikła, infolinia odrzuca połączenia. Działają przychodzące i kody USSD i mogę sobie sprawdzić stan konta 

U mnie SMSy wychodzą z telefonu ale nie dochodzącyanoone pisze:Jak to nie możliwe? Wypiszą smsamikowal2200 pisze:ciekawe jak ludzie odzyskają kasę z konta, pewnie będzie to niemożliwe.

dużo "nie nakradli" to jednak nie ta skala,ciekawe co z numerami będzie,powinny przejść do T-Mobile na karte w razie końca działalności Vectone.
http://www.speedtest.net/my-result/4142279769
Oczywiście, że nie nakradli, napisałem to raczej w formie żartu, ale jeśli w ciągu kilku dni się sprawa nie wyjaśni to zadanie dla UKE żeby posprzątali systemowo bałagan po nich przenosząc do T numery i stany kont a za wszystko obciążyli Vectona. Chyba napiszę kolejne zawiadomienie do nich
.
Poprzedni operatorzy, którzy kończyli działalność odpowiednio wcześniej o tym informowali oraz mieli procedurę zwrotu środków a tutaj mamy precedens

Poprzedni operatorzy, którzy kończyli działalność odpowiednio wcześniej o tym informowali oraz mieli procedurę zwrotu środków a tutaj mamy precedens
Myślę, że takiej chamówy by nie odstawili. Dopiero co wczoraj rano pisali, że rozszerzają sposoby oraz punkty doładowań. Tylko ten fejs i ćwierkacz mnie martwią. Gdyby padła sama strona, to pomyślałbym, że midyfikacja oferty lub samego layotu. Może haker na zlecenie konkurencji ich załatwił.

A przypomnij sobie co odstawiali przy starcie ( i w trakcie działalności ).Rebeliant pisze:Myślę, że takiej chamówy by nie odstawili.
Normalna zadyma przed upadkiemRebeliant pisze:Dopiero co wczoraj rano pisali, że rozszerzają sposoby oraz punkty doładowań.

Ich cała działalność to mistyfikacjaRebeliant pisze: to pomyślałbym, że midyfikacja oferty lub samego layotu.

Ja zaczekam do wtorku i jeśli nic się nie zmieni to napiszę do UKE. Kasy na karcie dużo nie było ale niech i UKE zarobi.kowal2200 pisze: jeśli w ciągu kilku dni się sprawa nie wyjaśni to zadanie dla UKE
Ps. Ale Lycamobile działa dobrze a to jakby brat Vectona.
Ja mogę wysyłać i odbieram smsy, wszystko działa, nawet na nr przeniesione, mogę odbierać połączenia ale nie mogę ich wykonywać. Mogę również korzystać z internetu. Myślę, że to znowu grubsza awaria i zwinęli strone i FB, żeby nie słuchać skarg 

Jestem tego samego zdania.brzok pisze:Myślę, że to znowu grubsza awaria i zwinęli strone i FB, żeby nie słuchać skarg
A tak poza tym, to już nigdy w życiu żadnych wynalazków typu Lyca, Vectone i Lebara. Ci ostatni przy zwijaniu interesu nawet kasy nie chcieli oddać. Możecie mnie posądzać o fanboystwo, ale do połączeń zagranicznych tylko Klucz.
U mnie działa net, więc wykorzystam kasę na tablet i papapa Vectone. Od razu zniszczę kartę, żeby mnie nie podkusiło doładować jak znowu zaczną "chwilkę" dobrze działać