• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sagem oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #71637  autor: popo76
 03 maja 2006, 21:21
:shock: W opisie telefonu MY-401X jest wyraźnie napisane, że jednym z obsługiwanych formatów jest mp3. Chciałem sobie ściągnąć dzwonk z wap.laduj.pl w formacie mp3 i pisze, że nie obsługwany format :shock: . O co tutaj chodzi, czyżby 401 też nie miał obsługi mp3 ? :smt010 . Na marginesie zna ktoś może jakiegoś maila kontaktowego do firmy sagem? Ze strony nie da się wysłać wypełniając formularz a chciałbym ich też o to zapytać.
Dzięki za wszelkie informacje. :smt006

#72228  autor: kamil1221
 07 maja 2006, 10:01
Zobacz na forum www.planetsagem.com
Moze tam znajdziesz odp.
Najprawdopodobniej w danych na stronie jest blad - zobacz czy w instrukcji obslugi na pierwszej lub kolejnej stronie nie pisz jakie formaty on odtwarza.
Wydaje mi sie ze dopiero model my402X ma mp3.

#72279  autor: popo76
 07 maja 2006, 14:37
W instrukcji jest napisane:
Obsługiwane obiekty multimedialne:
- Formaty audio: iMelody, Midi, wave, AMR, MP3 ( w zależności od oferty sprzedaży), AAC (w zależności od oferty sprzedaży)
- Formaty graficzne: wbmp, bmp, png, gif, animowany gif, jpeg, jpg

telefon kupiłem w Mix Electronics więc ma oryginalny soft sagema (chyba). Był kupiony bez simlocka i nie przypisany do żadnej sieci.
Przyznam, że nie rozumiem dlaczego nie działają te dzwonki mp3. Próbowałem już nawet ściagać ze stron typowo pod sagema MYX-5-2v i też nie działają. Ten sam komunikat, że nieobsługiwany format lub coś podobnego (teraz już nie pamietam, bo odpuściłem sobie :( ) Chciałem także przez wap wejść na stronę animacjami pod sagema MYX-5-2v i to samo, też się nie da. Konkretnie strona to http://x52v.host.sk. Gry stamtąd mogę pobierać a inne rzeczy nie.
No cóż widocznie tak musi być. Ale oczywiście poszukam jeszcze odpowiedzi na planetsagem. Chciałem do nich napisać ale formularz ze strony nie działa (albo ja coś źle robie :oops: )
Dzięki. Pozdrawiam.

#80273  autor: stodola
 17 cze 2006, 22:10
Poberzcie najnowszego MPAS 7,13 (moze w starszych wersjach tez jest. nie wiem bo nie miałem :P ) i jak wam pokaże telefon to po prawej stronie będzie znak zapytania. Kliknijcie na niego i pokażą wam się obsługiwane przez ten telefon formaty. W moim my400x nie ma mp3 i nie pokazuje, że są obsługiwane więc działa prawidłowo..
pozdrawiam :smt006
:arrow: Link do obrazka
:arrow: http://rapidshare.de/files/20016808/mpas713.zip.html

Obrazek
Obrazek
Sprzedam Sagema my400x. Chętnych proszę o kontakt na PW / GG ;)

#82637  autor: Doda!
 28 cze 2006, 14:51
a może zna ktoś program, który umożliwia zmianę mp3 na jakiś inny format, który my401X będzie odtwarzał? bo jutro będę mieć ten telefon i chciałbym mieć możliwość ustawienia ulubionej piosenki na dzwonek lub na odgłos wiadomości, tylko właśnie chodzi o to, żeby on to odtworzył, nie rozwalił się jak coś nie będzie działać i przy okazji, żeby nie zajęło mu to całej pamięci. bo tak to telefon dla mnie super, tylko właśnie z tymi dzwonkami... albo powiedzcie, czy on odtwarza AAC? bo jeśli tak do już dla mnie nie ma problemu^^ z góry dzięki za odpowiedź!

pozdro!

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

#82640  autor: kamil1221
 28 cze 2006, 15:08
Przeczytaj ten temat :arrow: Klik WAVEPAD tyle ze zastosuj kompresje AMR, lub WAV.
edit - instrukcja do plikow AMR
Obrazek Obrazek klikamy OK i sie zapisuje

edit 2 - kompresja WAV
Obrazek Obrazek

#82653  autor: Doda!
 28 cze 2006, 16:10
kurcze jesteś gites koleś kamil1221!! dokładnie takiego programu poszukiwałem!! ja pier*olę, ale jesteś odjechany^^ dzięki!! kurde, dałbym Ci pomógł, ale chyba nie mogę, albo nie wiem jak to się robi^^ ale super typ z Ciebie! jestem Twoim dłużnikiem, tylko szkoda, że nie będę miał jak się odpłacić (raczej...) ^^ heh, więcej takich gości na forum!! jesteś super w piz*ę, wyje*any w kosmos^^ naprawdę DZIĘKI!!

KAMIL 1221 RULZ!! xD ^^

Obrazek

...::^^PoWRócIłEM^^::..

PANASONICU: NADCHODZĘ!!! xD

??

#84537  autor: kaamilap
 06 lip 2006, 19:44
hej
napiszcie mi prosze cos o telefonach Sagem :/
mm moliwosc zakupienia wlasnie tego modelu a nie wiem czy bateria jest dobra i jak z funckjami :)
wielkie dzieki:D
 #90608  autor: matizek30
 01 sie 2006, 23:52
jak ci sie udalo podlaczyc kabel??!!! please pomoz wyskakuje mi na mpasie7,13 ze on nie moze go znalesc moj model telefonu Sagem my401x a co do niego zajefajny telefonik :D

#90624  autor: kamil1221
 02 sie 2006, 00:09
Na pewno są potrzebne sterowniki z planetsagem.com
http://usb.sagem.1221.patrz.pl
Dalej musisz radzić sobie bez mojej pomocy - bo nie mam tego modelu telefonu.

napiszcie mi proszę cos o telefonach Sagem :/
Mam możliwość zakupienia właśnie tego modelu a nie wiem czy bateria jest dobra i jak z funkcjami

Sagemy to telefony dobrej jakości za rozsądną cenę.
Ten model ma kilka funkcji, które są już standardami - Bluetooth, IrDA, aparat.
Jeżeli chcesz telefonu z ciekawym wyglądem, dobrą jak na tą klasę funkcjonalnością i za rozsądną cenę - to, czemu nie?

#120264  autor: zdun23
 03 lis 2006, 14:14
cos jest nie tak. moj kumpel ma MY 401X w orange i czyta mu MP3. ja mam MY 400X w erze i mi nie czyta MP3. a w instrukcji mamy tak samo: MP3(w zaleznosci od oferty sprzedazy),AAC(w zaleznosci od oferty sprzedazy)

nokia 3410->Sagem MY400X
Znasz jakies triki na sagema to wyslij pw.
A jeszcze wejdz na to bo boskie jest http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=164883

#120378  autor: kamil1221
 03 lis 2006, 19:09
Bo do Sagemów serii my400X dają identyczną instrukcję, w której jest zaznaczone, co w danym modelu jest inne.
Przecież na instrukcji nawet pisze, że my400X i my401X (chyba)
Obrazek