Alkowski pisze:Tylko w play może Cię czekać opłata aktywacyjna.
To chyba oczywiste...
Alkowski pisze:Poza tym jakość połączeń , zasięg , internet jest na korzyść T-M , m.in dlatego w T-M się tyle płaci bo różowi więcej inwestują.
Raczysz żartować. Tam, gdzie ja bywam tylko T-Mobile nie ma zasięgu mimo, że na ichnich mapach wszystko wygląda tak ślicznie. HD Voice działa przez pierwsze trzy minuty połączenia, następnie rozmówcę słyszę jak za dawnych lat.
Alkowski pisze:Trudno żeby operator z roku na roku obniżał opłaty i dawał więcej , bo idąc tym tokiem po paru latach pójdzie z torbami.
Ale niech da lepszą ofertę dla stałych klientów niż prawie identyczną jak dla nowych. Nie musi być to oferta coraz tańsza ale niech będzie na tyle atrakcyjna, żebym nie myślał o przechodzeniu wraz z numerem do konkurencyjnej sieci.
15 zł mniej na bardziej konfigurowalny abonament (nie chcę nielimitowanych rozmów do UE, Deezerów, NaviExpertów, Wimp, Chmury T-Mobile i innego zbędnego śmiecia), 200 - 300 zł mniej jednorazowej opłaty za telefon i już byłaby to bardzo atrakcyjna dla mnie oferta. Ale skoro trzy razy dostaję propozycję przedłużenia na warunkach gorszych niż przy całkiem nowej umowie w Play to nie pozostaje nic innego jak wziąć numer i wynieść się do innej sieci. Chyba, że za czwartym razem okaże się, że jednak dało się wykombinować lepszą ofertę.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71