Czy jest jakiś sposób na włączenie tetheringu na iPhonie? Zastanawiam się nad przejściem do Plusa głównie dla netu, ale chciałbym też używać telefon jako modem kiedy zajdzie taka potrzeba (np. w podróży z iPadem).
Zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do Plusa i skorzystaniem z kilku promocji:
- 20 zł przez 12 doładowań od 30 zł
- RWK
- 5 doładowanie gratis
Czy da się to połączyć?
Jak będzie wyglądało piąte doładowanie gratis? Bonus do gratisowego doładowania pewnie nie dojdzie?
Zamierzam ładować konto co miesiąc po 30 zł i korzystać z nielimitowanych rozmów do wszystkich, łącznie ze stacjonarnymi oraz z pakietu internetowego.
Czy ktoś ogarnia temat na tyle, by obliczyć średni miesięczny koszt utrzymania telefonu w takiej formie?
Da się teraz w Plusie zyskać nolimit do wszystkich ze stacjonarnymi inaczej jak przez włączenie taryfy "Rozmowy, SMS-y bez limitu i 1 GB" oraz aktywację pakietu minut do stacjonarnych?
Czy bonus 20 zł wchodzi na jakieś krótkie konto promocyjne jak w Playu?
Da się, promo się nie wykluczają.
Radzę zasilać się 4x tą samą kwotą, jeśli jedno z nich będzie NIŻSZE - wtedy jako darmowe, piąte doładowanie, będzie z tą NIŻSZĄ kwotą.
Takie doładowanie wchodzi na konto główne pod *100#
Dodatkowe złotówki z promocji MNP - przejdź do Plusa są na saldzie *121# albo *136# można je użyć do wszystkich usług, oprócz premium i dokupowywania pakietów.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Powiedzcie mi jeszcze czy dobrze kalkuluję. Przez rok będę zasilał:
4*30 zł, 5 gratis, 4*30 zł, 5 gratis + 2*30 zł, razem 300 zł / 12 = 25 zł - koszt miesięczny utrzymania telefonu. W sumie tak samo jak mam teraz w Play, tyle, że większy pakiet Internetu ale brak nolimitu na stacjonarne (nie jest aż tak potrzebny, dzwonię kilkadziesiąt minut /mc, więc pakiet 200 minut za 5 zł w zupełności wystarczy).
Mam prośbę aby ktoś mi podpowiedział kto jest lepiej obeznany.
Do tej pory posiadam taryfę Plus na Kartę, do tego włączoną opcja rok ważności konta po doładowaniu i dodatkowo promocja ze za każdą rozmowę w sieci płace 29gr.
Czy jest cos bardziej korzystnego od tego co mam, dodam ze interesuje mnie głownie RWK i połączenia wewnątrz sieci ?
Rwk można mieć w tej ofercie, ale bonus w postaci nieograniczonych rozmów i smsów w sieci ma taką ważność jak by tego rwk nie było. Kiedyś był pakiet no limit w Plusie za 10 zł/ miesięcznie, wtedy by 50 zł starczyło na 8 miesięcy (3 za free i 5x 10 zł). Polecam włączyć opcje co 5 doładowanie gratis.
@Karlos - i co to ma dać ? To jest jakiś myk czy normalna procedura
Bo pewien jeden sposób jest wynikiem błędu, ale tak to nie leciało...
...i lepiej by tu nie wyleciało
bazooka: to oficjalna opcja przedstawiona przeze mnie. Plus nie wyklucza wielu opcji promocyjnych.
Możesz darmówki do Plusa łączyć z RWK + co 5tym zasileniu gratis, jak i promocjami doładowań czy wybranym pakietem no-limit na komórkowe czy pakietem netowym.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
A mogę mieć to w starej taryfie PnK ?
Chodzi mi o darmowe połączenia w sieci ?
Bo np. w tej taryfie nie mogę aktywować LTE, pod kodem *136*11*20# nie mam darmowych połączeń tylko tani roaming w Plusie na 2 dni..