piotrgoworek pisze:Dlatego szukam rozwiązania przez kartę T-Mobile po co mam płacić za polaczenie nawet z voip.
Nie potrzebuję usługi taniego roamingu ani innych kart do roamingu tylko szukam rozwiązania tego konkretnego problemu
Witaj,
znalazłem rozwiązanie Twojego (i mojego z resztą też) problemu.
A jeszcze wcześniej mała historia...
Też mam Egotravelsim i niestety nie idzie zrobić przekierowania z chyba żadnej rozsądnej taryfy na nr międzynarodowy. Jedyna opcja to takie przekierowanie: główny PL nr -> wirualny nr stacjonarny -> (już na platformie VoIP) przekierowanie na nr docelowy, np. numer estoński czyli egotravelsim. Pytanie, jaka jest cena za połączenie na VoIP z wirtualnego nr stacjonarnego na komórkę estońską? Zależy tu oczywiście od platformy. Ja będąc w Chinach przekierowywałem w ten sposób na chińską komórkę (nr tel. +86-182...) więc wychodziło 5 gr/min., czyli bardzo tanio. W Polsce z gł. nr komórkowego na wirtualny stacjonarny voipowy w ramach no-limitu krajowego. Inaczej chyba nie da rady. Pytanie, czy dużo podróżujesz i zmieniasz kraje czy tylko jesteś w jednym kraju. Wtedy warto zrobić to co w moim przypadku.
Wracając do Twojego pytania o aplikację na andruta + zawieszenie połączenia + telekonferencja.
Ja to zrobiłem i teoretycznie działa. Można zawiesić połączenie zdalnie, poprzez tą aplikację, która odbierze smsa i na tej podstawie zadzwoni pod wybrany nr. Po co ma dzwonić? Po to, żeby zawiesić połączenie i zrobić telekonferencję. Zawieszenie czy telekonferencja można uzyskać nie tylko przez przycisk na klawiaturze telefonu, ale też podczas np. zawieszenia połączenia połączenie z nr "3" spowoduje ustanowienie telekonferencji.
Czemu to tylko w teorii działa? Bo ten kto by odebrał połączenie niestety musiałby odczekać swoje zanim kombinacja SMSowa sterująca zdalnie terminalem dotrze do telefonu i jeszcze oddzwoni. Oczywiście wszystko pod warunkiem, że ten SMS sterujący dojdzie we właściwym czasie, Ty odbierzesz połączenie przychodzące itd.
Polecam więc mimo wszystko rozwiązanie VoIPowe albo być może Vectonmobile, to co kolega niżej, ale tego nie testowałem,a przy okazji jest to droższa opcja niż moja zaproponowana.