• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #822683  autor: pion00
 11 wrz 2015, 18:29
Cześć.
Aktualnie mam numer w Plusie, umowa skończyła się dość dawno, był to Mix. Teraz chciałbym coś z tym nr. zrobić, bo mam wszystko drogo i nie wiem czy przejść na kartę czy abonament. W plusie na kartę przy doładowaniu za 35 zł dają nielimitowane rozmowy do wszystkich, darmowe smsy oraz 1 gb internetu - trochę mało, ale pewnie można dokupić.
Jeśli chodzi o abonament, to nie wiem w jakiej sieci i jaka taryfa byłaby korzystna. Zależy mi, żeby płacić możliwie jak najmniej, a słyszałem, że niskie abonamenty są nieopłacalne.
Jakiś nadzwyczajnych wymagań nie mam, raczej standard - minuty, smsy i internet...

Jak myślicie, zostać w Plusie i przenieść numer na kartę, czy bardziej opłaca się abonament, jeśli tak to w jakiej sieci?
Dodam, że numer nie jest na mnie i mogłoby być zamieszanie z przerejestrowaniem numeru, co byłoby niezbędne przy zmianie operatora...
 #822691  autor: Niezgodna7
 11 wrz 2015, 19:51
w tym Plusie masz też za 35zł stacjonarne?
PS. przykładowo w Orange na kartę jest za 35zł = min+sms+2GB.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #822693  autor: mikkel
 11 wrz 2015, 19:52
Jeśli koniecznie plus to warto pomyśleć o plushu, nie znam zbytnio oferty ale to jest abonament z umową na czas nieokreślony albo prepaid.
Jeśli zmiana opa to np. nju, heyah, virgin i rbm. virgin i rbm są na infrastrukturze pleja dlatego ja raczej nie polecam ale może nie jesteś uprzedzony. Wszystko co tu wymieniłem to oferty nielimitowane prepaid lub abonamenty z umową na czas nieokreślony.
Jeśli zależy Ci bardzo na pakietach netu to raczej nju polecam z rachunkiem. po 6 miesiącach jest podwojenie i oferta wymiata.
 #822711  autor: pion00
 11 wrz 2015, 22:41
Calm7 pisze:w tym Plusie masz też za 35zł stacjonarne?
PS. przykładowo w Orange na kartę jest za 35zł = min+sms+2GB.
Nie wiem czy jest też na stacjonarne.
W tym orange minuty są do wszystkich, czy tylko do orange? Bo w play i t-mobile na kartę są darmowe tylko do tych samych sieci, więc nawet nie brałem pod uwagę.

Jeśli chodzi o abonament, to nie wiem czy dadzą mi w innej sieci, bo nie pracuję aktualnie...
W plusie podali mi kod, po wpisaniu którego wygaśnie stara taryfa i numer automatycznie zostanie przeniesiony na kartę. Czy jeśli tak zrobię, to będę mógł potem przenieść ten numer, albo wziąć inną ofertę?
 #822763  autor: Niezgodna7
 12 wrz 2015, 11:39
Tak, w tym Orange, co podałem przykład tj. do wszystkich, bez stacjonarnych.
Nie jest to jakaś rewelacja, ale jak podałeś 35zł w Plusie, to wskoczyła mi ta opcja z Orange.
Tylko czy warto dla 1GB zmieniać sieć..?
ps.
Możesz mieć problemy z kasą, to kwota 35zł /mies. jest dość duża - a w Orange nie ma tanich pakietów neta.
Rozbita oferta to 120' do all za 9zł, smsy 10zł, a 1GB 12zł (Orange).

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #823145  autor: karrr_
 14 wrz 2015, 13:25
Abonament jest wygodny bo nie musisz co miesiąc konta doładowywać i wykupywać pakietów, a za 35 zł to będziesz miał lepiej np w Heyah, tam masz taką ofertę w której masz rozmowy i smsy nielimitowane do wszystkich i 4gb netu. I to jest chyba standardowa cena za taką ofertę.
 #823337  autor: perdos1
 15 wrz 2015, 14:00
Przepisz numer na siebie i przejdź do Virgin, za 29 zł/miesiąc no limit rozmowy (także stacjonarne), no limit sms i 5GB internetu. Pakiet odnawia się sam o ile masz środki na koncie.
 #823485  autor: arcz84
 16 wrz 2015, 10:38
polecam virgin mobile
jezeli dzwonisz mniej to masz tez pakiet za 19 zł (darmowe play i virgin) + nielimitowane sms do wszystkich + 2 GB internetu + 100 minut do wszystkich
 #823487  autor: kardeusz
 16 wrz 2015, 10:41
Virgin jest dobrym rozwiązaniem, a jeśli chcesz abonament to idź do NJU.
 #823717  autor: Gregrin
 17 wrz 2015, 15:16
kardeusz pisze:a jeśli chcesz abonament
Jak można chcieć abonament ;) Zrób zlecenie stale na 30zl na dzień przed aktywacja pakietu, włącz pakiet, zapomnij o wszystkim i ciesz się nolimitem rozmów (stac + kom), sms (bez MMS) i 5GB internetu. To wszystko bez umów, zobowiązań i strachu przed dodatkowymi opłatami na fakturze.

Przejście na virgin tez nie wiąże się z zamieszaniem. Dostajesz list z dokumentami które trzeba podpisać (+ ksero dowodu albo fotka dowodu ma maila) ze wyrażasz chęć przeniesienia numeru do virgin i odsyłasz w kopercie zwrotnej. Nikogo nie trzeba taszczyć po salonach. Trzeba ta osobę tylko poprosić o złożenie podpisu i zrobić fotkę dowodu. Jak już będziesz w virgin możesz sobie zmienić dane na swoje i mieć w końcu porządek ze swoja karta :) Ja tu widzę saaame plusy. Powodzenia.
 #823732  autor: Xavi
 17 wrz 2015, 15:51
szukam alternatywy dla nju. NL na kom i stacj. i jakiś pakiecik netowy. Znacie jakieś oferty gdzie mogę przenieść nr w salonie a nie przez neta/tel w granicach cenowych 30 zł. Czy w plush jest NL ze stacj. czy tylko kom?
 #823763  autor: Gregrin
 17 wrz 2015, 18:31
RBM Energy. Pakiet nolimit (44tys na kom i stac) rozmów za 20zl (30 dni) i przedłużasz pakietem 10min za 10zl na 30dni + 1GB za 9zl albo 300MB za 5zl.
 #823864  autor: perdos1
 18 wrz 2015, 10:41
Opcja bez smsów do innych sieci (smsy tylko do play, virgin, mobile Vikings itp):

Przenosisz numer do play na kartę (jeszcze we wrześniu), zmieniasz taryfę na Fakt mobile (zazwyczaj 5 minut), ładujesz za 10 zł, zmieniasz taryfę na RBM Energy (również kilka minut), ładujesz za 20 zł, włączasz pakiet 44k minut za 20 zł i pakiet 10GB za 10 zł.

Po 30 dniach ładujesz za 20 zł i kupujesz pakiet 100 min za 10 zł oraz 10GB za 10 zł.

Po następnych 30 dniach znowu ładujesz za 20 i kupujesz pakiet 100 min za 10 zł oraz 10GB za 10 zł.

Po kolejnych 30 dniach pakiet 10GB za 10 zł nie będzie już dostępny, ale zostanie ci 30GB minus to co zużyłeś przez te 3 miesiące. Można to przedłużać pakietem 300MB za 5 zł lub 1GB za 9 zł w zależności od potrzeb. Pakiet 100 minut za 10 zł kupujesz cały czas. Przez następne miesiące kosz wyniesie 15 zł (300MB) lub 19 zł (1GB), lepszej opcji bez smsów do innych sieci nie znajdziesz. Poza tym polecam kupować doładowania w internecie, są 15% tańsze, wtedy z 15 zł robi się 12,75 zł a z 19 zł 16,15 zł. Przypominam że mowa tutaj o nielimitowanych połączeniach na komórki i stacjonarne, nielimitowanymi smsami w sieci i sporym pakiecie internetu.
 #825351  autor: pion00
 26 wrz 2015, 14:41
Gregrin pisze: Jak można chcieć abonament ;) Zrób zlecenie stale na 30zl na dzień przed aktywacja pakietu, włącz pakiet, zapomnij o wszystkim i ciesz się nolimitem rozmów (stac + kom), sms (bez MMS) i 5GB internetu. To wszystko bez umów, zobowiązań i strachu przed dodatkowymi opłatami na fakturze.

Przejście na virgin tez nie wiąże się z zamieszaniem. Dostajesz list z dokumentami które trzeba podpisać (+ ksero dowodu albo fotka dowodu ma maila) ze wyrażasz chęć przeniesienia numeru do virgin i odsyłasz w kopercie zwrotnej. Nikogo nie trzeba taszczyć po salonach. Trzeba ta osobę tylko poprosić o złożenie podpisu i zrobić fotkę dowodu. Jak już będziesz w virgin możesz sobie zmienić dane na swoje i mieć w końcu porządek ze swoja karta :) Ja tu widzę saaame plusy. Powodzenia.
Mógłbyś napisać dokładniej jak to się odbywa, z przeniesieniem numeru i przepisaniem go na mnie? I czy jeśli wezmę opcję za 19 zł, to będę mógł potem przejść na tą za 29?
Z tego co widzę to Virgin rzeczywiście jest chyba najlepszym rozwiązaniem...
 #825360  autor: darase
 26 wrz 2015, 15:09
Virgin i pozamiatane ;)
Już pisałem w podobnym wątku doładowanie 30zł kosztuje ok. 25zł
Do mms-ów jest aplikacja na androida.

Babcia za 5zł dostała 2i0min do wszystkich sieci wymienne na sms i nielimitowane na stacjonarne plus 500 MB i to jest taki abonament w Plusie :D

eCoal i nie ma problemu :-)
 #825407  autor: Gregrin
 26 wrz 2015, 18:27
pion00 pisze:Mógłbyś napisać dokładniej jak to się odbywa, z przeniesieniem numeru i przepisaniem go na mnie?
Wypełnij wniosek danymi osoby do której należy numer https://virginmobile.pl/jak-przeniesc-numer (po przeniesieniu sam będziesz mógł zmienić dane).
pion00 pisze:I czy jeśli wezmę opcję za 19 zł, to będę mógł potem przejść na tą za 29?
Tak, to są normalne pakiety.
 #825471  autor: pakierhakierxd
 27 wrz 2015, 09:05
Oprócz Virgin w Play też jest podobna oferta za 36zł tylko z 3gb :) ,plus że masz zasięg 4 sieci.
Ja tam wolę abonament :D ,zwykle robię tak że sprzedaje telefon z abonamentu + obecny i sobie kupuje jakiś za to ;)

Ale gdybym miał wziać prepaida to Play z 3gb za 36zł /mc bo ten zasięg 4 sieci mi się podoba,przydaje się czasem.Różnica cenowa nie duża,co do netu 3gb spokojnie starcza.

Pozdrawiam :)
 #825799  autor: monia9494
 29 wrz 2015, 13:35
warto zapoznac sie z oferta heyah no limit. obecnie jestem na etapie testowania. juz ponad miesiąc za mną. spoko sprawa, internet tak jak mowili nie zwolnil, a probowalam na wszelkie sposoby go wykorzystac. polecam osobok, ktore potrzebują stalego dostępdu do sieci :)
 #825804  autor: Tomash
 29 wrz 2015, 14:02
Po niecałym miesiącu w Heyah ich iBOA skutecznie zniechęciło mnie do bycia użytkownikiem tej sieci (i to mimo rewelacyjnego zasięgu i rewelacyjnych transferów (Playu ucz się!)). Tam nie działa po prostu nic.