• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #821629  autor: Fikusek
 06 wrz 2015, 14:16
Witam,
mam problem z samsungiem galaxy ace 4.
Gdy go sam nei zablokuje to się sam nei zablokuje a w ustawieniach jest wszystko ok.
Wiem że nie które aplikacje mają uprawneinia do blokady żeby się tel nie zablokował.
Robiłem już raczej wszystko a co najwazniejsze ustawienia fabryczne bez cofania aplikacji. czyli tel by wyczysczony do stanu gdybym go kupił. w poprzednim tel tez tak mialem alefabryczne pomogły a tu nie :( już nie wiem co mam zrobić.
 #821637  autor: Niezgodna7
 06 wrz 2015, 14:47
może masz appkę typu on off screen - załączoną? wyłącz, odinstaluj (niektóre z nadanymi prawami nie odinstalujesz zanim praw nie wyłączysz)
ps.
sprawdź setup display - kiedy ma gasnąć ekran. Może jest na ,,nigdy"..?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #821640  autor: Fikusek
 06 wrz 2015, 14:57
raczej przez apke nie bo robiłem ustawienia fabryczne. chyba ze przez kinguser czy king root któreś z tych miałem jako root telefonu tylko zawsze było normalnie. w ustawieniach jest 15 po nieaktywności i 15 po wygaszeniu ekranu
 #821667  autor: Niezgodna7
 06 wrz 2015, 16:11
Skorzystaj z jakiejś innej applikacji, która ma w opcjach wygaszanie ekranu - może wtedy ustawiony czas - zgasi ekran prawidłowo, np. po 2 minutach.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #821679  autor: Fikusek
 06 wrz 2015, 16:30
A znasz może taką aplikacje? ok może być ale trochę mnie to wkurza bo skoro jest możliwośc orginalnego blokowania to wolałbym żeby to działało. (jestem za minimalizmem)
 #821711  autor: Fikusek
 06 wrz 2015, 17:47
znalazłem przyczyne ale nw jak się jej pozbyć jest to kingroot jego nei widać że jest właczny, samo usunięcie z tel nei pomogło bo on zostaje albo coś czytałem że podobno trzeba na nowo cały system postawic :( lecz po aktualizacji doszła opcja zapobiegaj przejsciu telefonu w tryb uspienia. nw jak go usunąc

I mam prośbe bo nie chce się meczyć już z nakładką od orange wiec czy mógł bym poprosić o dokładne opisanie krok po kroku jak wgrać nowego androida czyystego do samsunga galaxy ace 4 sm-g357fz http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/smg357fz/
 #821733  autor: Fikusek
 06 wrz 2015, 19:02
Dziękuje, dodam jeszcze że próbowałem super Su i nic nie dało. Mam problem bo w laptopie tak jakby usb mi się psuje (nei przesyła plików lub czasami lecz zasilanie np do myszki działa czasmi przerywa) to czy da jakoś rade to zrobić inaczej np karte pamieci do czytnika czy cos

A mam pytanie ile tak mneij więcej schodzi wgrywanie? bo mam jakieś 2h dzis