Potwierdzam. Ja wymianę zleciłem poprzez BOK w niedziele, a we wtorek kurier był już u mnie.
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Wczoraj już po południu był kurier z kartą więc szybko to działa. Ciekaw tylko jestem czy doliczą te 25zł. Zobaczymy.
Ponad pół roku wymieniałem kartę na nano sim i nie doliczyli mi do rachunku nic.
Mam pytanie o pakiet im dłużej tym lepiej. Czy jeśli zmienię usługę po 6 miesiącach z " wszystko do komórkowych za 29 zł" do " jeden na wszystko" to staż zostaje i otrzymam 10 gb internetu?
Otrzymasz. Staż się liczy od pierwszego okresu rozliczeniowego na abonamencie i zmiana usług nie ma wpływu na jego długość.walker pisze:Mam pytanie o pakiet im dłużej tym lepiej. Czy jeśli zmienię usługę po 6 miesiącach z " wszystko do komórkowych za 29 zł" do " jeden na wszystko" to staż zostaje i otrzymam 10 gb internetu?
Napisałem do nju, czy ciągle stosują kompresję danych. Odpowiedź była pozytywna. I teraz zastanawiam się, co to tak naprawdę oznacza, jeśli chodzi o korzystanie w nju z internetu na co dzień? Macie jakieś problemy z internetem - gorsza jakość obrazków, filmów, mmsów?
Niby dają spore pakiety internetowe, ale co komu po wielkich pakietach, jeśli zamiast hd na youtube będzie miał piksele? Czy się mylę?
Niby dają spore pakiety internetowe, ale co komu po wielkich pakietach, jeśli zamiast hd na youtube będzie miał piksele? Czy się mylę?

W NJU nie ma żadnej kompresji, juz chyba (?) żadna sieć tego nie stosuje.
Sęk w tym, że taką odpowiedź (że nju ciągle to stosuje) uzyskałem po korespondencji mailowej.
Jak napiszesz jeszcze raz to ktoś inny odpowie, że nie stosują kompresji.
Jednym słowem użytkownicy nie narzekają, więc sprawa jasna. Dzięki.
Czy w Nju prędkość LTE jest limitowana? Słyszałem że jest blokada max 10Mbs.
Nie jest limitowana do 10 Mbps. Osiągasz tyle na ile pozwalają możliwości sieci w Twojej okolicy.
W niektórych miejscach kraju maksymalna prędkość LTE wynosi nawet do 115 mbit/s - w praktyce jest sporo wolniej.

Play zwiększył internet do 7GB to czekamy na reakcje nju?
Piszesz o abonamencie, jeśli tak to po co nju ma zwiększać pakiety skoro to zrobił.macc pisze:Play zwiększył internet do 7GB to czekamy na reakcje nju?
To plej, czy jak mu tam, odpowiedział na ofertę nju.macc pisze:Play zwiększył internet do 7GB to czekamy na reakcje nju?
Wydawało mi się, że i Nju (czyli Orange) i T-Mobile korzystają z jednej sieci (Networks!) i szybkości internetu będą takie same. Nie korzystam z LTE (mój tel nie obsługuje) i sprawdziłem sobie szybkość internetu w T-M i Nju przez tethering na komputerze. Wyniki takie, że T-M 2xszybsze. Co więcej - po zainstalowaniu apki speedtest na telefonie znów T-M prawie 2x szybsze (choć ping już niekoniecznie), ale nie wiem, jak to możliwe, że Nju wciągnęło kilkadziesiąt mb z pakietu, a T-M nic.
Miałem już przenosić numer, ale zaczynam się zastanawiać, czy sama ilość GB w pakiecie to wszystko, bo nie dość że T-M szybsze, to jeszcze mniej ściąga z pakietu.
Miałem już przenosić numer, ale zaczynam się zastanawiać, czy sama ilość GB w pakiecie to wszystko, bo nie dość że T-M szybsze, to jeszcze mniej ściąga z pakietu.
No hej. Mam pytanie: ile darmowych minut jest w taryfie nju mobile (Njuz rachunkiem) ?
Pytam się bo ta oferrta wydaje się być bardzo atrakcyjna...
Pozdrooooooo. Super_electric
Pytam się bo ta oferrta wydaje się być bardzo atrakcyjna...
Pozdrooooooo. Super_electric
Moze ktoś to przeniesie wiec odpowiem.
Nju ma unikalny system progów (maxymalnych granic). I tak, korzystając ze stawek 19gr/min, 9gr sms i 19gr MB nie nabije się więcej (włącza się nolimit) niż 19zl za rozmowy (+10zl -próg na stacjonarne), 9zl za sms'y i 19zl za 3GB (później lejek). Sa rożne wariacje np "wszystko komórkowe" gdzie jet jedna pula 29zl po której osiągnięciu są nolimity rozmów (+10zl stacjonarne),sms/mms i 2GB netu.
Zobacz sobie sam http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem Kliknij kalkulator i pobaw sie suwakami
Generalnie nju ma dobra ofertę dla 2 osób http://www.njumobile.pl/oferta/tandem a tak raczej oferta mało ciekawa na tle innych operatorów.
Nju ma unikalny system progów (maxymalnych granic). I tak, korzystając ze stawek 19gr/min, 9gr sms i 19gr MB nie nabije się więcej (włącza się nolimit) niż 19zl za rozmowy (+10zl -próg na stacjonarne), 9zl za sms'y i 19zl za 3GB (później lejek). Sa rożne wariacje np "wszystko komórkowe" gdzie jet jedna pula 29zl po której osiągnięciu są nolimity rozmów (+10zl stacjonarne),sms/mms i 2GB netu.
Zobacz sobie sam http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem Kliknij kalkulator i pobaw sie suwakami

Generalnie nju ma dobra ofertę dla 2 osób http://www.njumobile.pl/oferta/tandem a tak raczej oferta mało ciekawa na tle innych operatorów.
To co przekreśla - przynajmniej dla mnie NJU na tle Play, to brak w ofercie na kartę takich usług, jak przekazywanie wywołań, połączenie oczekujące, zawieszenie połączenia, połączenie konferencyjne. Te usługi w wielu przypadkach rozwiązują ręce i stwarzają całkiem interesujące możliwości dojenia operatorów
Niestety, ani Plus, ani Orange, nie chcą udostępnić tych usług prepaidowcom. Pozostaje tylko T-Mobile, gdzie połączenie oczekujące, zawieszenie oraz konferencja są w prepaidach, przekierowania też sobie można odblokować - no i Play, wraz z gromadką swych wirtualnych konkurentów (Virgin itd), w których to jest. Uwaga - w NJU z rachunkiem choć jest konferencja czy przekierowania, to zdaje się, że nie wliczają się one do limitów progów - więc dla mnie kicha totalna.