• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #819481  autor: KC-KARLOS
 26 sie 2015, 22:07
Pamiętaj, że przedstawiciele sieci komórkowych czytają nasze wątki na forum. Myślisz, że tak łatwo będzie oszukać operatora, obchodząc jego systemy?
Będzie coraz trudniej. Przykłady z Play czy Orange pokazują, że licho nie śpi, więc warto swoje pochwały zostawić dla siebie lub rzucić w części prywatnej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #819482  autor: f0ku5
 26 sie 2015, 22:10
Kto mowi o jakimkolwiek obchodzeniu ich systemow, bo nie rozumiem?
Ja po prostu uwazam, ze T-Mobile nie zrobi nic czlowiekowi, ktory sobie raz na tydzien udostepni internet na laptopa, zeby filmiki na YT poogladac czy na inne pierdoly popatrzec.
 #819483  autor: Kruczek
 26 sie 2015, 22:11
do Karlos20:
znaczna

Masz racje

Sam nie wiem jak oba te punkty interpretować. Na upartego przecież mogę z MEGA pobrać na kartę SD z 60GB "danych" wymienić na pustą, tamtą zgrać itd i to będzie nadużycie?

Karlos20, masz racje, zostanę z aero2 + nju średnio płace na miesiąc naście zł. A pomyśle o stałym.. Tyle że w miejscu w które się wprowadziłem niema nic ciekawego. Same telekomunikacje, modemy i umowy na lata. Wole się choć rok przemęczyć tak jak mam, zobaczyć jak będzie mi się układać z finansami,właścicielami mieszkania, sąsiadami itp. a w pracy będę pobierał :)

NO LIMIT ... za piękne by było możliwe
 #819548  autor: wojtklos
 27 sie 2015, 12:33
Tu chyba chodzi o płatne numery, jak kiedyś 0 700:p
A co do internetu to zgadzam się z @f0ku5isko, że przy namolnym korzystaniu z internetu z telefonu to normalne czasem go udostępnić i zapewne ten zapis jest skierowany do ludzi którzy chcą używać go zamiast domowego.
 #819599  autor: solidburn
 27 sie 2015, 15:43
Kruczek pisze:wojtklos to wynika z regulaminu nie nazwy/promocji/usługi

dla mnie no limit znaczy bez żadnych limitów
Udostępnianie to tylko forma ochrony nadużyć oni wiedza ze na telefonie TB nie wygenerujesz no chyba ze odpalisz np na tel torrenty itp ale i to pewnie podpadnie pod jakiś zapis o działaniu na szkodę operatora i jego sieci ale zawsze moża sie sądzic ze no limit to nolimit :)

W GSM NIE MA czegoś takiego jak no-limit jest to fizycznie niewykonalne (tym bardziej za 20zl? :)
te wszystkie hasła to tylko papka marketingowa rozmowy bez limitu tez maja limit ~44tys min
Mogli to rozwiązać jak play dać duża paczkę danych a po jej przekroczeniu zmniejszyć prędkość jasne i przejrzyste bo to co teraz jest to równie dobrze możesz dostać blokadę po 5GB albo po 500GB

3. Usługa polega na możliwości korzystania z krajowej pakietowej transmisji danych w ramach
mobilnego Internetu bez limitu w zakresie objętości transmitowanych danych i szybkości transmisji

Jak cichaczem przytną prędkość do 1KB/s to też będzie zgodnie z regulaminem i będzie nielimitowany internet tylko "troszkę" wolny :)
Ogólnie G. warta jest ta umowa 0 konkretnych informacji przede wszystkim ILE GB bo to jest najważniejsze a nie jakieś tam bzdety nolimit i do tego jeszcze straszą kara 1500zl :)
 #819617  autor: Kruczek
 27 sie 2015, 16:55
macie racje. rozmawiałem w T- mob i walnąłem prosto z mostu, a on "NIIEEeeeee... to przecież telefon. Zapłaci Pan karę.." itp itd a na koniec dodał " mogę tu obok pogadać z kolegą to da Panu na pół roku 25gb/mc za 30zł" a ja do niego a T-m to nie telefon? ha generalnie jak mówisz. Podziękuje kurierowi jak zadzwoni. Luźna umowa dobra tylko dla operatora.

Może mi podpowiecie jaki net warto wziąć od netii czy tpsy jest tu kilka operatorów ale niema UPC itp. Najlepiej stałe do domu i umowa na czas nie określony.
W upc tez od razu się nie przyznali, ale po drążyłem temat i chciałem zakończyć rozmowę to dali umowę o 10zł droższa ale na czas nie określony tak płaciłem 77zł za 120/10mb

Dzięki za wszystko, dobrze że nie wziąłem. Trochę żałuje bo samsung galaxy grand prime 29złx24mce to nie jest zła cena. Cyba że podpiszę i od razu wypowiem...
 #819808  autor: Horacy
 28 sie 2015, 13:19
Kurde, ja jakoś od dłuższego czasu mam abonament, i w nim też zastrzeżenie, że nie można udostępniać i co? Udostępniam już jakieś 3/4 lata i żadnej kary nie ma.. może co prawda jakieś ilości danych nie są wielkie, ale te 3/4 gb na miesiąc schodzi.
 #819933  autor: baxito
 28 sie 2015, 21:18
Ja osobiście korzystam z tej oferty i jestem bardzo zadowolony. Wiedziałem na co się "piszę", potrzebowałem internetu TYLKO do smartphone'a i jest. Brak możliwości udostępnienia mnie nie boli, gdyż w każdej chwili jeśli potrzebowałbym filmu który waży parę GB - mogę to zrobić właśnie na telefonie. Na internet bez limitu danych, który nie będzie miał faktycznie żadnych kruczków jeszcze trochę poczekamy (co i tak nie jest do końca pewne).
 #820436  autor: perdos1
 31 sie 2015, 16:16
solidburn pisze:to po co przeliczyli to na minuty jak to takie oczywiste? :)
A czemu nie? Widzisz dokladnie co dostajesz, pelne 31 dni no limitu. Lepszy bylby zapis, ze moga ci nr odlaczyc jak stwierdza ze przeginasz?
solidburn pisze:a takie połączenie konferencyjne z 10 numerami przez 31 dni ? ;)
Polaczenie konferencyjne w play to max 5 numerow. Poza tym w play i tak jest spoko, bo w takim orange za konferencyjne sie placi osobno, poza abonamentem
 #820437  autor: muchakk
 31 sie 2015, 16:31
perdos1 pisze:Poza tym w play i tak jest spoko, bo w takim orange za konferencyjne sie placi osobno, poza abonamentem
Co za bzdura.. Niby od kiedy? Mam abo Orange.. z konferencyjnych korzystam bardzo często i nie ponoszę dodatkowych kosztów z tego tytułu...
 #820458  autor: perdos1
 31 sie 2015, 18:13
W Smart Plan Multi II za 89.98 place osobno zarowno za konferencje jak i wideorozmowy. Ty z tego co widze masz taryfe dla firm, tam widocznie jest inaczej.
 #820459  autor: muchakk
 31 sie 2015, 18:16
A masz informacje w regulaminie o wyłaczeniu promocji nielimitowanych połączen w przypadku rozpoczęcia konferencji?
 #820470  autor: solidburn
 31 sie 2015, 20:26
perdos1 pisze: A czemu nie? Widzisz dokladnie co dostajesz, pelne 31 dni no limitu. Lepszy bylby zapis, ze moga ci nr odlaczyc jak stwierdza ze przeginasz?
juz o tym pisałem ale nie czytasz
perdos1 pisze: Polaczenie konferencyjne w play to max 5 numerow. Poza tym w play i tak jest spoko, bo w takim orange za konferencyjne sie placi osobno, poza abonamentem
nie dość ze nie czytasz to jeszcze nie rozumiesz co czytasz tez już pisałem
 #820471  autor: perdos1
 31 sie 2015, 20:30
Nielimitowane Rozmowy do wszystkich sieci komórkowych - Abonent otrzymuje możliwość wykonywania nielimitowanych połączeń głosowych na numery komórkowe w sieciach wszystkich operatorów w Polsce. Usługa nie może być wykorzystana na połączenia z numerami specjalnymi, z numerami 501 80 80 80, 501 100 100, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *100, *200, *400, *500, na połączenia realizowane w ramach usługi Rozmowa Konferencyjna i przekierowanie, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu oraz na wideorozmowy, które są naliczane zgodnie z niniejszym cennikiem lub Cennikiem usług w roamingu.
Niestety orange w tym przypadku kuleje. W play nawet w ofertach na karte konferencje, przekierowania oraz wideorozmowy wliczaja sie do no limitu/pakietu minut.

@up
Chcesz powiedziec ze 44 tys. minut to nie jest no limit co jest moim zdaniem kompletna bzdura.