• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #818650  autor: elwiragr
 22 sie 2015, 12:58
Witam,

Przez pomyłkę zaktualizowałam samsung galaxy s4 do nowszej wersji androida. Czy da radę cofnąć tą zmianę? Czy na przykład jak kliknę przywróć ustawienia fabryczne to będę miała poprzednią wersję systemu?
 #818651  autor: Niezgodna7
 22 sie 2015, 13:02
nie, fabryczne nic nie dadzą.
Może kolega vonski coś poradzi.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #818660  autor: elwiragr
 22 sie 2015, 13:35
To narozrabiałam. A czy można ściągnąć poprzednią wersję androida i zainstalować na telefonie? Ktoś mi podpowie jak to zrobić? Czy w punkcie t-mobile przywrócą mi poprzednią wersję systemu?
 #818707  autor: Niezgodna7
 22 sie 2015, 17:47
no można, ale jest to zadanie ryzykowne, powinien to wykonać ktoś, kto już to robił.
Gwarancję tracisz, wszystkie osobiste dane. Więc nie śpiesz się
:- )
PS. A na tym nie dasz rady ,,żyć"?
Co najbardziej Ci przeszkadza?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #819106  autor: Xy
 25 sie 2015, 08:44
Calm7 pisze:no można, ale jest to zadanie ryzykowne, powinien to wykonać ktoś, kto już to robił.
Ryzyko aż tak duże nie jest ale faktycznie lepiej, żeby dezaktualizacji dokonała osoba doświadczona w boju.
Calm7 pisze:Gwarancję tracisz,

Hm... Gdyby miał tam innego, modyfikowanego ROMa albo roota, to tak. Ale za przywrócenie poprzedniej, oficjalnej wersji Andrzeja także jest utrata gwarancji?
Calm7 pisze:wszystkie osobiste dane. Więc nie śpiesz się
Po raz drugi hm... Ja, aktualizując Neo, S i S4 nie utraciłem żadnych danych. Zdjęcia, wiadomości, lista połączeń, liczniki danych, wszelkie ustawienia (tapeta, budzik, dźwięki, układ ikon) i czas rozmów pozostały nienaruszone. Czy działając w drugą stronę kosi się telefon ze wszystkiego i dopiero później wrzuca oprogramowanie?
Calm7 pisze:PS. A na tym nie dasz rady ,,żyć"?
Pewnie Elwirka wrzuciła sobie Lizaka 5.1 i narzeka ;-) Mój kolega, maniak grzebania w telefonach także klął na czym świat stoi jak zassał i zainstalował Lollipopa 5.1. Tyle, że jemu w HTC jakoś udało się to wszystko poodkręcać.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #819185  autor: mietekdrabek
 25 sie 2015, 13:55
O kurdę, no to trzeba się 2 razy zastanowić przed nowymi aktualizacjami. Mi na tablecie Kit Kat lepiej chodził od Lollipopa.
 #824383  autor: elwiragr
 20 wrz 2015, 19:08
Calm7 pisze: PS. A na tym nie dasz rady ,,żyć"?
Telefon mi się wiesza. Czy w salonie t-mobile mi pomogą?
 #824465  autor: loocash
 21 wrz 2015, 09:19
elwiragr pisze:
Telefon mi się wiesza. Czy w salonie t-mobile mi pomogą?
nie, żeby cofnąć aktualizacje trzeba miec dostęp do roota, co nie jest legalnym z punktu widzenia producenta działaniem.
Ale nie bój się utraty gwarancji, w prosty sposób można szybko odkręcić dostęp do roota i odzyskać gwarancję.
Tak jak koledzy polecają. Popytaj wśród znajomych, czy może ktoś już to robił, bo jeżeli jesteś, delikatnie ujmując "antytechniczna", to możesz więcej szkód niż pożytku narobić ;)
 #824473  autor: pakierhakierxd
 21 wrz 2015, 10:10
Przywróć do ustawień fabrycznych (przed zgraj dane) .Powinno chodzić lepiej.
Często tak jest że po aktualizacji trzeba to zrobić bo muli.
A to jest większa aktualizacja bo z 4.4 na 5.0 ;)

Pozdrawiam :)