• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #816844  autor: Matteo77
 11 sie 2015, 19:59
To mój pierwszy post więc witam wszystkich.
Sytuacja wygląda nastepująco. Mam abonament w Orange, który kończy mi sie za nie cale pół roku. Niestety musze wymienic telefon, na czym bardzo mi zalezy. Nie moge póki co przedlużyc obecnej umowy. Pomyślalem, ze wezmę nowy numer ale by uzyskac darmowy abonament na pol roku (i nie placic dwoch jednoczesnie) musze przeniesc numer z innej sieci, ktorego nie mam. Mozna wykonac taki manewr kupujac na przyklad starter play na karte czy tez innej sieci i go zarejestrowac a następenie przeiesc na abo do Orange. Niestety slyszalem, ze aby moc go zarejestrowac (lub przeniesc, sam juz nie wiem) karta musi byc aktywna conajmniej 3 miesiące. Czy to prawda czy moge jednak kupic starter zarejestrowac go i odrazu przeniesc do Orange? Znalazlem w internecie tez wzmianki o tym, ze karte zarejestrowac mozna tylko w salonie ale byly to raczej jakies starsze posty, czy nadal wygląda to w ten sposób? Pozdrawiam :smt006
 #816849  autor: artix
 11 sie 2015, 20:19
Żadne 3 miesiące. Rejestrujesz i przenosisz.
Co do rejestracji to najłatwiej samemu zarejestrować online w Virgin Mobile, Lycamobile. Karty Play, T-Mobile i Plus można rejestrować tylko w salonie.
 #816853  autor: Matteo77
 11 sie 2015, 20:31
Dzięki za odpowiedz. Będę musiał tak zrobić. Temat można chyba zamknąć. Pozdrawiam :)
 #816861  autor: tyre23
 11 sie 2015, 21:46
Weź sobie telefon na raty 0% w elektromarkecie. Dużo lepiej na tym wyjdziesz...
 #816863  autor: M a r c i n
 11 sie 2015, 21:49
Nie wyjdzie

Obrazek
 #816881  autor: f0ku5
 12 sie 2015, 01:40
Wyjdzie wyjdzie, bo gorzej trafic niz wziac telefon w Orange to sie nie da ;)
Brand, sim-lock, itp.
 #816885  autor: zielony71
 12 sie 2015, 07:25
Itp to znaczy co?
Przy przeniesieniu numeru simlocka zdejmą mu za darmo. Np na Lumiach nie ma żadnego brandu ani simlocka. Jednym słowem nie generalizujmy:-)
 #816886  autor: wlkp
 12 sie 2015, 07:28
Przykładowa oferta z Orange dla firm,już chyba z 10 raz dzwonili i ciągle wciskają że tym razem mają super ofertę ! Umowa na 30 miesięcy po 113 netto w tym SGS6 ! Na głowę upadli,powiedziałem że już więcej mają nie dzwonić ! I co opłaci się brać ,żenada ! Oczywiście raty za tel.wliczone .

Opłaci to się brać tel .z Orange jak są szalone dni i oferta dla indywidualnych,na raty jest kiepsko.
Póki co dla przedłużających indyw./biznes są tylko raty .
 #816887  autor: zielony71
 12 sie 2015, 07:36
W ofercie dla firm rzeczywiście nic się nie opłaca:-)
Ale Matteo dobrze myśli - jak dobrze zakombinuje to abonament+telefon będzie miał taniej niż sam telefon w elektromarkecie.
 #816888  autor: Matteo77
 12 sie 2015, 08:45
Mam zamiar wziac p8 lite, w czasie szalonych dni i z pol rocznym rabatem na abo, w abonamencie 69,98 wyjdzie mi to ok 1270 czyli niewiele wiecej co sam telefon na wolnym rynku.
 #816889  autor: zielony71
 12 sie 2015, 08:51
Jest szansa zapłacić jeszcze mniej (około 1000), jakby co ->priv :-)
 #816897  autor: quarel
 12 sie 2015, 09:34
tylko musisz się pospieszyć bo promo na pół roku za free kończy się w przyszłym tygodniu :)
 #817202  autor: orson_dzi
 13 sie 2015, 23:24
Chce Ci się tak bawić? Numer można uprawnić do wcześniejszego przedłużenia umowy (i nie warunkowego z jedną opcją, ale normalnego). Napisz zgłoszenie do BOK-u i jak zostanie odpowiednio skategoryzowane, to nie ma z tym problemu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #817267  autor: Matteo77
 14 sie 2015, 15:39
Witam ponownie. Jeśli chodzi o zabawę to miałem mieć wszystko ułatwione, pani w salonie powiedziała mi, że nawet nie muszę nigdzie chodzić bo oni mają startery innych sieci pod ladą (ciekawe...) i rejestracje i przeniesienie załatwią mi na miejscu... Niestety p8 Lite się skończyły ale następnego dnia miała być dostawa więc zarezerwowałem sobie jedną sztukę. Przychodzę dnia następnego, ta sama pani z salonu skierowała mnie już do konsultanta, z którym miałem wszystko załatwić ale po chwili okazało się, że ten model nie jest dostępny w tym planie taryfowym mimo, że miałem na niego rezerwacje a dzień wcześniej powiedziano mi co innego... zostałem wprowadzony w błąd co też powiedziałem konsultantowi. Myślałem, że coś takiego jak "określone modele w określonej taryfie" to już archaizm. Zaproponowano mi mixa na 3 lata z telefonem na raty i bez półrocznego rabatu... Jestem w sieci dobre 12 lat albo i więcej, jeszcze od czasów Idei, więc potraktowałem to jak dobry żart i podziękowałem. Wieczorem odwiedziłem stronę www pomarańczy, na stronie ten model też się już wyczerpał ale znalazłem korzystniejszą ofertę, z którą miałbym 30 zł. zniżki bo posiadam już neostrade. Napisałem do konsultantki online czy mogę już na takich warunkach przedłużyć mój obecny numer, podała mi link zalogowałem się, oferty przygotowane dla mnie to same mixy po ok 100 pln na 3 lata z telefonem na raty. Konsultantka usilnie twierdziła, że jako osoba przedłużająca umowe w Orange nie mogę wziąć telefonu za gotówke, jedynie na raty co też wydaje mi się dziwne, pomijająć to, że chciałem uzyskać jedynie informacje a konsultantka usilnie wciskała mi inne modele telefonów i chciała finalizować ze mną umowę. Gdy powiedziałem, że nie interesuje mnie mix a zwykly abonament dostałem linka z nowymi ofertami przygotowanymi specjalnie dla mnie... w linku były te same mixy z ratami co w poprzednim... Sam już nie wiem co o tym sądzić. Ponownie zraziłem się do Orange i ich obsługi.
 #825880  autor: Marioosz
 29 wrz 2015, 21:02
orson_dzi pisze:Chce Ci się tak bawić? Numer można uprawnić do wcześniejszego przedłużenia umowy (i nie warunkowego z jedną opcją, ale normalnego). Napisz zgłoszenie do BOK-u i jak zostanie odpowiednio skategoryzowane, to nie ma z tym problemu.
Można wiedzieć jak uprawnić numer do wcześniejszego przedłużenia umowy?