• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #815300  autor: massiwo
 02 sie 2015, 12:21
witam

od jakiegos czasu jestem w nju i jestem mile zaskoczony ich pozytywnymi zmianiami, bo ciagle dopasowuja sie do rynku, a wrecz chyba wnosza nowe trendy

staram sie sledzic nieco ten rynek i dlatego teraz zrezygnowalem z jeden na wszystko za 39 na tylko komorkowe za 29 zl

i zobaczymy co bedzie dalej, podoba mi sie, ze w jeden na wszystko za pare tyg wjezdza zamiast 2gb, az 5, czasem brakuje mi transferu, szczegolnie na wyjazdach, wiec dokupuje pakiety

moze wszystko komorkowe tez z czasem urosnie

ale, ostatnio wpadla mi w rece oferta heyah, gdzie za 35zl mamy wszystko no limit i 4gb internetu i tak sie zastanawiam czy nie warto sie przeniesc!?

omijam cale p4 i inne dzialajace na ich infrastrukturze, bylem 3 lata i narzekalem na zasieg. akos mieli wowczas slaby, czy to automacie, czy recznie, nie mam zamiaru sprawdzac poki co ponownie. 30/35zl to dla mnie dobra cena ;)

moglby ktos rzecz nieco o heyah? warto sie przenosic? na stacjonarne rzadko dzwonie, czasami 10-20, moze 30min w mc, takze w nju pewnie bede placil te 30-35zl mc, ale o ten inretnet, 4gb chetnie bym powalczyl ;)
 #815311  autor: iPlus
 02 sie 2015, 13:46
w Heyah dokładnie dopytaj konsulów kiedy opłata podskoczy do 70 zł, a ogólnie jak w nju jest dobrze to po co zmieniać ?

Plusem też się interesowałeś ?

Play ma całkiem dobry zasięg jeśli telefon obsługuje 3G i 4G
 #815318  autor: massiwo
 02 sie 2015, 14:26
Smart M nie podskoczy, stala to 35zl

tak sie wlasnie zastanwiam, no pisalem, ze troche mi tego netu brakuje, a 4gb to mialbym spokoj

chodzi mi tez o zasieg, tmobile po modernizacji stoi tak samo jak orange!?

a plus ma swoja podsiec!?
 #815332  autor: iPlus
 02 sie 2015, 15:58
po modernizacji t i nju mają zbliżony zasięg, ogólnie taki sam,

Plus ma Plush ale szukaj też w Plusie na kartę ofert bo ceny mogą być podobne,

jak chcesz duży pakiet netu do smartfona to zawsze możesz skorzystać z abonament netu mobilnego jak do kompa, wkładasz sim do smartfona i korzystasz, a sim do rozmów do innego małego telefonu do rozmów i problem rozwiązany
 #815375  autor: mikkel
 02 sie 2015, 20:06
heyah/tmobile oferuje najlepszą jakość sieci i najlepszą obsługę. Oczywiście jak każdy operator, ten też ma swoje kwiatki ale generalnie jest najlepiej.
Biorąc pod uwagę tylko ofertę to jednak nju jest lepszy ale drugiej strony możesz spokojnie przejść na jakiś czas i ewentualnie wrócić albo jeszcze gdzieś indziej przejść. Czasem warto wypróbować coś innego zwłaszcza że nie podpisujesz lojalki na 2 lata.
 #815541  autor: iPlus
 03 sie 2015, 12:29
przejście dla samego przejścia nie bardzo ma sens, chyba że dla lepszych warunków to tak
 #816181  autor: BUCKS
 06 sie 2015, 22:54
Jak chce po testować to niech przechodzi, w końcu ma wybór.
Każdy zmienia operatora wg własnych pobudek dlatego nie zawsze musi to być lepsza oferta.
Jeśli nie spróbuje to nie przekona się która oferta w praktyce jest dla niego lepsza ;)
Są wakacje to może ma czas na testy, kiedyś sam sprawdzałem różne sieci, potem wybierałem to co moim zdaniem było dla mnie najlepsze.
 #816462  autor: iPlus
 09 sie 2015, 12:22
można zmieniać tylko że jeśli się zmienia bez powodu to tylko strats czasu, najlepiej zmieniać jeśli naprawdę będzie różnica w cenie
 #816535  autor: Rosolak
 09 sie 2015, 21:06
Z moich obserwacji, oraz kilku innych forumowiczów, za których nie chcę się wypowiadać, są różnicę w zasięgu pomimo Networks, na korzyść TM oczywiście. Jeżeli działa Ci Nju bez zarzutu, to chyba nie ma to znaczenia.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #816776  autor: Horacy
 11 sie 2015, 12:40
Nie no T-M i Orange mają praktycznie takie samo pokrycie na 3g/h jedynie 2g się chyba różnią.
 #816779  autor: tyre23
 11 sie 2015, 13:11
massiwo, pamiętaj o tym:
Serwis „Szafa Gra”
29. Serwis „Szafa Gra” (dalej również „Serwis”) zostanie nieodpłatnie aktywowany w terminie 30 dni od momentu aktywacji Karty SIM. [...] Po zakończeniu okresu promocyjnego za dalsze korzystanie z Serwisu Operator będzie pobierał opłatę abonamentową, określoną w Regulaminie Serwisu „Granie na Czekanie” / „Szafa Gra”, w wysokości 2 zł z VAT w Cyklu Rozliczeniowym.
Oczywiście można to wyłączyć.
 #816964  autor: Rosolak
 12 sie 2015, 18:15
Horacy, być może jest to kwestia 2G, ale na kilka razy miałem problem ze swoim kartoflanym numerem, a na TM w tym miejscu hulało aż miło. Test bardzo miarodajny, bo dwa identyczne telefony.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #816976  autor: massiwo
 12 sie 2015, 19:39
przenosze sie, zobaczymy jak to bedzie hulac;)
dzieki tyre23 za cenny post
 #830862  autor: pocket
 23 paź 2015, 19:18
Najlepszą ofertę i tak ma Virgin Mobile, przynajmniej wg mnie ;)
 #830867  autor: Niezgodna7
 23 paź 2015, 19:24
pocket.
to reklama???

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis