• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#79961  autor: Tragedya
 15 cze 2006, 23:02
Moze to dla tego, ze 2 moje ostatnie telefony mialy joye.
A na tym forum tez masz nick adrian.exe?

#79962  autor: adrian.exe
 15 cze 2006, 23:07
Tak,ale narazie ściągałem tylko z niego gry 3D,np Real Football 2006,Fifa06,NFS Underground,Metal Slug itp. Mi tamto forum służy do znalezienia i umieszczenia na telefonie tego pliku,jaki znalazłem :P Gdybym potrzebował pomocy,np. gdybym nie wiedział jak się przesyła pliki poprzez Bluetooth to zwrócę się w stronę forum i poproszę o pomoc.

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#79999  autor: Vin
 16 cze 2006, 10:56
Eh śledziku znowu się pomyliłeś...
Na SX1 bardzo łatwo pisze się smsy jedną ręką...
Pozatym yoy w SX1 jest zupełnie inny niż w CX65...mam CXT70 i SX1 więc coś o tym wiem :wink:
Jakie te ryby są...

#80041  autor: Tragedya
 16 cze 2006, 14:12
To w kolejności chęci kupna jest tak:
6630
SPV C500
SX1
6230i
Jeżeli znajde ładną 6630 w tej cenie to na pewno kupie.
Na allegro znalazlem ogloszenia sprzedazy telefonow z likwidowanego komisu w Bydgoszczy. Jezeli tam daloby sie kupic cos taniej to byloby idealne, bo przynajmniej odbior osobisty.

[ Dodano: 2006-06-17, 18:48 ]
nie uwazacie, że troche za tanio: klik ?? To bylaby cena w sam raz dla mnie.

#80316  autor: Robert
 18 cze 2006, 11:56
Mam nokie n-gage cls, ciekawy telefonik ma takiego symbiana jak sx1. mp3 karty pamieci i to nokia czyli mało awari. Ma jeszce gry i symbiana jak chciałes.. :D
Nie zauwarzyłem ze masz do wyboru 6630 jak masz to ja bierz swietny telefonik (pamietaj tylko ze simlock nie sciagniesz)

#80318  autor: adrian.exe
 18 cze 2006, 12:05
Sim-lock'a ściągnie...oczywiście za opłatą w salonie Orange coś w granicach 200-400zł ?(nie jestem pewien,narazie się tym nieinteresowałem.)
Chyba,że poczeka sobie kilka ładnych miesięcy,aż kolesie na giełdzie czy komisach nauczą się go ściągać ;-) Może wkońu się im uda,pożyjemy,zobaczymy...
Według mnie sx1 odpada,a porównywać możemy c500 i 6630.

Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER

#80323  autor: Tragedya
 18 cze 2006, 12:18
Tylko nadal nie wiem dokladnie ile bede mial kasy.
Za 550 zł faktycznie mozna kupić N6630, ale w tej cenie moglbym miec nowego SPV, albo uzywanego z na przyklad karta 512 Mb, tak samo z SX1. Są po prostu tańsze.
Z tego SXa chyba zrezygnuje (starszy symbian, wolniejszy procek).
Więc teraz mam do wyboru tylko N6630 i SPV C500.

[ Dodano: 2006-06-18, 23:39 ]
Dobra chyba się zdecydowalem na SPV C500 i do tego karte pamieci. Mam nadzieje, że nie popełniam błędu.
Dwa pytania. Pierwsze do allegrowiczów z duza iloscia poz. komentarzy. Czy ktoś mógłby mi wystawić moj telefon na aukcji. Ja mam 4 pozytywy (0 negatywnych), a tak to byc moze uda mi sie go sprzedac za wiecej, oraz drugie: czy zna ktos jakąś strone o WM, gdzie mozna znalesc jakies programy na ten telefon, poza pdaclub. Chodzi mi o cos w stylu symbianos.pl

#80955  autor: Piotr372
 21 cze 2006, 19:17
sx1 albo spv500

#80957  autor: Przemek
 21 cze 2006, 19:19
nowy gornik?

przeciez decyzja zapadla a poza tym staraj sie jakos argumentowac swoje zdanie :o

#81553  autor: Tragedya
 24 cze 2006, 11:59
Wpadlem na cos nowego. Nie ma wprawdzie symbiana, ale moze K600i? Co sadzicie o tym fonie... no oprocz tego, ze nie ma WM lub symbiana?
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 12:12 przez Tragedya, łącznie zmieniany 1 raz.

#81561  autor: mation
 24 cze 2006, 12:11
eeeee... juz lepiej c500 bo k600 nie ma kart.

#81566  autor: Przemek
 24 cze 2006, 12:33
i tak umtsu w k600 nie wykorzystasz wiec lepiej bierz 6630 :mrgreen: albo c500 :wink:

#81572  autor: wendzior
 24 cze 2006, 12:51
to juz lepiej P800 od k600
znajdziesz w tej cenie

#81573  autor: adrian.exe
 24 cze 2006, 12:57
nokia,bo niezawodna,oczywiście 6630...odkąd ją kupiłem nie zaliczyła jeszcze ani jednej zwiechy :-)

#81579  autor: Vin
 24 cze 2006, 13:20
Ile razy się powtórzysz :?: maniaku nokiowy :lol:

#81582  autor: Przemek
 24 cze 2006, 13:25
ja jestem ciekaw czy on w ogole ma ta 6630 :P

i nie pisz,ze
nokia,bo niezawodna
bo to g**** prawda

#81614  autor: szczeka
 24 cze 2006, 15:22
Przemek pisze:ja jestem ciekaw czy on w ogole ma ta 6630 :P

i nie pisz,ze
nokia,bo niezawodna
bo to g**** prawda
a ja sie poniekad zgodze ze sledziem.. choc taki argument to d@@a nie argument, ale troche racji w tym jest.. ja jako pomocnik serwisanta 'widze' troche telefonow, mam z nimi kontakt i nokia jest zdecydowanie mniej niezawodna, niz siemens, motorola, czy sagem..

#81632  autor: Przemek
 24 cze 2006, 16:55
szczeka pisze:

i nie pisz,ze
nokia,bo niezawodna
bo to g**** prawda
a ja sie poniekad zgodze ze sledziem.. choc taki argument to d@@a nie argument, ale troche racji w tym jest.. ja jako pomocnik serwisanta 'widze' troche telefonow, mam z nimi kontakt i nokia jest zdecydowanie mniej niezawodna, niz siemens, motorola, czy sagem..
z tym tez sie zgodze ale nokia na pewno nie jest w 100% niezawodna,bo takich telefonow nie ma,a wielu mysli,ze lepiej kupic np.drozsza nokie niz tanszego samsunga o takich samych funkcjach

#81634  autor: szczeka
 24 cze 2006, 17:01
Przemek pisze:
szczeka pisze:

i nie pisz,ze bo to g**** prawda
z tym tez sie zgodze ale nokia na pewno nie jest w 100% niezawodna,bo takich telefonow nie ma,a wielu mysli,ze lepiej kupic np.drozsza nokie niz tanszego samsunga o takich samych funkcjach
robia tak i robia slusznie, ja osobiscie wole drozsza nokie o minimalnie slabszych funkcjach, niz tansza motorole o minimalnie lepszych funkcjach ;) zawsze kupujac nokie jest jakis odpowiednik innej marki- tanszy. nokia to zdecydowanie najdrozsza marka.

#81635  autor: Przemek
 24 cze 2006, 17:07
tak tylko np.majac do wyboru samsunga x700 i nokie 6230i wiekszosc wezmie nokie :mrgreen: a ja bym bral samsunga wlasnie bo od nokii akurat ten model gorszy nie jest