• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#7508  autor: Irek
 25 cze 2005, 20:04
Cw4NiaK pisze:mam jeszcze tylko jedno pytanko. czy dobrej jakosci odtwarza te filmy na tym komie ?? jak to wyglada wiem ze cieszako to powiedziec niz pokaza ale moze jednak :P
Jak chcesz sobie to odzwierciedlić, ściągnij sobie z netu odtwarzacz plików 3gp i odtwórz jakiś plik w tym formacie. Efekt taki jak z komórki!
 #8070  autor: Paku
 06 lip 2005, 21:43
Ejjjjj a ja mam taki problem że nie mogę znaleźć w tym komie notatnika a niby jest. A i czy da się jakoś zrobić aby można było zapisywać więcej niż 25 wiadomości (to mnie naprawde irytuje). I może ktoś wie jak mp3playerem odtworzyć mp3 z karty pamięci bo niby się da. Z góry dzięki :)

#8072  autor: WitekT
 06 lip 2005, 21:48
Co do SMS-ów, to poczytaj wątki na tym forum o tym telefonie - to kwestia odblokowania jednej funkcji w oprogramowaniu. Mnie nie pytaj jak - nie robiłem tego i nie za mocno zgłębiałem temat. ;)

#8091  autor: ghost89
 07 lip 2005, 10:37
Jeżeli chodzi o sms to bardzo proste ale najlepiej zapytaj o to snuffi
rozmawiałem z nim kiedyś na ten temat ale nie pamiętam gdzie i jak to było a pare tematów wcześniej ludzie oferują się że na maila mogą przesłać takie właśnie potrzebne kody

#8115  autor: snuffi
 07 lip 2005, 16:38
Aby skorzystać z kodow i jednoczesnie "naprawic" kilka funkji nalezy wejsc w menu (przyciskiem menu nie dzojstikiem) i wpisac 048263*. Nastepnie nalezy wpisywac wartosci w odpowiednie pola. Potwierdzeniem przyjęcia kodu jest komunikat Results i wartosc F1:0. Po wprowadzeniu zmian nalezy zrestartowac telefon!!

Włączenie ładowania aplikacji JAVA przez kabel:

Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 67
Field4 - 1
Field5 - 247 (246 wyłącza)

Notatki Glosowe:

Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 8
Field4 - 1
Field5 - 132 (128 wyłącza)

Dłuższe przytrzymanie klawisza inteligentnego nagrywa notatkę głosową:

Opcode - 47
Field1 - 91
Field2 - 1
Field3 - 21
Field4 - 1
Field5 - 043 (021 wyłącza)

Aktywacja powoduje przypisanie 1 do numeru poczty głosowej. Wyłączenie powoduje przypisanie 1 do pierwszego numeru w książce adresowej.

Opcode: 47
Field1: 50
Field2: 1
Field3: 36
Field4: 1
Field5: 004 (000 wyłącza)

Ustawienie SIM powoduje zapisywanie SMSów na karcie SIM, ustawienie TELEFON - zapisywanie SMSów na karcie SIM i w pamięci telefonu.

Field3: 64
Field5: (do wyboru)
184 (SMSy w telefonie + tekst operatora)
168 (SMSy w telefonie + data)
248 (SMSy na karcie SIM + tekst operatora)
232 (SMSy na karcie SIM + data)

Aktywacja powoduje wyświetlenie dwóch linii telefonicznych (informacja o aktywnej linii podczas dzwonienia, ikonka z numerem linii na górze ekranu). Wyłączenie usuwa te 'dodatki'

Field3: 31
Field5: 247 (231 wyłącza)

Aktywacja powoduje wyświetlanie myślników w numerze telefonu xxx-xxx-xxx. W niektórych flexach jest to ustawione domyślnie i można sobie wyłączyć:)

OPCODE 47
1: 74
2: 1
3: 128
4: 1
5: 000 (001 wyłącza)

Video (opcjonalne włączanie odtwarzania wideo w multimediach)

Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 110
Field4 - 1
Field5 - 080 (wylacza 64)

** Nie wszystkie kody moga dzialac na standardowym sofcie!!

PROSZE BARDZO! :D

#8138  autor: Caland
 08 lip 2005, 08:34
To jak juz jest temat o tej motce to mam pytanie. Kupilem ja sobie nie dawno(urzywana) i chcialbym sformatowac karte transflash tylko ze na niej sa jakies foldery(bezplikow) i czy po formatowaniu bede musial na nowo robic te foldery czy cos? I co zrobic zeby sluchac mp3 na tym komie wystarczy wgrac byle gdzie na tek arte mp3 czy do jakiegos folderu? I ostatnie pytanie(chyba) czy oplaca sie wgrac do niej nowszy soft(ma R372_G_OE.20.59R), skad go sciagne i czy wgram go przezy zwykly kabelek USB czy bedzie konieczna wizyta w serwisie?

#8143  autor: ghost89
 08 lip 2005, 10:04
podłącz sobie koma do kompa wejdź sobie w karta pamięci potem w mobile.bedziesz miał picture, video i miusic wejdź do picture i usuń z niego wszystko potem tak samo z video oraz z miusic:] mp3 powinno się wgrać w ten plik na karcie pamięci miusic:] ,ale możesz także wgrać go w video ,labo w picture ,labo poprostu wrzucić na karte telefon i tak to odczyta softu niezmieniaj narazie a przez zwykły kabelek się go robi ,ale bezpieczniej w salonie motoroli

#8154  autor: Caland
 08 lip 2005, 14:29
A z filmami jest tak samo? Tez mozna byle gdzie skopiowac czy trzeba do jakiegos specjalnego folderu i czy mp3 moge konwertowac do 3gp i wtedy sluchac?

re down: trace jakos ale podobno idzie bardzo duzo miejsca zaoszczedzic, a co do wgrania softu to czy nie ma gdzie jakigos poradnika?

EDIT: Z filmami juz wiem ale co do softu to dalej nie.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2005, 22:27 przez Caland, łącznie zmieniany 2 razy.

#8160  autor: snuffi
 08 lip 2005, 16:20
Bezpieczniej?! Zmiana softu jest banalna tym bardziej ze nie trzeba wgrywac calego softu wystarczy samego fleksa.
Jak mp3 zmienisz na 3qp stracisz okolo 50% jakosci czyli jak bedziesz mial mp3 128 to bedziesz mial max 64.

A soft pobierzesz z tej stronki :
- http://www.eumc.cxc.pl/jportal/download ... aceb9a8331
- www.matrax.net <= poszukaj na forum

#8191  autor: ghost89
 09 lip 2005, 09:18
Tylko że pamiętaj że jak zmienisz soft to niebędziesz mógł odczytawać kart pamięci więc lepiej zostaw fona w spokoju :wink:

#8204  autor: snuffi
 09 lip 2005, 12:50
Jak zmienisz soft na soft od v600 lub innego koma ale jak na inny od e398 to luuz, ja mam inny i jest zajedwabisty

#8217  autor: ghost89
 09 lip 2005, 15:30
Myśle nad zmianą softu ,ale jeszcze poczekam bo coś mi się zepsuło więc wykożystam gwarancje:]

#8235  autor: snuffi
 09 lip 2005, 20:21
posuchaj w necie chodzi soft a dokladnie fleks ERA + simlock
ktory jak wgrasz jak ci sie cos zepsuje i masz znowu gwarancje, zmiany sa nie do wykrycia :D

#8319  autor: ghost89
 10 lip 2005, 11:25
No może się skusze ,ale się jeszcze nad tym zastanowie:]

#8330  autor: Caland
 10 lip 2005, 12:21
A ja mam kolejny problem, z tego co wiem to zeby wgrac jave do telefonu trzeba ustawic w motce polaczenie Dane/Fax, potem podlaczyc telefon do kompa i zainstalowac to jako modem na porcie COM niestety mi sie pojawia ze to jest nieznane urzadzenie USB(zadne sterowniki nie pomagaja), przez to w midway'u nie moge nic zrobc zeby wgrac jave czy moze mi ktos z was powiedziec co zrobilem zle.

PS. Do tej pory mialem nokie 3510i podlanczalem fona, wlanczalem program i wszystko gralo.

re down:Wgrywanie javy mam aktywowane, ale po podlaczeniu komorki komp o nic nie prosi po poprostu pojawia sie taki "zolty dymek" i pisze ze podlaczone urzadzenie jest uszkodzone lub windows nie umi go rozpoznac, i na tym sie konczy, nie wiem moze to wina kabelka(kupilem na allegro). Zainstalowalem modem ale to bylo cos takiego ze dalem w panelu sterowania nowy sprzet i znaistaluj modem motorola a jedyne porty com jakie byly do wyboru to 1 i 2 czyliw sumie nic to nie dalo.

Dzieki wszytko juz dziala(strasznie glupiej rzeczy nie zrobilem :P)
Ostatnio zmieniony 10 lip 2005, 13:57 przez Caland, łącznie zmieniany 2 razy.

#8335  autor: snuffi
 10 lip 2005, 12:58
Po 1 wyzej sa kody. odblokuj wgrywanie javy
po 2 sciagnij program p2ktool
po 3 zainstluj
po 4 podlacz koma
po 5 bedzie komp chcial zinstalowac nowe sterowniki wskaz lokalizacje ta gdzie zainstalowales prog
po 6 uruchom prog
po 7 przelacz tryb dzialania z AT na ten drugi (strzalka kolo przycisku connect)
po 8 podlacz jeszcze raz koma
po 9 polacz sie z prog
po 10 wgraj jave
po 11 ciesz sie jesli nie miales zadnych problemow
po 12 uzywaj czego chcesz na komie

#8792  autor: zgreev
 14 lip 2005, 21:05
a ja tutaj korzystajac z tematu chcialbym sie zapytac cosik o e398:
a) slyszalem ze telefon wolno chodzi(fe. w menu), czesto sie wiesza itp.
b) czy to prawda ze podczas sluchania mp3 jest duza roznica w szybkosci dzialania telefonu (czytalem opinie ze ponoc sluchajac mp3 smsa sie juz nie da napisac)
c) jak sie trzyma obudowa, jakies luzy, cos?

// takie glupie pytania, ale po zakupie siemensa cx65 (nigdy wiecej nei kupie od tych niemcow) na ktorego na poczatku nikt nie narzekal wole sie upewnic :)

#8799  autor: snuffi
 14 lip 2005, 23:39
ad 1 i ad 2 mi sie jeszcze nigdy nie zawiesil a wolno chodzi rzeczywiscie jak sluchasz muzy, a co do pisanie smsow to jak szybko piszesz i bezblednie to nie robi to roznicy po pojawienie sie na ekranie jest z 3-4s opoznieniem
ad3 obodowa - idealna - nieslizga sie , nie rysuje wprost pancerna, mi sie tylko troche klapka od baterii odchylila ale to przez upadek na rowerze w czasie osc extremalnej jazdy

#8816  autor: zgreev
 15 lip 2005, 12:12
a jak to jest z iTapem ... czym on sie w praktyce rozni od t9? ;)

#8817  autor: snuffi
 15 lip 2005, 12:36
nie mam duzych roznic np tworzy sobie sam slowa jak nie ma ich zapisanych a tak wogole to mi sie lepiej pisze niz t9 ale to kwestia przyzwyczajenia

ma jeszcze pare roznic ale to trzeba samemu zobaczyc