Nie żartuj sobie z niego, przecież to nie jest lepszy telefon, pod pewnymi względami gorszy.piotrzet pisze:Na przykład Sony Xperia M4 Aquaadass pisze:Pojawił się nowy cennik: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 009099.pdf
I przy kilku telefonach widnieje informacja że dostępny jedynie przy zamówieniu poprzez stronę internetową.
Nie dobrze bo chciałem albo Galaxy s4 albo Z1 compact. Chyba że widzicie ciekawe alternatywy w postaci telefonów w cenie do 100zł przy abo relax/relax+
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Ty chyba sobie żartujesz. Skoro gorszy to podaj w czym, bo oprócz procesora który jest nie wiele wydajny wszystko raczej lepsze.
https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
Aqua odpada zdecydowanie 8Gb to za mało na podręczną pamięć. Zastanawiałem się jeszcze nad Desire 820. Tylko że najbardziej mi pasowałoby Galaxy s4. Napisałem do nich co jest grane, bo pisali że będzie a tu zonk wycofują. Zobaczymy co odpiszą.
Pamięci faktycznie mniejsza ale podzespołami nie odbiega zbyt bardzo. 820 też jest bardzo dobrym wyborem jednak nie wiadomo jak z aktualizacjami.
@ot co do m4 aqua, mozna powyrzucac troche preinstalowanych aplikacji i przenosic je na SD, więc pamięci powinno starczyć.
hej mam do was pytanie.
Przedłużałem 2 lata temu umowę i te niby raty były wrzucone w koszt abonamentu. Teraz dostałem fakturę i jest w niej zawarta kwota abonamentu + opłata za rate. o co chodzi?? czy coś się zmieniło? czyli zamiast płacić 190 zł przyszła mi faktura na 220 (czyli 190 zł abo + 30 rata)
Przedłużałem 2 lata temu umowę i te niby raty były wrzucone w koszt abonamentu. Teraz dostałem fakturę i jest w niej zawarta kwota abonamentu + opłata za rate. o co chodzi?? czy coś się zmieniło? czyli zamiast płacić 190 zł przyszła mi faktura na 220 (czyli 190 zł abo + 30 rata)
A popatrz w umowie starej na ile miesięcy były raty bo być może umowę miałeś na 24 miesiące a raty na 30. Bądź także mogło by być że podpisałeś umowę na 24 miesiące oraz na 24 miesiące miałeś raty a że wcześniej podpisałeś aneks to jeszcze stare raty wchodzą do nowej umowy. Ja miałem w dość podobny sposób rozliczenie w przypadku śmierci abonenta, że umowa na podstawie aktu zgonu została rozwiązana ale płatność rat za telefon przechodziła na spadkobierców (całe szczęście że to tylko 1 rata za 30 zł)kubawodzu pisze:hej mam do was pytanie.
Istnieje także jeszcze jedna możliwość a mianowicie tak przynajmniej sam miałem. Przy przedłużaniu umowy poprzez internet czy jak to tam zrobiłeś, nie zrezygnowałeś ze standardowej papierowej faktury i Ci dowalili 5zł opłaty za fakturę oraz 25 zł aktywacji za nowy aneks. Niestety ale tych opłat nie ma wyszczególnionych w fakturze są za to tylko dodatkowa pozycja usługa telekomunikacyjna 30zł. I to chyba będzie najszybciej rozwiązanie Twojego problemu. Ja do nich naskrobałem info co to ura ma być za opłata że abo miał być niższy itd. To mi odpowiedzieli że to są te taki opłaty dodatkowe. Ale o i le nie negowałem naliczenia opłat o których nie wiedziałem (ok) to opierdo****iłem ich za to w jaki sposób umieścili to na fakturze że weź się człowieku domyślaj. To mi przy następnej rachunku wspaniałomyślnie obniżyli kwotę o tą aktywację.
Witam
Dziękuję za przesłaną korespondencję.
W celu wyjaśnienia sprawy, próbowałam się z Panem skontaktować telefonicznie pod numerem #%#%^%(*& , niestety nie udało nam się porozmawiać.
Uprzejmie informuję, iż zgodnie z podpisaną umową abonament miesięczny wynosi 49,99 zł, taka kwota abonamentu naliczana jest w momencie kiedy rezygnuje Pan z wysyłania faktur w formie papierowej, ponieważ nie zrezygnował Pan z wysyłania faktur w formie papierowej zgodnie z regulaminem oferty abonament jest wyższy o 5 zł;
Cyt:”Wysokość Abonamentu podana powyżej w tabeli uwzględnia aktywną opcję f@aktura. Wyłączenie opcji f@ktura (wiąże się z wystawieniem papierowej wersji faktury. W przypadku rezygnacji z opcji f@ktura opłaty abonamentowe będą wyższa o 5 zł. Po ponownym aktywowaniu opcji f@ktura, Abonament będzie naliczany zgodnie z opłatami wykazanymi w powyższej tabeli w pkt. 8, tak długo jak opcja będzie aktywna”.
Opłata za aktywację aneksu jest naliczona jednorazowo w kwocie 19,90 zł brutto, doliczana jest do faktury za pełny cykl rozliczeniowy, kwota nie została by naliczona w momencie kiedy zrezygnowałby Pan z faktury papierowej.
Faktura z dnia 02.03.2015r., została wystawiona prawidłowo.
Pakiet internetowy zgodnie z zawartą umową to 500MB.
Panie Adamie w związku z naliczona opłatą za aktywację aneksu podjęłam niestandardową decyzję o zwrocie kwoty 19,90 zł, zwrot będzie widoczny w formie rabatu przy kolejnej fakturze.
Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne.
To była ostatnia wiadomość odnośnie tych opłat już z zaprezentowanym co i jak daczego tak drogo.
O właśnie tak to u mnie było co prawda się rozchodziło o 25 zł no ale może wziąłeś jakieś ubezpieczenie czy coś.
Dziękuję za przesłaną korespondencję.
W celu wyjaśnienia sprawy, próbowałam się z Panem skontaktować telefonicznie pod numerem #%#%^%(*& , niestety nie udało nam się porozmawiać.
Uprzejmie informuję, iż zgodnie z podpisaną umową abonament miesięczny wynosi 49,99 zł, taka kwota abonamentu naliczana jest w momencie kiedy rezygnuje Pan z wysyłania faktur w formie papierowej, ponieważ nie zrezygnował Pan z wysyłania faktur w formie papierowej zgodnie z regulaminem oferty abonament jest wyższy o 5 zł;
Cyt:”Wysokość Abonamentu podana powyżej w tabeli uwzględnia aktywną opcję f@aktura. Wyłączenie opcji f@ktura (wiąże się z wystawieniem papierowej wersji faktury. W przypadku rezygnacji z opcji f@ktura opłaty abonamentowe będą wyższa o 5 zł. Po ponownym aktywowaniu opcji f@ktura, Abonament będzie naliczany zgodnie z opłatami wykazanymi w powyższej tabeli w pkt. 8, tak długo jak opcja będzie aktywna”.
Opłata za aktywację aneksu jest naliczona jednorazowo w kwocie 19,90 zł brutto, doliczana jest do faktury za pełny cykl rozliczeniowy, kwota nie została by naliczona w momencie kiedy zrezygnowałby Pan z faktury papierowej.
Faktura z dnia 02.03.2015r., została wystawiona prawidłowo.
Pakiet internetowy zgodnie z zawartą umową to 500MB.
Panie Adamie w związku z naliczona opłatą za aktywację aneksu podjęłam niestandardową decyzję o zwrocie kwoty 19,90 zł, zwrot będzie widoczny w formie rabatu przy kolejnej fakturze.
Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne.
To była ostatnia wiadomość odnośnie tych opłat już z zaprezentowanym co i jak daczego tak drogo.
O właśnie tak to u mnie było co prawda się rozchodziło o 25 zł no ale może wziąłeś jakieś ubezpieczenie czy coś.
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale spróbuje wyjaśnić. Ja miałem podobnie przy przedłużeniu umowy. Na pierwszej fakturze po przedłużeniu doliczono mi ratę za telefon 1 zł. Ale mam znajomego w salonie więc zapytałem go o co chodzi. Powiedział że wszystko jest Ok. Po prostu I rata płacona jest kurierowi druga widnieje jakby był doliczona do faktury natomiast kolejna będzie już rozliczona w kwocie do zapłaty. I tak też było na ostatniej fakturze raty są już wliczone w kwotę do zapłaty. Także jeżeli tak jest u Ciebie to na kolejnej fakturze będzie już wszystko ok.kubawodzu pisze:hej mam do was pytanie.
Cześć, 2 krótkie pytania:
1) jeżeli jest nowy cennik to czy jest szansa żeby w najbliższych dniach (tygodniach) zmieniły się także taryfy ( w tym cena/ limit transferu?)
2) w cenniku który link zamieszczono powyżej Huawei Mate 7 za 89 zł/mc kosztuje 659. Ile zniżki (jaka cena docelowa) możliwa jest do uzyskania dla przedłużających i w którym kanale sprzedaży (trochę mnie zaskoczyło że infoliniia ma inne, sklep online ma inne...) przy abo ~80 zł?
z góry dzięki
1) jeżeli jest nowy cennik to czy jest szansa żeby w najbliższych dniach (tygodniach) zmieniły się także taryfy ( w tym cena/ limit transferu?)
2) w cenniku który link zamieszczono powyżej Huawei Mate 7 za 89 zł/mc kosztuje 659. Ile zniżki (jaka cena docelowa) możliwa jest do uzyskania dla przedłużających i w którym kanale sprzedaży (trochę mnie zaskoczyło że infoliniia ma inne, sklep online ma inne...) przy abo ~80 zł?
z góry dzięki
1. Raczej bym się nie nastawiał na zmiany w taryfach choć kto ich tam wie.RyleC86 pisze:Cześć, 2 krótkie pytania:
z góry dzięki
2. * nie widniej e przy tym telefonie tak więc rzez telefon powinieneś wynegocjować abo -10 zł oraz zniżka 250 na telefon czyli daje to Tobie Abonament Relax + za 80 zł oraz telefon za 509zł
A wracając do moich wyborów telefonów to niestety nie odpowiada mi 8 Gb pamięci podręcznej już się na bawiłem aby coś zainstalować to trzeba się nagimnastykować bo trzeba coś usunąć a i tak nadal jest problem. Czekam do 4 sierpnia a potem chyba wezmę o ile jeszcze będą Galaxy s4 w dość niekorzystnej cenie 149 poprzez stronę internetową.
Obecne taryfy mają regulaminy do końca sierpnia wcześniej niż w połowie sierpnia nowej oferty bym się nie spodziewał
Dzięki @adass i @munreiker
wielkie za odpowiedź. Zadzwonię sobie do nich i ustalę o co chodzi
Uspokoiliście mnie 
wielkie za odpowiedź. Zadzwonię sobie do nich i ustalę o co chodzi

Jest jeszcze jedna opcja. Jeżeli wymieniałeś kartę na micro sim to mogli naliczyć opłatę. Bądź zapomnieli ja wyzerować. Moja żona tak miała że za wymianę jej policzyli choć nawet w mailu potwierdzającym zamówienie aneksu widniała informacja o darmowej wymianie karty.kubawodzu pisze:Dzięki @adass i @munreiker
wielkie za odpowiedź. Zadzwonię sobie do nich i ustalę o co chodziUspokoiliście mnie
M4 Aqua u mnie ma 2,7gb wolnego miejsca, w dodatku jest dużo aplikacji do usunięcia, a po wgraniu softu CE pewnie skoczyłoby w ogóle do 3,5-4
przepraszam że wbijam się w środku tematu.
Ale pierwsza strona już dawno nieaktualna.
Moje aneksy w takim razie nawet ze stycznia tego roku także nieaktualne.
co tam na firmę nowego można dostać.
W styczniu firma opłacała się bardziej. W zeszłym roku prywatne.
Interesują mnie abo rzędu 50 brutto.
ktoś wcześniej otrzymał Lkę za 80 brutto.
Czyli musze celować w Mkę.
czy może ktoś wynegocjował?
Ale pierwsza strona już dawno nieaktualna.
Moje aneksy w takim razie nawet ze stycznia tego roku także nieaktualne.
co tam na firmę nowego można dostać.
W styczniu firma opłacała się bardziej. W zeszłym roku prywatne.
Interesują mnie abo rzędu 50 brutto.
ktoś wcześniej otrzymał Lkę za 80 brutto.
Czyli musze celować w Mkę.
czy może ktoś wynegocjował?
Przedłużyłem dzisiaj jeden z 3 prywatnych umów, po rozmowie z SUK taryfa ze 129 zł na 119 zł,wszelkie połączenie no limit ,10 GB pakiet internetowy, 60 min z i do UE i Iphone 5s za 458 zł z przesyłką, bez wymiany Nano Sim.
A proponowali Ci moze Iphona 6? Czy nie pytales? A mozna wiedziec, za ile?
Panowie orientujecie sie, czy w nowych taryfach jest opcja internet connect? Moge udostepnic czesc swojego pakietu danych innej osobie w T-M? Bo w regulaminach nie widze.
Panowie orientujecie sie, czy w nowych taryfach jest opcja internet connect? Moge udostepnic czesc swojego pakietu danych innej osobie w T-M? Bo w regulaminach nie widze.
.......---> Nokia N95 8GB -> SPV M650 -> Samsung Omnia 2 -> HTC HD2 -> iPhone 4S 16 GB -> iPhone 5 16GB -> iPhone 5S 16GB -> iPhone 6 Plus 64 GB -> iPhone 7 Plus 128 GB -> iPhone 8 Plus 64 GB
Nie pytałem o iPhone 6, zniżka jest w granicach 300 zł w tym abo
Jeśli chodzi o firmowe abo i iPhone 6 mi zaproponowali na przedłużenie:
abo 69 brutto
- wszystko no limit łącznie ze stacjonarkami
- 3 GB internet
iPhone 6 16GB za 1939
umowa na 24 mce
abo 69 brutto
- wszystko no limit łącznie ze stacjonarkami
- 3 GB internet
iPhone 6 16GB za 1939
umowa na 24 mce