Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
W moim gimnazjum jeszcze jakiś czas temu (jak byłem jego uczniem) najwięcej było w Plusie. Drugie miejsce należało do Play, reszta się nie liczyła. W mojej obecnej szkole jest mozaika sieci, sporo osób ma abonamenty, przeważnie dla telefonów. Dużo osób korzystających z prepaid ma stare taryfy i jest w sieci rodziców.Halset pisze:Żeby Ci ułatwić abyś nie musiał po szkołach chodzić i sprawdzać- zdecydowana większość to Play! Reszta jakieś taryfy w Orange. Najmniej to Plus i TM.
Do niedawna jeszcze tak było lecz 1800 pozwala na większe zagęszczenie stacji. Obecnie wszędzie gdzie dają LTE dokładają też DCS.Halset pisze: Nie daje, przecież to jasne. DCS nie jest w każdym mieście tak mocno rozsiany jak 3G w tej sieci. Podobnie jak G900. Ale oni mogą uciekać do roamingu
Jakie gdybanie?kozien70 pisze: Halset pisze coś, co jest tylko jego subiektywnym gdybaniem. Kierujmy się dostępnymi konkretami, a nie czyimiś prywatnymi gdybaniami.
Nie będę pisał o moich czasachW moim gimnazjum jeszcze jakiś czas temu (jak byłem jego uczniem) najwięcej było w Plusie. Drugie miejsce należało do Play, reszta się nie liczyła.
No właśnie. Starsi mają już abonamenty, bo mało który się bawi w karty. Chce telefon i abonament.W mojej obecnej szkole jest mozaika sieci, sporo osób ma abonamenty, przeważnie dla telefonów
Teraz będziesz tak miał ciąglekozien70 pisze:EDIT: Speedtest w LTE spadł z 30-40Mbit (od "zawsze" to był stabilny wynik) do 12-13...
Zaobserwowałeś te manewry czy tak na kolanie wyliczone, oni czasem już całkiem 2G nie dzielą po tym manewrze z LTE? Raczej szalenie wygląda konfiguracja 2G z wyrwą na konkurenta w środku...Halset pisze:Nie mówię o wyłączeniu GSM całkowicie.
Dzisiaj masz na G900 w Orange 5Mhz i ok 7 (po wycięciu z 9.6 na U900) w TM. Czyli około 12Mhz razem ale działają osobno.
Warto by było po prostu GSM900 w O zamienić na U900 jako wspólne dla N! a TM G900 z racji większych zasobów i lepszej jakości zostawić i zrobić również wspólne.
Ilość pasma nie ucieka ale część by mogła być zamieniona.
Nie lepiej wyłączyć ręcznie w tel. UMTS2100, wtedy na wioskach siedzisz w UMTS900, a aglomeracje lecisz GSM/DCS, chyba że transmisja danych wtedy samo wywali do UMTS900. Przełączanie na oczekiwaniu GSM/UMTS900 jest zdrowsze dla baterii tel.Halset pisze:W Plusie telefon siedzi na czuwaniu na Aero 3G. W Play na U2100 ale bardzo szybko przerzuca na U900. A N! siedzisz na U2100 do granic możliwości a potem dopiero wchodzisz w U900. Odwrotnie w P4 na "wioskach", gdzie siedzisz na ich U900 do granic możliwości a potem dopiero wchodzisz w roaming. W N! na wiochach, gdzie jest U900 nie ma problemu z U2100.
Jako konto do wypłaty/skarbówki i reszta produktów gdzie indziej się nada...Halset pisze:Podobnie prasa piszę o np banku mBank, wg której klienci tego banku to najbardziej świadomi klienci. Ale to jest kompletna bzdura.
Miałem takie przykłady na wielu szkoleniach z zachowań ludzkich podczas szkoleń handlowych.
Nju buzz + dodatkowy jest bardzo opłacalne i z założenia jest to oferta niszowa, niekojarzona z Orange w reklamach. Ma być rentowne, ale nie odbierać Klienta Orange... Nju = sim, Orange = słuchawka...Halset pisze:Dzisiaj już widać, że P4 zrównuje się ceną z W3 ale zyskuje na jakości. A co robią ludzie?
Idą do nju mobile, do dziewicy itp A dlaczego? Bo taniej!
Ale nie wszyscy.
Akurat nic nie mam do tych marek, auto jak każde inne z punktu A do B, a co do kredytów.. Frankowicze chcieli wykiwać PLN, tylko im kurs poszybował i teraz greka udają dopłać mi... cwaniaki.Halset pisze:U nas w Polsce najważniejsza jest cena!
Dlatego z półek schodzą TV Samsunga i LG
Dlatego w salonach się sprzedaje Skoda...
...
U nas nie ma świadomych klientów. Jest ich garstka. U nas jest klient tylko świadomy tego ile ma na koncie i w portfelu. I też nie do końca. Bo żeby pokazać się sąsiadom jaki on światowy ma tyle kredytów, że kredyt kredytem płaci.
Średnio za poprzedni rok wygenerowałem 17szt. kart SIM, 4 ROR, 2 KK i jeszcze ze dwie usługi około telekomunikacyjne... To tylko liczba.. w PL NIE MA I NIE BĘDZIE NIGDY kompletnej oferty jednego operatora, a słupki wszystko przyjmą...kozien70 pisze:Nieprawda. Najwięcej prepaid jest od dłuższego czasu w T-mobile. Zarówno procentowo, jak i ilościowo. A procentowo w ogóle T-mobile ma więcej pre-paidów niż abo. Sugeruję zapoznać się z raportami kwartalnymi operatorów, są dostępne na telepolis.
Daj spokój, mały abonament, lub spięty jako drugi czy kolejny do umowy dzieci/wnuka = bezproblemowa obsługa dla takiej osoby.Halset pisze:No właśnie. Starsi mają już abonamenty, bo mało który się bawi w karty. Chce telefon i abonament.
Kto wybiera kartę? Ten, który chce najmniej płacić!
A kto na kartę ma najlepsze z reguły oferty i największe pakiety danych? Orange i Play.
Na TM czy Plusa z reguły są/byli skazani Ci młodzi, co im rodzice kazali albo dlatego - bo inna sieć do nich swoim zasięgiem nie docierała.
WOW - to chyba maximum możliwości na 15 MHzowsiaklg pisze:Ustka na plaży test na xperii m4 aqua http://www.speedtest.net/android/1370485901.png
Hehehe, nie straszSpacedust pisze:Teraz będziesz tak miał ciąglekozien70 pisze:EDIT: Speedtest w LTE spadł z 30-40Mbit (od "zawsze" to był stabilny wynik) do 12-13...
albo będą ją demontowaćkozien70 pisze: EDIT: "netmonitor prawdę ci powie..."
Łączę się do stacji 2km dalej. Wniosek: stacja "za oknem" nie pracuje/ma awarię czy coś.
Próbuj do skutku jak przekroczysz 70 Mbps to znaczy, że jest 15 MHz.Dekrek pisze:Jak sprawdzić czy nadajnik, z którego korzystam pracuje w 10MHz czy 15MHz ?
Korzystam z B593-22.
Tyle udało mi się uzyskać na karcie z Orange: