• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 374 z 692
  • 1
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 692
 #812579  autor: marbed
 17 lip 2015, 13:25
Witam ! Złożyłem rezygnację w salonie Play. Umowa kończy się 19 wrzesnia. Jestem zainteresowany przedłużeniem umowy w Formuła smartfon unlimited 99.99 zł. z tel. SGS 5 . Na stronie wychodzi mi że 639 zł w umowie na 25msc. Co mogę ugrać z Play w rozmowach z DU ? Dzięki z góry za odp. Pozdrawiam !
 #812618  autor: robertpatryk
 17 lip 2015, 16:23
Przedwczoraj poinstruowałem mamę co i jak, zadzwoniła do Play, przełączyli ją do DUK, a tam pani wyciągnęła z archiwum ofertę za 19,50 zł, do której, o ile dobrze usłyszała, można dobrać pakiet 6GB za 14 zł.
Natomiast ja załatwiłem nielimitowany internet Play online, gdzie:
6 miesięcy płacę 24,99 zł
9 miesięcy płacę 44,99
Czyli 15 miesięcy po średnio 36,99 zł za nielimitowany internet.
Wszystko dzięki wam.
 #812628  autor: MacoSanek
 17 lip 2015, 18:36
Hej,
Złożyłem jeszcze w maju wypowiedzenie umowy, na portalu Play24 zgłosiłem chęć przedłużenia umowy na warunkach promocji za 19.50. Po 10 dniach(!) status mojego zgłoszenia został zmieniony na zakończona a w opisie widniało tylko, że skontaktuje się ze mną konsultant w celu przedłużenia umowy. Po dwóch tygodniach zadzwoniłem bo ile można czekać..? Poinformowano mnie, że ta oferta została wycofana w kwietniu (:D) przez operatora. Na moje słowa, że kolega dzień wcześniej dostał właśnie taką ofertę dzień wcześniej usłyszałem, że oni nie wiedzą jak to się stało i że u nich jest ona niedostępna. Zgodnie z okresem wypowiedzenia umowa wygasa mi w poniedziałek 20 lipca. Ktoś ma jakiś pomysł co mogę jeszcze zrobić?
 #812653  autor: booboo
 17 lip 2015, 21:29
1. Opłać rachunek, mimo że masz jeszcze termin płatności do dnia jakiegoś tam (użyj płatności przez Play żeby zaksięgowali do poniedziałku)
2. Poniedziałek dzwoń na info i pytaj czy mają coś dla Ciebie.... i zapytaj o ofertę za 19, 50 zł, mogą zaproponować za 19,99 zł wtedy mówisz, że kumpel dwa czy trzy dni temu dostał za 19, 50 zł. Jeśli nie ma dziękujesz i....................... dzwonisz za 10 minut, jeśli nie......................dzwonisz dalej i dalej aż trafisz................. do trzech razy sztuka.

A tak z ciekawości jak długo jesteś w sieci i jaki abo miałeś?
 #812665  autor: MacoSanek
 17 lip 2015, 22:51
W sieci jestem jakieś 3 lata a teraz kończy mi się umowa gdzie miałem formułę 4.0 unlimited:
darmowe połączenia, smsy, mmsy do wszystkich sieci za 30 zł. Co ciekawe jeszcze chyba nie zdarzyło się abym nie dostał w miesiącu smsa o tym, że korzystam z internetu w Play i jestem w pierwszym progu bezpieczeństwa = +5zł do rachunku. Internet w starej nokii xpress music wyłączony całkowicie. Taka ciekawostka. Nigdy mi się nie chciało z tym użerać próbując udowodnić im, że nie korzystam z żadnego internetu. MMS-y raz na pół roku odbieram jakby co...

Dzięki za sugestie. Będę próbował w poniedziałek ich męczyć.
 #812719  autor: iPlus
 18 lip 2015, 11:48
blackrazor pisze:Witam. Tak jak pisałem wcześniej istnieje możliwość obniżenia abonamentu poprzez kilka miesiecy za 0zł. Niewiem jak sprawa wyglada z umową na 12mcy. Ja podpisalem umowę na 25mcy z 6mc za darmo. Moja oferta to RePlay FORMUŁA UNLIMITED 6 miesięcy za 0 zł
ja dalej podrążę temat 3 miesięcy za 0 zł bo konkurencja Play daje 3 miesiące za 0 zł abonament za przeniesienie numeru w salonie albo 6 miesięcy przez stronę netową, dlatego mnie interesują te darmowe miesiące w Play na przedłużenie,

ile miałeś do końca umowy ?

pisałeś, że masz taryfę za 70 zł, a pytałeś czy w taryfie za 50 zł też mogą dać te 3-6 miesiący za 0 zł abonamentu ?

tu w tym cytacie pisałeś o ofercie z telefonem czy tylko sim ?
 #812879  autor: pakierhakierxd
 19 lip 2015, 08:18
Ja też jak przedłużałem za 69.99 to dostałem 3 miesiące gratis :) ,przedłużałem 8 mcy przed końcem ,ale powiem wam coś że następnym razem to bym już się 2x zastanowił :]

Bo tak to teraz wygląda że mam już pół roku ten abo a 2 lata jeszcze zostały :-),chyba najlepiej przedłużać max parę mies. przed końcem :D ,ogólnie ofertę mam spoko to jakoś tam będę ją miał :P ,obecni abonenci po prostu mają 5/6 gb netu a ja mam 2.5 :D ,ale wystarcza mi bo wykorzystuje do 1.5 gb.

Pozdrawiam :)
 #813028  autor: blackrazor
 20 lip 2015, 09:33
iPlus pisze:
blackrazor pisze:Witam. Tak jak pisałem wcześniej istnieje możliwość obniżenia abonamentu poprzez kilka miesiecy za 0zł. Niewiem jak sprawa wyglada z umową na 12mcy. Ja podpisalem umowę na 25mcy z 6mc za darmo. Moja oferta to RePlay FORMUŁA UNLIMITED 6 miesięcy za 0 zł
ja dalej podrążę temat 3 miesięcy za 0 zł bo konkurencja Play daje 3 miesiące za 0 zł abonament za przeniesienie numeru w salonie albo 6 miesięcy przez stronę netową, dlatego mnie interesują te darmowe miesiące w Play na przedłużenie,

ile miałeś do końca umowy ?

pisałeś, że masz taryfę za 70 zł, a pytałeś czy w taryfie za 50 zł też mogą dać te 3-6 miesiący za 0 zł abonamentu ?

tu w tym cytacie pisałeś o ofercie z telefonem czy tylko sim ?
Tak oferta z telefonem.
Nie byłem zainteresowany ofertą za 50zł ( zależało mi na minutach w roamingu)
Do końca umowy miałem 2-3 tyg (wypowiedzenie zostało złożone miesiąc wczesniej)
 #813234  autor: daniel40
 21 lip 2015, 13:09
Dostalem oferte biznes na 18 msc. W tym 3 msc za free.
Cos kolo 36 zl brutto no limit 5gb transferu.

Pytanie do was czy to dobra oferta?
 #813326  autor: krzysztofkl
 21 lip 2015, 22:38
Dziękuję za porady na forum. Dziś zaproponowano mi ofertę za 19:50 jestem zadowolony. Ostatnia faktura nie jest jeszcze zapłacona. Ale wszystkie były płacone w terminie - może to też ma znaczenie. Naturalnie na początku poinformowano mnie ze oferta już niedostępna. Może to innym pomoże w negocjach.
 #813327  autor: Notoib
 21 lip 2015, 22:45
MacoSanek pisze: Co ciekawe jeszcze chyba nie zdarzyło się abym nie dostał w miesiącu smsa o tym, że korzystam z internetu w Play i jestem w pierwszym progu bezpieczeństwa = +5zł do rachunku. Internet w starej nokii xpress music wyłączony całkowicie. Taka ciekawostka. Nigdy mi się nie chciało z tym użerać próbując udowodnić im, że nie korzystam z żadnego internetu. MMS-y raz na pół roku odbieram jakby co...

Dzięki za sugestie. Będę próbował w poniedziałek ich męczyć.
Miałem kiedyś też takie sytuacje, ale moja cierpliwość się skończyła napisałem to w wiadomości na 24.play.pl Zadzwonił do mnie koleś w tej sprawie ja mu wyrzygałem wszystko, że mi się to nie podoba itp. to on mówi: ok, że może przyznać rabat 10zł na następny miesiąc od abonamentu. Ten rabat miał być na 1 miesiąc a wyłączyli go chyba po 3 albo 4 xD także warto składać zażalenia ;)
 #813354  autor: krzysztofkl
 22 lip 2015, 09:05
Pytanie od osob co maja ofertę za 19,50 i 250 MB czy na 100% możecie dokupić 2 GB za 10 zł czy tylko 250 mb za 10 zł? Bo ja własnie wymówiłem aneks, bo na stornie jest taka opcja 2GB za 10 ale dopisane ze mozna dokupić tylko i wyłącznie jeśli w ofercie już posiadamy 2 GB.
Ktoś pisał ze 1 Gb za 7 zł ale gdzie takie opcje są?
 #813377  autor: 0lek102
 22 lip 2015, 11:58
Myślałem, że mnie już nic nie zdziwi...
Mam opcje no limit (komórki i sms) za 24,99...
Polowałem na to za 19,50.
Złożyłem wczoraj wypowiedzenie.

Dziś oto moim oczom ukazało się piękne zgłoszenie...

Nr zgłoszenia: xxxxxxxx

Szanowny Panie,

potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 21 lipca 2015 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o.

Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu FORMUŁA 4.0 UNLIMITED oferujemy nielimitowane rozmowy do Play i innych sieci komórkowych, nielimitowane SMS/MMS oraz pakiet internetu 1,5 GB za jedyne 39,99 zł.

Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu PLAY) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia.
Przeciez to są gorsze warunki od tego co mi porponowali w salonie (tam było 2 gb), i w necie prze z strone... (4 gb).
Nie ma co, postarali sie :P
 #813380  autor: matek451
 22 lip 2015, 12:07
Dostałeś standardową odpowiedź po złożeniu wypowiedzenia. Liczą, że ktoś nieświadomy weźmie taką ofertę. Ale wiadomo, że ci co składają wypowiedzenia są zorientowani i oczekują kontaktu i oferty z GU.
 #813384  autor: LOLOLOL
 22 lip 2015, 12:18
0lek102 pisze:Czekać na dalszy rozwój sytuacji ?
Dzwonić, pytać?
Ja osobiście radzę Ci, przeskoczyć o około 5 stron do tyłu i czytać, wszystko jest już napisane w tym temacie. Zajmie Ci to mniej niz 5 minut i da bezcenna wiedze:)

Pozdrawiam
 #813386  autor: pakierhakierxd
 22 lip 2015, 12:24
Jak trafisz na odpowiedniego konsultanta to dostaniesz :)
W taki sposób ja kiedyś dostałem ofertę która była tutaj nawet bez wypowiedzenia,po prostu powiedziałem że wiem że jest coś takiego i to chcę :P

Pozdrawiam :)
  • Strona 374 z 692
  • 1
  • 372
  • 373
  • 374
  • 375
  • 376
  • 692
  • 1
  • 372
  • 373