pawelec2225 pisze:Roaming na sztywno daje ciągłość rozmowy np. w miejscach, gdzie Play nie jest w stanie przebić się z zasięgiem, albo wyjeżdżając poza miasto, albo żeby telefon był w jednym zasięgu. Ja w macierzystym tak na dłużej ostatni raz byłem jakieś 5 miesięcy temu. Jak włączę roaming to nie ma siły, żeby mnie z niego wybiło. Zasiegowo NetWorkS! wygrywa w lubuskim, więc T-mobile jest na stałe.
To dlaczego nie przeniesiesz nr do TM i skończysz zabawę z logowaniem się na sztywno?
Gdybym był moją matka, która poza 3city wyjeżdża maks 2 razy w roku, to P4 mógłby być dla niej dobrym rozwiazaniem.
Rozumiem, kilka lat temu gdy P4 było tańsze. Ale dzisiaj? Włożenie do Fiata (Play) silnika Mercedesa (TM) nie robi z Fiata (p4) Mercedesa (tm).
Mieć telefon w sieci, która nie jest już najtańsza a czasami nawet droższa niż inne sieci i nie korzystać z niej to trochę jest bezsensu. Czy nie lepiej mieć ciągle w jednej sieci i korzystać komfortowo i z połączeń i z LTE? Ale nie

- lepiej mieć w sieci P4, i bawić się w logowanie na sztywno bo jadą w trasę, w mieście wymuszać macierzysty bo LTE a na urlopie biegać po polach i szukać zasięgu

Sieć ma działać tak - korzystam z P4 i z automatu, gdy brakuje zasięgu tej sieci logować się do innej sieci. AUTOMATU słowo klucz. Bez zabawy, klikania i pilnowania ustawień.
A dzisiaj automat chodzi w kratkę i jakość połączeń w kratkę.
Mam na myśli abo, bo karta mnie nie interesuje i nawet nie znam która jest tańsza (no na pewno Virgin wyjdzie taniej

)
Co do jakości połączeń nie jestem aż takim optymistą. Nie zmieni się wiele. Dalej P4 i O będzie miało gorszą jakość niż TM czy Plus z tym, że jak to kiedyś @Witek pisał - w P4 nie gorzej nie lepiej ale inaczej.
Co do Plusa kilka dni temu miałem to w nosie. Jestem na etapie przejścia z Plusa do TM prywatnie. Pech tylko chciał, że moja firma właśnie podpisała nową umowę i przechodzi z TM do Plusa, bo szefostwo przekabacił PH Plusa zasięgiem LTE jako lydera technologicznego. I pewnie jakąś promocją telefonów za psie grosze dla pracowników, bo szef nie patrzy na parametry sieci tylko na parametry finansowe.