Witam, jako że cała nieprzyjemna sytuacja z operatorem sieci Orange zaczęła się tutaj, postanowiłem to jak zostałem potraktowany, postanowiłem całą sytuacje opisać właśnie tu.
Po zapoznaniu się z ofertami największych operatorów sieci komórkowych, zdecydowałem się na wybranie właśnie Orange. Zamówienie zostało złożone przez internet, na ofertę Smart Plan Multi II, za 89.98 zł/mc na 24 miesięcy, wraz z telefonem Sony Xperia Z3 za 299 zł. Miała to być nowa umowa na klienta indywidualnego. Dodatkowo został użyty kod obniżający abonament o 30%, który otrzymałem od życzliwego użytkownika tego forum. Przesyłka miała być do odebrania w salonie Orange, znajdującym się niedaleko mojego miejsca zamieszkania.
Po odczekaniu kilku dni oczekiwania otrzymałem wiadomość SMS od operatora sieci, iż zamówienie jest dostarczone do salonu i czeka na odebranie. Niezwłocznie po pracy, ucieszony udałem się do salonu po odbiór zamówienia. Wtedy jeszcze wszystko wydawało się w porządku. Pani w salonie odszukała paczkę, którą otworzyła i przedstawiła mi warunki umowy którą miałem podpisać. Wszystkie moje dane oraz warunki umowy zgadzały się z tymi, na które się zdecydowałem. Telefon został włączony, w celu sprawdzenia poprawności jego działania. Już miałem go w ręce. Po pobraniu kserokopii mojego dowodu osobistego oraz złożeniu podpisu stwierdzającego iż moje dane są zgodne z tymi widocznymi na umowie, należało już jedynie dokonać płatności za telefon.
Jednakże do tekowej czynności w ogóle nie doszło, ponieważ okazało się, iż w systemie nie ma zamówienia o podanym numerze, który został mi wysłany we wiadomości SMS. Numer zamówienia który widniał na przesyłce znacząco się różnił.
Przesyłka nie została mi wydana, zostałem zapewniony iż następnego dnia już wszystko będzie w porządku i będzie możliwość wydania przesyłki. Sytuacja powtarzała się przez kilka dni. Dodam iż każdego dnia zwalniałem się z pracy, by udać się do salonu, po odbiór przesyłki. Za każdym razem zostałem zbywany. Codziennie pojawiałem się w salonie by sprawdzić czy już mogę odebrać przesyłkę. Sam kilkukrotnie dzwoniłem do sklepu internetowego Orange, lecz nic nie udało mi się zdziałać.
Przesyłka o określonej ilości dni pobytu w salonie, została odesłana jako
nieodebrana!
Zostało sporządzone pismo reklamacyjne przez obsługę salonu, w którym to prosiłem o przesłanie takiego samego zamówienia do wyżej wymienionego salonu Orange, lecz tak lekceważącej odpowiedzi ze strony BOK nie spodziewałem się.
Nikomu nie polecam operatora sieci Orange. Przesyłka została nieodebrana wyłącznie z ich winy, do której się nie poczuwają.
Treść pisma reklamacyjnego:
Treść odpowiedzi na pismo reklamacyjne:
Witam.
Uprzejmie informuję, że przeanalizowałam zgłoszenie dotyczące nowej umowy.
Proszę przyjąć nasze serdeczne przeprosiny za niedogodności, na jakie został Pan narażony w związku z błędem. Zaznaczam jednak, że przedstawiona propozycja jest ofertą indywidualną dla każdego Klienta i jest aktualna wyłącznie w dniu jej składania. Oferta zależy od aktualnie proponowanych promocji, udostępnianych w sprzedaży modeli aparatów czy wprowadzanych nowych usług. Wpływa to na zmienność oferty w czasie. Modyfikacji podlegają również ceny telefonów. Każda oferta niezależnie gdzie jest przedstawiana jest ofertą zmienną ważną na dzień przedstawienia. W świetle powyższego informuję, że nie mamy możliwości zapewnienia warunków identycznych z tymi z dnia 08.08.2015 r. Zachęcam do ponownego złożenia zamówienia na obecnie obowiązujących warunkach.
W kwestii zwrotu opłata połączenia z Biurem Obsługi Klienta informuję, że wynikają one z obowiązującego Cennika. Mając jednak na uwadze Pańską satysfakcję w dniu dzisiejszym zasiliłam konto numeru 519587*** kwotą 30 zł. Środki będą ważne do dnia 24.09.2015 r.
Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia okażą się satysfakcjonujące.
Z poważaniem
Doradca ds. Obsługi Klienta Indywidualnego
Orange Polska s.a.
Nikomu nie polecam operatora sieci Orange!