• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #81037  autor: mation
 22 cze 2006, 10:36
Jako, że telefon bede kupowal pod koniec sierpnia ale nie bede mial od niedzieli do konca wakacji dostepu do internetu to temat zakladam teraz. Kupowal bede na allegro. cena ok. 700zł (może być minimalnie wiecej). interesują mnie modele:
-Samsung SGH-X700 (EDGE i niska cena)
-Nokia 6680 (UMTS, Symbian)
-Sony Ericsson K750i (Dory aparat, Firma, do ktorej jestem przyzwyczajony, Niestety brak EDGE)
-Samsung SGH-E770 (Ładny wygląd, całkiem przyzwoite funkcje, niestety może być ciężko kupić w tej cenie)

Czekam też na inne wasze propozycje w tej cenie. Przez te dwa miesiące telefony mogą troche stanieć więc to też weźcie pod uwage.

#81060  autor: ywis
 22 cze 2006, 12:01
Piotr372 pisze:Nokia 6680 ma wszystkie możliwości tamtych komórek a to link: http://www.allegro.pl/item111133737_nok ... nowa_.html
A co mu po tej Nokii? Przecież Ona ma simlocka i telefon kupi do zabawy i wyda tylko w błoto te 500 zł. Pomyśl trochę za nim podasz link jakiś. Z tego tel. ciężko jest ściągnąć sima, ale do 700 zł kupisz używaną jak dobrze poszukasz na Orange, Plus...

#81072  autor: mation
 22 cze 2006, 12:59
widzialem zdjecia z k750 i z 6680 i zbyt wielkiej roznicy nie widze. tylko mysle ze niby symbian to wieksze mozliwosci w telefonie ale tez wiecej rzeczy moze sie popsuc. a co sadzicie o tym samsungu e770?

[ Dodano: 2006-06-22, 14:23 ]
Jeszcze do rywalizacji dołączają SGH-Z300 i MDA Compact ale do tego ostatniego nie jestem przekonany z powodu dotykowego wyśw. ma on aplikacje do rozpoznawania pisma odrecznego?? i jeszcze jedna sprawa bo wydaje mi sie ze UMTS jest mi zbedny wiec zastanawiam sie nad modelem 6670 lecz widze, ze jest on porownywany do noki 7610, w ktorej mp3 jest bardzo slabe. jak jest z mp3 w 6670, bo jest to jedne z wazniejszy kryteriów wyboru.

EDIT. i jeszcze jest SGH-D600 lecz jest on dosc drogi.

#81123  autor: piotrz
 22 cze 2006, 14:59
mation pisze: Jeszcze do rywalizacji dołączają SGH-Z300 i MDA Compact ale do tego ostatniego nie jestem przekonany z powodu dotykowego wyśw. ma on aplikacje do rozpoznawania pisma odrecznego?? i jeszcze jedna sprawa bo wydaje mi sie ze UMTS jest mi zbedny wiec zastanawiam sie nad modelem 6670 lecz widze, ze jest on porownywany do noki 7610, w ktorej mp3 jest bardzo slabe. jak jest z mp3 w 6670, bo jest to jedne z wazniejszy kryteriów wyboru.
.
Mda ma taką aplikację. Co do 6670 to to jest 7610 z normalną klawiaturą. Mp3 ma bardzo słabe (22khz mono). Może to suche dane, ale jednak miałem 6600- ona ma identyczne mp3 jak 6670. Wierz mi, brzmi to słaaaaaaaabo.

#81127  autor: Irek
 22 cze 2006, 15:13
W tej cenie to dostaniesz nowego Siemensa CX75 z gwarancją. O ile się nie mylę to teraz kosztuje jakieś 636 złotych w Mixelectronics.

#81188  autor: adrian.exe
 22 cze 2006, 18:11
Hmmm...jeśli simlock Orange nie stanowi problemu to n6630.Zresztą wkońcu ściągną tego sima...myślę,że potrwa to jeszcze kilka mieścięcy(mam taką nadzieje :evil: ).Samsung x700...ostatnio widziałem go za taką sume w komisie

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#81193  autor: mation
 22 cze 2006, 18:28
Czyli 6670 odpada. co do x700 to sam nie wiem. wymienilem duzo lepszych telefonow wiec chyba tez odpada. 6630 nie chce, bo ma go duzo moich kolegow, a ja chce cos bardziej oryginalnego. a ten telefon bede mial za jakis tydzien z simlockiem na jakas inna siec (za 100zl nowego moge od znajomego kupic) A co sadzicie o e770? bo bardzo mi sie podoba z wygladu i z funkcji tez jest calkiem fajny.
IreQ pisze:W tej cenie to dostaniesz nowego Siemensa CX75 z gwarancją. O ile się nie mylę to teraz kosztuje jakieś 636 złotych w Mixelectronics.
Eeee... nie podoba mi sie ten telefon z kilku powodow:
pierwszy i najwazniejszy- SIEMENS
dwa to mala rozdzielczosc wyswietlacza

[ Dodano: 2006-06-22, 20:05 ]
Już sam nie wiem. moze jednak zdecyduje sie na 6630. do tej pory myslalem o 6680 ale po co mam doplacac za cos z czego i tak nie bede korzystal (czyt. drugi aparat). Co prawda 6680 bardziej mi sie z wygladu podoba ale wkoncu chodzi o funkcjonalnosc. A macie jakies przykladowe zdjecia wykonane tym telefonem? chcialbym zdjecia wykonane w zamknietym pomieszczeniu bo wiem ze u mnie w 6230i w pomieszczeniu wychodza slabo.