• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 45
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45
 #808550  autor: Rosolak
 25 cze 2015, 18:18
Nie wiem czy było na łamach forum, ale wszedłem z nudo-ciekawości na stronkę Vectone i widzę, że naprawili wyszukiwarkę miejsc z doładowaniami. Może się komuś przyda takowe info. ;-)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #808551  autor: jutek
 25 cze 2015, 18:20
A próbowała żona wymusić manualnie na polskim Vectone sieć tego samego operatora, w którym działa austriacki Vectone? Ewentualnie wymuszać po kolei wszystkie dostępne sieci i sprawdzać, czy na jakiejś zadziała?
 #808555  autor: JacekK
 25 cze 2015, 18:27
Wszystkie połączenia wewnątrzsieciowe w Vectone są za free, zarówno krajowe jak i międzynarodowe na zagraniczne numery Vectone. Wystarczy doładowanie 5 zł, aby za darmo rozmawiać przez 30 dni (limit 3000 minut)

@korkodyl

To wygląda na jakieś niedociągnięcie techniczne. Jeśli czynności, o które poprosił konsultant, nie pomogły, pozostaje tylko ticket na BOK. Życie pokazuje, że nie prędko się z tym uporają. Jednak jak pisze przedmówca spróbuj upewnić się w BOK, kto jest ich partnerem roamingowym w Austrii i do tej sieci zalogować kartę SIM.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #808571  autor: korkodyl
 25 cze 2015, 19:23
Żona wypróbowała wszystkie możliwości, wszystkich dostępnych tam operatorów, wszystkie ustawienia ręczne i automatyczne i nic. Telefon loguje się do wszystkich sieci ale nie da się wykonać połączenia ani do niej zadzwonić. No nic, na razie zostawiamy to w spokoju. Aha, w Polsce karta działała, żona dzwoniła z niej na numery stacjonarne i komórkowe w Austrii i Polsce bez problemu. Dzięki za pomoc, jak coś się zmieni to dam znać.
 #808592  autor: xander21
 25 cze 2015, 21:03
Rosolak pisze:Nie wiem czy było na łamach forum, ale wszedłem z nudo-ciekawości na stronkę Vectone i widzę, że naprawili wyszukiwarkę miejsc z doładowaniami. Może się komuś przyda takowe info. ;-)
Wszystkich miejsc nie ma i tak. Ładowałem konto w sklepach, których nie ma w spisie.
 #808593  autor: Rosolak
 25 cze 2015, 21:20
Zgadza się. Nie ma m.in. punktu, w którym kupiłem swoje pierwsze, a zarazem ostatnie doładowanie.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #808600  autor: jutek
 25 cze 2015, 21:54
Na przykład nadal nie dochodzą smsy wysyłane na numery przeniesione choć problem został zgłoszony już dawno temu.
Na plus jakość połączeń międzynarodowych (raczej lepsza niż w Kluczu) i do tego Vectone się nadaje (jeśli można się dodzwonić na dany numer).
 #808607  autor: xander21
 25 cze 2015, 22:32
jutek pisze:Na przykład nadal nie dochodzą smsy wysyłane na numery przeniesione choć problem został zgłoszony już dawno temu.
Na plus jakość połączeń międzynarodowych (raczej lepsza niż w Kluczu) i do tego Vectone się nadaje (jeśli można się dodzwonić na dany numer).
Ja z dzwonieniem nie mam problemów, na roamingu t-mobile w PL.
 #808719  autor: user_delete55
 26 cze 2015, 12:00
Wawamylove pisze:Czy przeniesienie nr z vectone dziala? Kto wie? Z bok nie ma kontaktu
Nie, nie można jeszcze przenosić numerów. Już niedługo... Będzie do pobrania formularz na stronie.
Infolinia działa normalnie, więc nie wiem, czemu masz problem z dodzwonieniem się, albo wysłaniem maila...
 #808723  autor: user_delete55
 26 cze 2015, 12:03
jutek pisze:Na przykład nadal nie dochodzą smsy wysyłane na numery przeniesione choć problem został zgłoszony już dawno temu.
Sądzę, że problem z SMSami ogarną nieprędko w związku z tym, że korzystają ze swojej platformy billingowej. Ale serio, wysyła się jeszcze SMSy w dzisiejszych czasach, jak każdy ma WhatsApp...?
 #808728  autor: JacekK
 26 cze 2015, 12:15
Własna platforma bilingowa to zaleta. To narzędzie, dzięki któremu sieć może działać szybciej i szybciej rozwiązywać problemy. Gdyby Vectone nie miał własnej platformy, wówczas mógłby uzależnić czas rozwiązywania problemów od działań swojego partnera.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #808742  autor: jutek
 26 cze 2015, 12:59
theneth pisze: Sądzę, że problem z SMSami ogarną nieprędko w związku z tym, że korzystają ze swojej platformy billingowej. Ale serio, wysyła się jeszcze SMSy w dzisiejszych czasach, jak każdy ma WhatsApp...?

Tak, wysyła. Poza tym wyobraź sobie, że wciąż istnieją ludzie, którzy mają w 4 literach zabawki, w których bateria trzyma 1-2 dni.
A tak na rozum biorąc, to problem z smsami powinien się skończyć wtedy, gdy pojawi się możliwość przenoszenia numerów. Teraz smsy nie dochodzą, bo Vectone nie ma dostępu do jakiejś bazy numerów przeniesionych i "nie wie" do jakiej sieci kierować sms. Przynajmniej ja sobie to tak tłumaczę :) W przypadku rozmów jakoś to obeszli, a w przypadku smsów nie dali rady.
 #808746  autor: Remington
 26 cze 2015, 13:13
theneth pisze:Ale serio, wysyła się jeszcze SMSy w dzisiejszych czasach, jak każdy ma WhatsApp...?
Masz jakieś dane na poparcie swojej tezy? Bo ja znam tylko kilka osób korzystających z WhatsApp, a większość korzysta z FB Messengera.

Moja żona choć korzysta niemal non stop z Messengera, ma i tak ponad 600 wysłanych SMS-ów miesięcznie.
 #808749  autor: jutek
 26 cze 2015, 13:23
xander21 pisze:A kto normalny zdrowy na umyśle przenosi nr do vectone?
Główny numer pewnie nikt, ale jeśli ktoś ma drugi numer dla kilku/kilkunastu znajomych to można by się pokusić.
 #808750  autor: xander21
 26 cze 2015, 13:24
Remington pisze:
theneth pisze:Ale serio, wysyła się jeszcze SMSy w dzisiejszych czasach, jak każdy ma WhatsApp...?
Masz jakieś dane na poparcie swojej tezy? Bo ja znam tylko kilka osób korzystających z WhatsApp, a większość korzysta z FB Messengera.

Moja żona choć korzysta niemal non stop z Messengera, ma i tak ponad 600 wysłanych SMS-ów miesięcznie.
U mnie na wsi i w pobliskich okolicach, znajomi, koledzy, przyjaciele nie wiedzą co to whatsApp. Masa ludzi korzysta tradycyjnie z komórek wysyłając smsy, mmsy. Nie wiedzą, że można wysyłać przez neta, bo nawet z neta nie korzystają choć mają smartphony. :) Jak już to w domu z wifi neta przeglądają. Dużo dużo jeszcze ludzi nie potrafi korzystać z potęgi internetu.
jutek pisze:
xander21 pisze:A kto normalny zdrowy na umyśle przenosi nr do vectone?
Główny numer pewnie nikt, ale jeśli ktoś ma drugi numer dla kilku/kilkunastu znajomych to można by się pokusić.
A nie łatwiej kupić poprostu nr niż czekać na przeniesienie?
 #808843  autor: user_delete55
 26 cze 2015, 19:47
Remington pisze:

Cóż, w moim przypadku jakieś 80% ludzi z mojej książki telefonicznej ma WhatsApp, a reszta iMessage i zresztą WhatsApp też. Więc w sumie moją tezę popieram jedynie autopsją :)
  • Strona 26 z 45
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 45
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26