• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #804696  autor: Gregrin
 03 cze 2015, 13:05
divhashmorex pisze:W takim razie, niech kolega wybierze sobie 1 dzień, który najbardziej będzie mu pasować i zawsze niech doładowuje tego samego dnia kwotą 25/30 zł
Bardzo dobry pomysł żeby zrobić mu zlecenie stale w banku. Myślę ze ING będzie miało taka opcje.
divhashmorex pisze:W takiej sytuacji, niech najlepiej zmieni na Orange Smart na kartę - po każdym doładowaniu dodatkowo dostanie darmowy transfer danych.
Ale to jest osoba która kompletnie nie korzysta z internetu w telefonie. A taryfa nad która się zastanawiam to One albo Go. W obu jest 120min i twoje numery (wiem ze w smarcie tez ;)) Dodatkowo patrze na moje zestawienie i więcej "drobnych bonusów" jest jednak w Go https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ST71JmGuM/ (w sumie z darmowych ale mogących się przydać jest tylko "Minuty za Minuty" ale zawsze coś ;))

PS: jeszcze o tym pakiecie 120min. Jeśli będzie włączone tylko "toje numery" to reszta połączeń do Orange (i oczywiście innych sieci) tez będzie obsługiwana przez ten pakiet ?? I jeśli np po 20 dniach się wydzwoni te 120min to on automatycznie włączy nowy pakiet 120min na 30dni (a jeśli trzydziestego dnia zostanie np 30min to on następnego włączy się na nowo i będzie 150 na 30 dni ??) ?? Sorry ze dalej trochę nie dowierzam ale chce być pewny ze wszystko dobrze zrozumiałem bo nie znam Orange od takiej "kompleksowej strony".
 #804707  autor: bazooka
 03 cze 2015, 14:11
Faktycznie troszkę powtarzasz... TAK, TAK, TAK.
Jeśli jesteś taki niedowiarek to byś lepiej se regulamin tej usługi przeczytał, tam jest czarno na białym :-)
 #804710  autor: Blank
 03 cze 2015, 14:24
Ja także muszę potwierdzić słowa sebusy'ego. Nowe pakiety - 120 minut i 1000 minut (do Orange, wszystkich) są pod tym względem niezwykłe. Ale, żeby nie było za słodko. Jeśli środki z pakietu skończą się w czasie połaczenia, to oczywiscie się nie odnowi, tylko będzie pobierać z innych pakietów/konta głównego. Pakiet odnawia się w ciagu ok. 5-15 minut po zakończenia połączenia, w którym został całkowicie wykorzystany.
Jeżeli pakiet skończy się w związku z terminem ważności, to odnowi się jeszcze w ostatnim dniu obowiązywania (tak przynajmniej było na testowej karcie, niestety nie zwróciłem uwagi jak z datą ważności), więc nie ma ryzyka, że niewykorzystane środki przepadną. Z drugiej strony kolega powiedział, że SMSa o odnowieniu dostał ok. 8 dzień po zakończeniu ważności, co by znaczyło, że odnowił mu się w nocy (w takiej sytuacji, SMSy przychodzą po 8).

PS. Nowe pakiety są ważne 31 dni niezaleznie od długości miesiąca, nie 30 dni.
PS2. W GO doładowanie za 25/30 zł przedłuża ważność konta o 30 dni, więc kolega nie będzie mógł przez kilka godzin korzystać z usług w niektórych miesiącach (np. SIERPIEŃ). W One ważność po obu doładowaniach dla Zetafonów ze zobowiązaniem to 31 dni.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #804805  autor: Gregrin
 03 cze 2015, 23:58
sebusy pisze:Faktycznie troszkę powtarzasz... TAK, TAK, TAK.
Jeśli jesteś taki niedowiarek to byś lepiej se regulamin tej usługi przeczytał, tam jest czarno na białym :-)
Przedarcie się przez regulamin nie jest takie proste. Opisanie swoich wątpliwości i otrzymanie 3xTAK jest dużo szybsze i klarowniejsze :D
divhashmorex pisze: PS2. W GO doładowanie za 25/30 zł przedłuża ważność konta o 30 dni, więc kolega nie będzie mógł przez kilka godzin korzystać z usług w niektórych miesiącach (np. SIERPIEŃ). W One ważność po obu doładowaniach dla Zetafonów ze zobowiązaniem to 31 dni.
Ale on ma RWK wiec nie powinno go to ruszać, nie ??
 #804827  autor: bazooka
 04 cze 2015, 10:19
Gregrin pisze: divhashmorex napisał(a):PS2. W GO doładowanie za 25/30 zł przedłuża ważność konta o 30 dni, więc kolega nie będzie mógł przez kilka godzin korzystać z usług w niektórych miesiącach (np. SIERPIEŃ). W One ważność po obu doładowaniach dla Zetafonów ze zobowiązaniem to 31 dni.

Ale on ma RWK wiec nie powinno go to ruszać, nie ??
@divhash - błąd: http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ticle.html
Nie znam tej taryfy na wylot ale sprawdziłem, bo coś mi nie grało: 25zł przedłuża 31dni w NGO :!:

@Gregrin - masz rację co do RWK, ale szkopuł jest inny: przy ładowaniu 25zł raz na 31dni - dostajemy droższe stawki standardowe za minute połączenia - ma to znaczenie nawet przy pakiecie 120minut o ile znajomy dzwoni na stacjonarne (i chyba to pisałeś, że tak?)...
Korzyść w przypadku pisania smsów po sieci jednak znacząca 10 do 15gr w ONE, poza sieć 3gr w plecy.
Także chyba tylko kwestia ustalenia powyższego i mamy ostateczną taryfę :)
 #804845  autor: Niezgodna7
 04 cze 2015, 12:05
Ewentualnie - niech ładuje częściej tym 25zł w Go. Co 25 dni. Wtedy ma kupę minut + drugą kupę minut + konto promocyjne
:- D
A! I te 14dni z 3nr z Orange.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #804867  autor: bazooka
 04 cze 2015, 14:33
 #804899  autor: Niezgodna7
 04 cze 2015, 21:02
40' + 25' (za 1zł) + świnia + 75sms (za 1zł) i kasiora leży i pachnie
;- D
Aa! Niech włączy... kurcze, nie pamiętam... No te zbieranie kasy na zakupy w sklepie Orange, minimum 6miesięcy.

#804909  autor: Blank
 04 cze 2015, 22:29
sebusy, masz rację.
Na stronie orange kiedyś taką informację przeczytałem i sobie przyswoiłem (o 30 dniach). Dzięki za wyprowadzenie z błędu :)

Co do Premii na kartę, to nie dość, żę wyklucza się z Zetafonem, to na dodatek, kodu nie da sie wykorzystać, a nawet jeżeli to można go wykorzystać wyąłcznie przy zakupie nowego Zetafonu.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #804914  autor: Gregrin
 04 cze 2015, 23:08
divhashmorex pisze: kodu nie da sie wykorzystać, a nawet jeżeli to można go wykorzystać wyąłcznie przy zakupie nowego Zetafonu
Kruczki i zamieszanie. Takie orange znalem ;)
 #804924  autor: bazooka
 05 cze 2015, 05:45
To jest akurat takie cwaniactwo, a może nawet lekkie oszustwo. Niby widać może być jakaś korzyść za doładowania, a tak naprawdę jej nie ma.
Ale tak to jest jak się nie doceniana co się dostaje, przecież mogłoby tego w ogóle nie być. Tych bonusów w Orange jest jednak sporo, podsumujcie to sobie wszystko, przeliczcie na minutę połączenia...tylko nie przejmujcie stawki standardowej przy doładowaniu za 25zł w NGo :-)
 #804928  autor: Niezgodna7
 05 cze 2015, 08:13
Nie ma dla Zetafona? Trudno, bez łachy. I tak ta promocja nie jest fajna.
PS. Ja wolę nie podawać ile mam za minutę w Orange Go, gdy się przyłożę
:- D
Podpowiem, że taniej niż w Klucz.

#808162  autor: Gregrin
 23 cze 2015, 22:54
Ostatecznie wybrałem One. Teraz pytanie jak to technicznie wszystko zrobić ??
Pakiet Rozmowy bez limitów w Orange ma ważny do 26 (piątek) i do piątku tez musimy doładować.
Kiedy najlepiej rozpocząć cala operacje ??
Trzeba ten pakiet Rozmowy bez limitów w Orange najpierw wyłączyć a potem przejść czy po przejściu sam się dezaktywuje ??
Po przejściu do One aktywuje wszystko co warto włączyć (https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing) i doładowuję na https://www.doladowania.orange.pl/
Wszystko się zgadza ??
 #808180  autor: bazooka
 24 cze 2015, 06:27
Zasada jest prosta: to czego nie ma w taryfie docelowej wyłączy się automatycznie, reszta powinna przejść włączona. Najlepiej zlecić zmianę taryfy 25-ego, aczkolwiek kilka osób niedawno pisało, że mieli problemy z migracją (może odosobnione przypadki) no ale nie przewidzisz.
Ja bym tam zmieniał wieczorem czwartek (25). Jeśli zmieni szybko, przed położeniem się spać i zatrybi w Mój Orange to aktywowałbym wszystko co tam chcecie i dał przetrawić do piątunia...również jak wszystko zobaczymy w Mój Orange włączone, dopiero wówczas bym 26-ego doładował.
W Orange niektóre usługi mogą wyłączyć się w środku dnia tj w minucie skończenia się cyklu np 31dni, a niektóre o północy. Nie mam wiedzy co i jak się dezaktywuje - najlepiej jednak robić zmiany na koniec dnia by po miesiącu można było danego dnia zatrybić przypomnieć sobie, a nie dostać o 8:01 SMSa, że coś się skończyło, lub zablokowało możliwość wykonywania połączeń :)
 #808199  autor: Gregrin
 24 cze 2015, 09:17
A co z pakietem Rozmowy bez limitów w Orange ?? Bo on jest włączony jako cykliczny... Po przejściu do one nie aktywuje się znowu i nie przeniesie do YES ??
BTW co za dziwactwo ze można włączyć pakiet który nie jest w taryfie i to powoduje automatycznie zmianę taryfy...
 #808290  autor: bazooka
 24 cze 2015, 17:24
@up -chyba troszkę nie poczytałeś ze zrozumieniem, co :?: A może Ty jesteś jakimś filozofem :?: :) A może ja nie kumam co ma się niby przenieść do ONE - usługa, której tam nie ma :?:
 #808293  autor: Gregrin
 24 cze 2015, 17:36
sebusy pisze:@up -chyba troszkę nie poczytałeś ze zrozumieniem, co :?:
No ok, skoro się wyłączy to spoko.
sebusy pisze:co ma się niby przenieść do ONE - usługa, której tam nie ma :?:
Nie do ONE tylko żeby mnie z powrotem do YES nie wróciło skoro ta usługa powinna się cyklicznie odnawiać.
Usługę możesz włączyć niezależnie od tego, w jakiej jesteś taryfie. Twoja taryfa zostanie automatycznie i bezpłatnie zmieniona na Orange YES.