Kryniczanin pisze: Wyjdź z końcu z domu, przejedź się gdzieś korzystaj z tela na -112 bd a zobaczysz, że 25% braku zasięgu w kraju to optymistyczny wariant.
W przeciwieństwie do Ciebie wychodzę z domu i codziennie jestem w innym miejscu w Polsce.
Napisałem Ci, zmień swój archaiczny telefon.
Dzisiaj specjalnie dla Ciebie wyciągnąłem starego poczciwego S2 ze schowka w aucie i włożyłem kartę TM. Pojechałem w miejsce, gdzie wiem, że jest przejście ze słabego U2100 do U900. I co? I nic. Samsung nie chciał przeskoczyć na U900. Próbowałem wymusić przez ładowanie jakieś strony albo YT. I dalej nic. Dopiero jak się zacząłem kręcić w terenie od auta ok 100-150m dalej przerzuciło na U900.
Z powrotem do Z3 i wystarczy, że jest słaby U2100 i chce korzystać z neta, telefon wymusza U900.
Zasięg U900 jest i ten Twój optymistyczny wariant wsadź wiesz gdzie.
Jeszcze wracając do Twojego super Plusa, którego sam mam, dzisiaj pokazał mi jakość.
Stara "jedynka" Gdańsk - Łódź okolica Bzowa - Plus brak zasięgu.
Na trasie od węzła Nowe Marzy w lesie po minięciu A1 ledwo ledwo gadałem (zero kresek) W drodze powrotnej - już nie miałem takiego szczęścia - zerwana rozmowa.
Trasa Bydgoszcz - Żnin okolice Zamościa - Plus zasięg prawie zerowy. W budynkach - poza zasięgiem sieci.
Wczoraj Żukowo woj, pomorskie. Małe centrum handlowe w tej małej miejscowości - Plus - poza zasięgiem sieci.
Kościerzyna Bytów- ciągłe zrywanie rozmów bo dziury zasięgowe
Itd
Na O przez 2 miesiące nie byłem poza zasięgiem a na TM służbowym nawet nie pamiętam kiedy. Może rok temu....
Jak Plus nie ma wcale zasięgu, to jak korzystać z ich super świetnego internetu?
Odezwał się ten Co ma tak po kolei w głowie, że nie wie nawet o istnieniu takich krajów jak Czechy i Słowacja.
Ha!
Akurat wiem o tym, że z nimi nie ma problemu i można się dogadać. Zawsze jest problem ze wschodnimi sąsiadami a nie południowymi. Stąd moje pytanie o sianie sygnału z Ukrainy.
Nie wciskaj bredni bo od kilku dni Ci piszę, że u mnie jeszcze resztki U900 są. Czytanie ze zrozumieniem to dla Ciebie bardzo trudna sprawa jak widać.
Widocznie mają takie zakłócenie, że nie mogą siać jak chcą tego U900.
Poza tym, zamiast wylewać żale tutaj jakie N! jest be i niedobre, napisz do nich porzadne pismo z wyjaśnieniem.
Chyba stać Cię na to?
Ale znając życie pewnie już nie jedno napisałeś, tylko odpowiedzi poza Tobą nikt nie zna?
Czy operator poinformował przy podpisywaniu umowy - jest to zasięg tymczasowy, jutro może zniknąć? Znając operatorów tak chętnie wciskających bajki śmiem wątpić.
W każdej umowie masz odpowiednie zapisy, że to mobilna sieć i operator nie zapewnia wszędzie zasięgu.
Kowalki się rzucił jak łysy na grzebień czy też komornik na szafę.
Taki mamy kraj, gdzie najpierw robią a potem myślą. A zawsze winny ktoś inny.
Zobaczyli sygnał i od razu polecieli do salonów.
A co ma pracownik do powiedzenia? Dzwoniłeś kiedyś do BOK i rozmawiałeś z działem technicznym jakieś sieci? Oni takich rzeczy nawet nie wiedzą, co planują Ci wyżej odnośnie zasięgu. To samo się tyczy promocji, ofert itd.
Nie wiem czy wiesz, że są jeszcze takie kraje jak Czechy i Słowacja. Tam mają w paśmie 900 MHz tylko GSM, bez UMTS i w związku z tym opy przy granicy muszą być ostrożne i nie mogą walić U900 na drugą stronę, bo zakłócą ich GSM. Ponieważ między Polską a Czechami i Słowacją są góry oraz ze względu na to, że łatwiej się z nimi dogadać to tam nie ma U900 tylko na pojedynczych przygranicznych stacjach, a nie w pasie 20-30 km.
@zajadacz
Jak sobie w takim razie radzi Plus, skoro mają umowę z GOPRem?
Jak sobie poradził na ścianie wschodniej Play?
Jak Plus i Play sobie radzą na ścianie wschodniej? Czy też musieli z Ukrainą iść na ustępstwa?
Czy po prostu O i TM jako N! mają takiego pecha, że ich tylko kanały na GSM900 a teraz wycięte na U900 są zagłuszane i nie da się z tym nic zrobic? Są jakieś szansę na poprawę dla ludzi na południu i wschodzie,że to się zmieni, zanim się doczekają LTE800?