Kryniczanin pisze:
Buahahahahahah dawno się tak nie uśmiałem. Dla takiego "znawcy" jak Ty mapa zasięgu Orange i T jest święta i jest wyrocznią wszystkiego. Z zasięgiem U900 jest olbrzymi problem nie tylko w Małopolsce a w Świętokrzyskim przykładowo.
Bardzo dobrze, że śmiejesz z siebie znafco, skoro walnąłeś głupotę, do której nie umiesz się przyznać. Zanim walniesz babola zorientuj się, ile powierzchni kraju jest 1/4 Dobrze, że nie napisałeś cała Polska.
Jaka mapa? Nie posługuje się mapą. Sprawdzam to fizycznie. Gdybym miał się posługiwać mapą to w P4 masz pokrycie 100% Polski. I idąc dalej, mam z domu najbliżej do nadajnika P4 a ta sieć u mnie najgorzej chodzi.
Propaganda Networks w którą tak się wpisujesz jest tylko propagandą. Jeśli chodzi na 3G 25% kraju nie ma zasięgu także dlatego, że jedzie na -112db 2100 którego nie zmusisz do przerzucenia na U900.
Kto się kieruje propagandą.
Nie mam takich problemów. Miałem jeszcze od czasu do czasu na O, gdy używałem tą sieć na S2 i S4 (chyba wina telefonu, który chciał sie trzymać U2100). Obecnie na Z3 nie mam tego. Telefon się nie męczy na U2100 tylko szybko wymusza U900 sam. Nie wiem, albo to zasługa telefonu albo TM jest inaczej skonfigurowany.
Sieć jest skonfigurowana katastrofalnie. Przykład z Dolnego Śląska - masz okna zamknięte w domu masz full 3G900 otworzysz okno - natychmiast Cię zrzuca na -112db 2100 i magiczne "abonent czasowo niedostępny" bądź rozłączenie po kilku sekundach.
A co Ty byś chciał? Z gówna bata nie ukręcisz. Musieli wycinać GSM900 aby mieć U900.
Nie miałem z tym nigdy problemów. Nawet, gdy nie mam kresek zasięgu (mam tylko latające strzałki i napis 3G albo H) to podczas inicjowania połączenia, od razu mnie zrzuca na U900 albo na G900. I ani razu nie miałem smsa, że ktoś do mnie chciał zadzwonić a ja byłem poza zasięgiem. Ostatni raz tak miałem, jak na moim terenie zaczął działać N!, czyli podczas modernizacji.
To w Plusie mi się zdarza na trasie, gdy mam 2-3kreski zasięgu a do mnie dodzwonić się nie idzie.
I to w P4 również jest. Kumpel ma w domu zasięgu na P4 na U2100 na poziomie -94db a porywach do -98db i jest poza zasięgiem jak się do niego dzwoni. Telefon leży na stole a Ty masz w słuchawce - abonent czasowo niedostępny.
I o jakim rozłączeniu mówisz? Nie znam takich przypadków. Jak mnie wrzuci na U900 albo na G900, to jeżeli nie zmieniam pozycji (czyli mam możliwość zalogować się do innego nadajnika) to nigdy nie wracam do u2100.
Narzekasz na N! to spróbuj na północy Polski podczas jazdy samochodem lub autobusem/pociagiem na Aero w Plusie wejść na jakąkolwiek stronę. Często sie zdarza, że masz 3-4kreski zasięgu a internet Ci nie działa i masz wrażenie, że telefon ani nie odbiera ani nie wysyła pakietów.
Nie mając zielonego pojęcia stać Cię jedynie na atak osobisty. To tyle na temat Twojej wiedzy.
Sorry mistrzu ale pierwszy mnie obraziłeś. Stwierdziłem tylko fakt, że się zagalopowałeś z tym 1/4 Polski a Ty do mnie od razu, że nie mam pojęcia.
Nie jestem specem ani znawcą telekomunikacji, ale wiem ile to jest 1/4 Polski.
W gminie Krynica Zdrój i Muszyna mamy 8 stacji GSM 900
Krynica 1, 2, 3 Tylicz, Muszyna 1,2,3, Żegiestów Zdrój.
Ile z tych stacji ma UMTS 900? Całe dwie obie w Krynicy.
Nie znam tego regionu ale na mapie BTS w Tylicz jest U900 N!, jak również w Muszynie.
Poza tym, wg mapy Plus nie lepiej a Play jeszcze gorzej.
Pisałem z 50 razy. Nie ma idealnej sieci.
Solorz ma największy potencjał a leci w kulki. Ma najwięcej zasobów a nie chce mu się stworzyć porządnej sieci. Z wielkiem bólem nam HDVoice użyczył.
N! w przeciwieństwie do Solorza ma kasę i chce coś zrobić ale brakuje im pasm. I musi kombinować a jak tylko wykombinuje, to konkurencja się powołuje na łamanie zasad konkurencyjności.
P4 to samo. Ma więcej zasobów niż O a nie umie stworzyć porządnej sieci, tylko się roamingiem wspomaga i tak jest obciążona, że w wielu miejscach roaming ich ratuje. U900 w N! jest obciążone przez 3 sieci. Niech lepiej Play odda te U900 N!, to przynajmniej N! i P4 będą miały 2 bloki po U900 (I N! zrobi to w całej Polsce, bo ma stacje). P4 ma sam jeden blok, którego marnuje potencjał, bo mało kto poza miastem może z tego skorzystać, bo go prostu brak.
I to samo z LTE800. Ciekawe kiedy się moda na sukces skończy. Porządnie to by wyglądało, jak O i TM zdobyli 4 bloki i stworzyli LTe800, do które by się podpiął w ramach roamingu P4. I wszyscy by na tym skorzystali.
Ale Solorz pies ogrodnika, sam nie da i komuś też nie da. Jest przeciwny 4x800 dla N! a sam modernizuje swoją sieć jak krew z nosa. Obecnie Plus to najgorszy i najstarszy szkielet. I dalej będziemy w czarnej D bo na porządną sieć LTE800 nie ma co liczyć.
Taką mamy manianę w Polsce i mamy XXIw a nadal dziury w zasięgu.
Mnie tylko cieszy to, że TM ma najlepszą jakość sieci jeżeli chodzi o Voice i to mi potrzebne na co dzień. Na porządnego neta mobilnego nam przyjdzie jeszcze poczekać.