marcinek243 pisze:Halset pisze:
Więc która strzałka mówi o tym, że z U2100 idziemy do U900 przez GSM?
Mówi o tym brak strzałki z u2100 do u900

To ciekawie czytacie ten rysunek

Ta strzałka z U2100 do GSM 900 to po jakiej drodze idzie? Od razu do GSM900

?
Przecież jak byk jest droga działania - najpierw U2100, potem U900, potem GSM1800 (DCS) a na końcu GSM900. Wg waszego myślenia z U2100 od razu leci do GSM900?

Równie dobrze może z U2100 od razu przejść do DCS1800, jak nie ma w pobliżu U900 albo od razu do GSM900. Ale nie tak jak Wy myślicie, że z U2100 do GSM900.
Macie kilka dróg działania handoverów. Wszystkie strzałki działają przez różne technologie a nie od początku do końca, pomijając środek.
Jadąc dalej wg Waszego myślenia.
Jestem na GSM900, lecę do U900 a potem znajduje się nadajnik 2100 i co dalej, zrywa mi połączenie

? (to ta strzałka wg Was, która mówi, że do U900 idziemy tylko od GSM900 albo przez GSM900)
Albo jestem na LTE i nie mam wyjścia w żadną stronę? Albo LTE albo nic

?
To są wszystko drogi (możliwe drogi) jak przeskakuje między technologiami w którą stronę i przez jaką technologię w kolejności a nie tylko docelowo z pominięciem pośrednich.
Na obwodzie tego prostokątu nie ma strzałek, więc to nie jest układ zamknięty, gdzie się czyta od strzałki prawej a kończy na dolnej po lewej lub na odwrót.
Wystarczy sprawdzić w domu jak masz dostęp do U900 ustawić telefon tylko na UMTS. Jak zabraknie U2100 to przeskoczy do U900. Wg Was powinno zrywać, po musi przejść przez GSM900.
Gdzie logika??
Prosty rysunek a macie problem z jego czytaniem.
To wygląda tak (taka kolejność przechodzenia między technologiami) jak napisałem wyżej
Zaczynając od strzałki po prawej idącej w dół
1) U2100, potem przechodzimy w U900, potem w DCS1800 a na końcu w GSM900 lub różne inne przejścia między U2100 a GSM900 z możliwym pominięciem U900 czy DCS 1800
2) Jesteś w GSM900, przechodzisz w DCS1800 a potem w U900 (strzałka na środku idąca w górę) lub różne inne przejścia z pominięciem DCS1800
3) Jesteś na U2100, przechodzisz w LTE
4) Jesteś na U900, przechodzisz w U2100, a potem w LTE (po lewej w górę) lub od razu z U900 do LTE
5) Jesteś na DCS1800, przechodzisz w GSM900 (po lewej w dół)
Itd itp
O działaniu głosu mówi strzałka po lewej ta duża, gdzie jest pokazany kierunek działania od dołu do góry i na odwrót między technologiami U2100 do GSM900 BEZ POMINIĘCIA lub z POMINIĘCIEM innych technologii.
Czyli aby było Wam łatwiej - z Krakowa mogę jechać do Gdańska przez Warszawę lub Łódź albo z pominięciem Warszawy i Łodzi np przez Wrocław i Poznań
Albo dojść w połowie drogi do wniosku, że wolę zostać w Poznaniu, niż jechać do Gdańska ale to nie oznacza, że nie mam możliwości zmienić zdania i w końcu do tego Gdańska pojechać.
Tak, na 2G między Play a T-mobile HD Voice również działa
Nie mam Nokii Lumi, więc mi to psia ryba
Taki dupochron, jakby ktoś się czepiał że nie działa. I owszem, parę km ode mnie działa jeszcze ponad 10-letnia stacja bazowa Orange GSM 1800 only i w jej zasięgu HD Voice brak.
Skoro stara niemodernizowana, nie podlegająca pod N! i bez zmiany core.....to jakim cudem ma działać HDVoice?