• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 362 z 692
  • 1
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • 692
 #806855  autor: eric88
 16 cze 2015, 23:07
Krzysiullek pisze:Wszystko jest free komórki , stacjonarne , smsy , mmsy oraz pakiet 250 MB
Nazwa to po raz enty :
Taryfa : FORMUŁA 4.0 Unlimited
Promocja : Replay formuła 4.0 unlimited 250 MB (SIM) II+
zgadza się , mi też wczoraj i dzisiaj proponowali ofertę za 19,50 , LTE nie udało się dostać nawet na 6 miesięcy. Zdecydowałem przejść do Virgin Mobile z prawie no limit bo bez MMS ale za to z 2GB za 19,33 zł , przeniesienie numeru zaplanowane na piątek.
stwierdziłem że nie ma co przepłacać w ofercie Replay formuła 4.0 unlimited 250 MB (SIM) II+ dokupując 2GB za 9,90 z tego co pamiętam to razem wychodzi ok 29 zł a w Virgin Mobile to co potrzebuję będę miał za 19,33 . Wg mojej matematyki zostaje z groszami 10 zł w kieszeni :) co przeliczając na dobre piwko co miesiąc 4 piwka wychodzą darmo :-) gdyby jeszcze jakimś cudem do piątku PLAY zmienił zdanie, i dorzucił LTE albo pakiet GB mógłbym rozważyć od nowa ich ofertę, ale szczerze powiedziawszy to wątpię że PLAY się nawróci i zaproponuje coś lepszego.
Z tego co pamiętam kilka dni temu konsultantka z DUK z PLAY zaplanowała termin kolejnej rozmowy w sprawie przedłużenia umowy w środę - 17/06/2015, ciekawe czy zadzwoni widząc papiery z Virgin o przeniesieniu numeru - zgodę Virgin od PLAY dostał.
Szybka akcja w Virgin po 2 godzinach od złożenia dokumentów pierwszy sms z potwierdzeniem realizacji przeniesienia numeru a po kolejnych 2 godzinach informacja o zgodzie PLAY na przeniesienie numeru na dzień 19/06/2015 r.
reasumując oferta za 19,50 w PLAY nadal jest oferowana z tym że jak większość się z Nas przekonała lub przekona najczęściej w ostatni miesiącu trwania umowy , oczywiście z wcześniejszym wypowiedzeniem umowy. Swój cel osiągnąłem - pełne zwycięstwo okraszone walką bo tak to trzeba nazwać rozmowy z DUK ,ale jak widać się da :-)
czas pokaże :-) co teraz zrobi PLAY - wg mnie już nic 8)

Obrazek

Polecam ---> http://tiny.pl/gq8qh https://db.tt/UXjp368N http://bit.do/62y6
 #806871  autor: motov3
 17 cze 2015, 01:51
Kolego, ja mam oferte przedluzeniowa za 19.50. Do tego mam wykupiony dodatkowo pakiet 1GB Internet za 7.99zl. Czyli razem 1,25GB neta co miesiac. I wszystko w LTE. Sadzilem ze te pakiety nie sa "oLTEowane" a u mnie jednak jest.

Obrazek
 #806882  autor: sucharrr
 17 cze 2015, 09:51
Słuchajcie, mam pytanie. Czy w Play istnieje przy przedłużaniu umowy taka taryfa jak np. w Orange, tzw. Plan Zero? Jest to abonament idealny na utrzymanie numeru, przez rok dostajemy 100% rabatu na abonament i płacimy tylko i wyłącznie za to, co wydzwonimy/wypiszemy. Po roku umowę bez problemu da się przedłużyć. Zastanawia mnie, czy Play też, prócz magicznej oferty za 19,50 ma "groszowe" abonamenty. Kiedyś istniał LongPlay 1zł MNP, ale z tego co wiem, to oferta jest już nieaktualna...
 #806894  autor: eric88
 17 cze 2015, 10:36
dzisiaj dzwonili z PLAY z ofertą za 19,50 . Brak mojej zgody :-) Nie zaproponowali nic dodatkowego więc w piątek żegnam się z PLAY :-)

Pani nie zauważyła że przeniesienie numeru zostało wczoraj dostarczone i zarejestrowane w systemie PLAY :)

Obrazek

#806897  autor: Lucas83
 17 cze 2015, 10:45
eric88, oferta za 19,50 jest bardzo dobrą ofertą. Jeśli oczekujesz, że zasypią Cię nie wiadomo jakimi bonusami w takiej kwocie, to się ciężko rozczarujesz. Niektórzy to oczekują Bóg wie czego, a najlepiej za darmo wszystko :/ Trzeba pamiętać, że nikt nie będzie tworzyć indywidualnych regulaminów dla abonentów.
 #806902  autor: eric88
 17 cze 2015, 11:12
Lucas83 pisze: Jeśli oczekujesz, że zasypią Cię nie wiadomo jakimi bonusami w takiej kwocie, to się ciężko rozczarujesz. Niektórzy to oczekują Bóg wie czego, a najlepiej za darmo wszystko :/ Trzeba pamiętać, że nikt nie będzie tworzyć indywidualnych regulaminów dla abonentów.
nie twierdze ze jest to zła oferta w momencie kiedy składałem wypowiedzenie byłem przekonany że nic lepszego nie znajdę na rynku , jeszcze kilka dni temu brałbym w ciemno , przed 9 czerwca ale po przeanalizowaniu za i przeciw , stwierdziłem że do tych 15 miesięcy zobowiązania przynajmniej LTE może nie przez cały okres umowy ale przynajmniej przez 6 miesięcy byłby całkiem fajnym argumentem ze strony PLAY w moim przypadku. Nawet bez LTE w gratisie do tej oferty, gdyby wyszli z inicjatywą troszkę wyższej ceny wówczas można byłoby negocjować . Wiadomo nic nie ma za darmo , co nie znaczy że np pakiet LTE bez limitu mógłby być wrzucony w niższej cenie powiedzmy 10 zł a nie jak jest obecnie za 20 zł.
Niestety nawet nie podjęto rozmów co akurat nie bardzo mnie zmartwiło przy wyborze konkurencji.

Jak już wyżej pisałem w moim przypadku oferta za 19,50 zł była od początku ofertą na która liczyłem i w końcu ją uzyskałem tzn możliwość przedłużenia umowy na ww. warunkach . Najlepsze jest to że po kilku rozmowach uzyskałem to co chciałem. Normalnie czuje się zwycięzcą . Takim Gladiatorem negocjacji a muszę zaznaczyć że dopiero rozpoczynam negocjacje z operatorami / dostawcami usług różnej maści :D

reasumując każdy z Nas musi wybrać co mu się akurat w danej chwili bardziej opłaca, w moim przypadku padło na konkurencję. Bo przecież nie ma tak że składając wypowiedzenie i uzyskując oferta która chcieliśmy uzyskać w momencie wypowiedzenia musimy się na to godzić. Trzeba być na bieżąco od momentu wypowiedzenia i negocjować :)

Z moje strony wielkie dzięki wszystkim za pomoc , informacje które tutaj zdobyłem bardzo mi pomogły.

życzę powodzenia wszystkim ...w negocjacjach :)

Obrazek

#806904  autor: motov3
 17 cze 2015, 11:20
Daj spokoj :) piszesz jakbys conajmniej Bentleya negocjowal. U mnie skonczylo sie raptem na 2 rozmowach z konsultantem. Po prostu jak sie czyta Telepolis i wie co zrobic punkt po punkcie to nie trzeba wisiec na sluchawce, tylko wykonac plan i cieszyc sie oferta.

Obrazek
 #806906  autor: BartekW
 17 cze 2015, 11:24
BartekW pisze:Po negocjacjach dostałem ofertę abonamentu za 19,99 brutto przy czym panienka w BOK upierala się ze pakiet 2GB internetu kosztuje 20 zlotych a nie 10 zl. Z tego powodu zdecydowalem sie na zobowiazanie 18 miesiecy za 29.99zł netto w tym do wszystkich sieci bez limitu (na stacjonarne też bez limitu), sms/mms - bez limitu, internet 4gb, lte - 6 miesięcy, połowa tego miesiąca + 3 pelne miesiące abonament 0zł.

Czyli w uproszczeniu wychodzi średnio 29zl brutto i w tym pelny no limit rozmowy, sms, mms, nielimitowany net na pół roku a poźniej zostaje mi 4 GB na miesiąc.
Odpowiadajac na pytanie kolegi o nicku facet_ nie bylo duzo proszenia - sami zaproponowali te oferte na okolo 20 dni przed koncem umowy. Odnosze wrazenie ze oni maja wpisane w scenariusz ze nie moga proponowac najlepszej oferty przy pierwszym kontakcie...
 #806918  autor: facet_
 17 cze 2015, 12:33
@up
złożone wypowiedzenie, a oni mi proponują jakiś badziewny internet?
(...)Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy dedykowaną ofertę FORMUŁA 4G LTE UNLIMITED +, a w niej w ramach Abonamentu oferujemy nielimitowany internet w zasięgu LTE i HSPA+ przez 6 miesięcy, 30 GB limitu transmisji danych , usługę Noce bez limitu od godziny 24:00 do 9:00 za darmo oraz modem LTE za 1 zł w Abonamencie od 49,99 zł miesięcznie.

Umowa, którą polecamy trwałaby 18 miesięcy.
po telefonie do ich przedstawiają ofertę na :
umowa tylko sim na 24 miesiące (6 miesięcy gratis abonament) (pełny nolimit ze stacjonarnym i sms/mms i 4GB netu) za 49zł, oferta nie do przyjęcia.

Dodam, że umowa mam już na czas nieokreślony a za parę dni zacznie sie 30dniowy okres wypowiedzenia
 #806928  autor: krsy87
 17 cze 2015, 13:17
nikt tutaj nie negocjowal ceny telefonu? Interesuje mnie tylko oferta z konkretnym tel, a większosc negocjuje tylko sim. Ile mozna zbic z ceny ?

Ktos wynegocjowal iphone w formule smartfon unlimited, czy iphone tylko i wylacznie dostępne sa w formula iphone?

Chciałbym jakis dobry tel do 800zl w abo 69zl. zalezy mi tez na min. 3Gb netu
 #806930  autor: BartekW
 17 cze 2015, 13:37
facet_ pisze:@up
złożone wypowiedzenie, a oni mi proponują jakiś badziewny internet?
po telefonie do ich przedstawiają ofertę na :
umowa tylko sim na 24 miesiące (6 miesięcy gratis abonament) (pełny nolimit ze stacjonarnym i sms/mms i 4GB netu) za 49zł, oferta nie do przyjęcia.

Dodam, że umowa mam już na czas nieokreślony a za parę dni zacznie sie 30dniowy okres wypowiedzenia
To pewnie dlatego, że nie jesteś jeszcze w okresie wypowiedzenia. Mi też oferowali na początku jakieś nieatrakcyjne opcje, ale ja na to praktycznie nie patrzylem.
Faktycznie dziwna to oferta - nielimitowany internet z limitem 30 GB :-). W tej mojej ofercie mam internet bez limitu niezależnie od technologi - czyli nie tylko LTE. Ale przedłużenie go ponad te pół roku to koszt 30,74PLN/mc co jest raczej jest nieoplacalne. 4GB muszą jakoś wystarczyć w smartfonie ;)

Zycze sukcesow w dalszych negocjacjach. Zawsze jest Virgin, przy czym tam jest ryzyko, że zmienią ofertę na gorszą - w tym kontekście wolę dobrze wynegocjowane zobowiązanie na dłużej.
 #806957  autor: Krzysiullek
 17 cze 2015, 15:38
Cóż każdy wybiera jak co lubi - W PLAY wsio free łącznie ze stacjonarnymi za 19,50 plus 250 MB neta a w Virgin tylko za 19 zł 100 minut do innych sieci i brak mmsów więc powodzenia bo dla mnie to wystarczy na góra 2 tygodnie ..
 #806966  autor: bombi1981
 17 cze 2015, 16:30
Witam .
czy coś się zmieniło w ofertach play internet jak niżej przedstawiam , czy są inne opcje, może tańsze?
"INTERNET:
bez urzadzenia:
- 19.99 na 15 miesięcy - 12 GB
- 24.99 na 15 miesięcy - 30 GB + nocny transfer
- 29.99 na 15 miesięcy - 55 GB + nocny transfer
- 37 zł na 15 miesięcy - no limit (6 pierwszych miesięcy po 24.99, 9 następnych po 44.99"

dziękuje i pzdr
Ostatnio zmieniony 17 cze 2015, 17:54 przez bombi1981, łącznie zmieniany 1 raz.
 #806973  autor: petrus75
 17 cze 2015, 17:01
Czy żeby dostać ofertę 19.50 trzeba jakoś specjalnie się zasłużyć?

Mam złożone wypowiedzenie od miesiąca, umowa kończy się w ten piątek. Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem propozycję 39.99 za normalną Formułę 4.0 + 1.5GB.
Ani jednego telefonu nie było. W poniedziałek dzwoniłem, to nie ma dostępnej na mój numer oferty 19.50. Czego może mi brakować?
 #806994  autor: marc1n
 17 cze 2015, 19:11
Ja dzisiaj przedłużyłem umowę za 19,99, nielimitowane rozmowy i sms w play, 100 minut poza sieć, internet 2GB, umowa na czas nieokreślony.
 #807038  autor: iPlus
 17 cze 2015, 22:52
bombi1981 pisze:Witam .
czy coś się zmieniło w ofertach play internet jak niżej przedstawiam , czy są inne opcje, może tańsze?
"INTERNET:
bez urzadzenia:
- 19.99 na 15 miesięcy - 12 GB
- 24.99 na 15 miesięcy - 30 GB + nocny transfer
- 29.99 na 15 miesięcy - 55 GB + nocny transfer
- 37 zł na 15 miesięcy - no limit (6 pierwszych miesięcy po 24.99, 9 następnych po 44.99"

dziękuje i pzdr
póki co żadna sieć nie daje tak dobrych warunków na net mobilny no limit w 3G i LTE, więc bardzo możliwe, że obowiązują dalej te warunki,
petrus75 pisze:Czy żeby dostać ofertę 19.50 trzeba jakoś specjalnie się zasłużyć?

Mam złożone wypowiedzenie od miesiąca, umowa kończy się w ten piątek. Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem propozycję 39.99 za normalną Formułę 4.0 + 1.5GB.
Ani jednego telefonu nie było. W poniedziałek dzwoniłem, to nie ma dostępnej na mój numer oferty 19.50. Czego może mi brakować?
ile masz do końca umowy ?
sucharrr pisze:Słuchajcie, mam pytanie. Czy w Play istnieje przy przedłużaniu umowy taka taryfa jak np. w Orange, tzw. Plan Zero? Jest to abonament idealny na utrzymanie numeru, przez rok dostajemy 100% rabatu na abonament i płacimy tylko i wyłącznie za to, co wydzwonimy/wypiszemy. Po roku umowę bez problemu da się przedłużyć. Zastanawia mnie, czy Play też, prócz magicznej oferty za 19,50 ma "groszowe" abonamenty. Kiedyś istniał LongPlay 1zł MNP, ale z tego co wiem, to oferta jest już nieaktualna...
nawet jeśli nie ma w Play takiej taryfy do przedłużenia to jeśli nie używasz numeru albo używasz bardzo mało to możesz go mieć w karcie do przechowania np Fakt Mobile, rok ważności konta, 15 gr minuta, a w O ile chcą za minutę w tej taryfie zero ? potem musisz znowu w O przedłużać, w karcie nie, wystarczy tylko doładować i konto przedłuży się o rok
 #807075  autor: petrus75
 18 cze 2015, 06:35
iPlus pisze:
petrus75 pisze:Czy żeby dostać ofertę 19.50 trzeba jakoś specjalnie się zasłużyć?

ile masz do końca umowy ?
Jutro jest ostatni dzień umowy.
 #807087  autor: sanczo
 18 cze 2015, 09:31
Przedłużam umowę w Play. LG L4 mógłbym mieć w Play za 829 PLN z abonamentem za 109 PLN.
Czy można obniżyć cenę telefonu?

Sony-Ericsson T68i--Nokia 3510i--Sony-Ericsson K700i--Nokia 6120--Nokia 5800--Samsung Wave S8500--Nokia E7--Motorola Razr--Lumia 900--Lumia 920-- LG G3
 #807098  autor: krsy87
 18 cze 2015, 11:32
To cena ze strony, więc ktoś nowy w play ma taka sama, wiec żadna rewelacja, powinieneś złożyć wniosek o wypowiedzenie umowy i przejście na kartę i wtedy czekać na telefony z ofertą, a przed końcem wypowiedzenia np. tydzień je anulować w razie braku lub nie satysfakcjonujących ofert.

Mi umowa kończy się za miesiąc, ale będę migrował do t-mobile, ze względu na lepsze ceny telefonów bo mam w bo 79zł huawei p8 za 700zł :)

Jak chciałem iphone poniżej 1500zł w formuła smartfon unlimited 69zł to mnie wyśmiali, ze iphony maja swoje formuły i moga mi zaoferowac iphone 6 za 1600zł w abo 89zł gdzie jest tylko 1 gb neta i nielimit do w play hahaha a w tmobile mam w 79zł 3gb neta + naviexpert cała umowe za free i wszystko bez limitu :)
 #807153  autor: sherifff777
 18 cze 2015, 15:47
Witam.
W dniu 30 czerwca kończy mi się umowa z play ( Formuła M - abonament 69 zł) Niestety za późno zorientowałem się o terminie zakończenia umowy , przedstawione warunki przedłużenia umowy były niezadowalające ( przy abonamencie 49,99 połączenia bez limitu do wszystkich, 19 gr za sms, 1gb internetu; przy abonamencie 59,99 połączenia i sms do wszystkich bez limitu oraz 4gb internetu) do tego ceny telefonów są dla mnie zbyt wysokie. Złożyłem wypowiedzenie umowy, rozmowa zostanie rozwiązana z dniem 1 sierpnia. Pytanie do osób przedłużających umowę w play czy mogę się spodziewać telefonu z działu utrzymania klienta i jakie warunki mógłbym mniej więcej wynegocjować? Czy cena aparatu podlega negocjacji czy negocjować mogę tylko warunki abonamentu?
  • Strona 362 z 692
  • 1
  • 360
  • 361
  • 362
  • 363
  • 364
  • 692
  • 1
  • 360
  • 361
  • 362