• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 195 z 624
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 624
 #806565  autor: pene
 15 cze 2015, 14:36
O co to chodzi?
Jedni napisali że dostali ProFirma L za 79 netto a inni ProFirma L za 119 netto?
 #806663  autor: iPlus
 15 cze 2015, 21:52
klimasz pisze:Dzisiaj rozmawiałem z SUK.

Pan zaproponował standardowo:
Comfort - 49,99zł + 6zł (stacjonarne):
-nielimitowane rozmowy i sms/y - komórki
-pakiet 2 GB

Relax - 69,99zł - tutaj twierdził, że więcej zejść nie może.

Telefony, o które pytałem (w taryfie Comfort):
-Galaxy S4 - 276zł
-Sony Xperia M4 - 26zł

Ceny za aparaty uwzględniają (podobno) dodatkowy budżet 100zł netto, ponieważ umowa jest na dział. gosp.
to drogo chcą,
w Plus Smart Dom byłaby to oferta pierwsza opcja za 25 zł, druga opcja jakieś 35 zł, wszystko no limit + stacjonarne 7 zł,

a dla przenoszących numer z abonamentu innej sieci 6 miesięcy gratis i potem normalny abonament, a jeśli masz CP albo net mobilny to zniżka,

podobno Play też daje 6 miesięcy abonamentu gratis za przeniesienie numeru z innej sieci,
SebAAA pisze:Witam
Chciałem zapytać o jak najniższy abonament tylko sim, na przedłużenie umowy w taryfach dla firm jaki można wynegocjować z SUK. Interesują mnie nielimitowane rozmowy, sms, mms i stacjonarne, bez netu itp. Pytanie nr. 2 będę po wakacjach zawieszał działalność i czy bez problemu będę mógł we wrześniu zrobić cesję na prv?
jak najniższy abonament to nie T, T ma drogo, jak chcesz tak to szukaj, może znajdziesz,

w Plus abonament jest od 20 zł za przeniesienie numeru, no limit rozmowyna komórki, pakiet netu, stacjonarne no lmit 7 zł dodatkowo,

Play dla przedłużających 19-20 zł wszystko no limit, tylko sim,

obie sieci 6 miesięcy abonamentu gratis kiedy przenosisz numer z innej sieci, a w Plusie zniżki o połowę jeśli masz CP, net mobilny wystarczy jedno, nawet sama oferta 6 miesięcy abonamentu gratis jest bardziej korzystmna niż ta przedłużeniowa z T,

to oferty dla indywidualnych, dla firm powinny być podobne, dzwoń na biura obsługi, mów jaką chcesz ofertę, może coś się znajdzie,

uwaga, teraz się zaczną kłamstwa i oczernianie sieci przez pracowników T o których napisałem ale tym się nie przejmuj, wybierz to co korzystniejsze,

pamiętajcie, że zarząd T-Mobile w Berlinie ciśnie żeby w T-Mobile Polska zwiększyć dochody, to w Polsce zwiększają, inne firmy oczywiście też chcą zarobić ale nie ma takiej presji na pracowników sieci jak w T,

i ponawiam pytanie,
iPlus pisze:wie ktoś czy SUK T ma oferty tylko sim za 20-30 zł wszystko no limit komórki, stacjonarne, sms, pakiet netu w cenie ?
 #806668  autor: klimasz
 15 cze 2015, 22:21
iPlus pisze:
klimasz pisze:Dzisiaj rozmawiałem z SUK.

Pan zaproponował standardowo:
Comfort - 49,99zł + 6zł (stacjonarne):
-nielimitowane rozmowy i sms/y - komórki
-pakiet 2 GB

Relax - 69,99zł - tutaj twierdził, że więcej zejść nie może.

Telefony, o które pytałem (w taryfie Comfort):
-Galaxy S4 - 276zł
-Sony Xperia M4 - 26zł

Ceny za aparaty uwzględniają (podobno) dodatkowy budżet 100zł netto, ponieważ umowa jest na dział. gosp.
to drogo chcą,
w Plus Smart Dom byłaby to oferta pierwsza opcja za 25 zł, druga opcja jakieś 35 zł, wszystko no limit + stacjonarne 7 zł,

a dla przenoszących numer z abonamentu innej sieci 6 miesięcy gratis i potem normalny abonament, a jeśli masz CP albo net mobilny to zniżka,.
Wolne żarty - nie będę kupował telewizji za 60zł na miesiąc, aby dostać jakąś zniżkę na telefon firmowy. Do tego w ofercie SmartDom ŻENUJĄCY wybór telefonów, w cenach z kosmosu.
Zwykła oferta dla przenoszących numer, wydaje się w porządku - bo średnio-miesięcznie wychodzi 52,50zł w analogicznej ofercie. Jest kilka, ale:
1. Ceny telefonów zdecydowanie wyższe - np. najtańsza Nokia Lumia 735 w T-Mobile - 9zł (po zniżkach pewnie za 4 grosze) - Plus 129zł, (już dwa abonamenty w plecy), Sony XPERIA M4 - T-Mobile - 26zł, Plus - 429zł - i tutaj właściwie należałoby zakończyć bo już wszystkie oszczędności w łeb strzeliły.
2. Przynajmniej jeden okres rozliczeniowy podwójny abonament - bo nie wierzę, że będzie taki fart, że wstrzeli się na koniec okresu w wypowiedzeniem.

Podsumowując
T-Mobile:
-Sony XPERIA M4 - 55,99zł*24+26zł (telefon) = 1369,76 zł (przez dwa lata)
-Nokia Lumia 735 - 55,99zł*24+9zł = 1352,76

Plus:
-Sony XPERIA M4 - 69,99*18+429zł (telefon) = 1688,82zł (przez dwa lata)
-Nokia Lumia 735 - 69,99*18+129zł = 1388,82

Nie śmiem napisać o modelach z wyższej półki cenowej bo byłaby jeszcze większa tragedia dla Plusa. Gdyby nie ceny słuchawek sam pewnie przeniósłbym numer do Plusa...
Aha w SmartDom przy przeniesieniu nie ma 6 miesięcy gratis, tylko 3..
 #806680  autor: iPlus
 15 cze 2015, 22:46
klimasz,

telewizji nie musisz brać w Plusie żeby mieć zniżkę, może to być mobilny net, wtedy może wyjść taniej, wystarczy pierwszy abonament od 50 zł,

ta Lumia 735 wychodzi w Plusie niewiele drożej, ale gdyby były zniżki na abonament...
 #806692  autor: klimasz
 15 cze 2015, 23:42
Zgoda - pod warunkiem, że jest komuś potrzebny. Dla kogoś kto startuje ze smartfonem, a do tego szuka abonamentu z no limitem Plus + Lumia 640/735 jest dobrą propozycją (w gratisie z 6 miesiącami), ale dla kogoś kto wie gdzie poszukać (zniżki na przedłużenie + zniżka na tel.) - niekoniecznie. Sam mówiłem kilku znajomym, ab rozejrzeli się po Plusie. Bo to co proponuje Play przy przedłużeniu woła o pomstę do nieba...

Szkoda, też że działa te przeniesienie tylko z abo...

Ok, ale starczy bo się zrobi mały off top
 #806717  autor: henrikko
 16 cze 2015, 09:40
Czy ktoś z was przeprowadzał testy 3G oraz LTE w sieciach: T-mobile vs Plus?
Zastanawiam się nad oferta Plus bez telefonu natomiast ostatnio taki jednostkowy test nie wypadł korzystnie dla tego operatora w zasięgu LTE. Ping dość duży, a i prędkość znacząco niższa niż T-mobile. Sprawdzałem to na różnych telefonach HTC One M8 (Plus) vs iPhone 6 (T-mobile) natomiast tutaj nie powinno to mieć większego znaczenia, pomiar w Krakowie w centrum.

Drugie pytanie czy ktoś przedłużał umowe bez telefonu z pakietem powyżej 10GB? Regulamin mówi, że max będzie można skorzystać z 13GB, stąd moje pytanie czy jest coś powyżej tego?
 #806770  autor: klimasz
 16 cze 2015, 14:20
Pytanie techniczne do osób, które przedłużały umowy - w ciągu ilu dni był u Was kurier?
 #806776  autor: munreiker
 16 cze 2015, 14:54
klimasz pisze:Pytanie techniczne do osób, które przedłużały umowy - w ciągu ilu dni był u Was kurier?
U mnie był na 3 dzień. Tzn. rozmowa z konsultantem wysyłka następnego dnia dostawa na kolejny dzień. Oczywiście wszystko zależy w jaki dzień tygodnia rozmawiałeś z konsultantem oraz czy telefon mają w magazynie. A co jeszcze nie dostałeś przesyłki?
 #806786  autor: klimasz
 16 cze 2015, 15:37
Po prostu nie zapytałem w jakim terminie wysyłają i nie wiem czy spodziewać się pod koniec tyg., gdzie może mnie nie być, czy na początku przyszłego :P, a zamawiałem dzisiaj ok. południa - Sony M4 - chyba mają na stanie skoro nic nie mówili, zresztą to świeżak :)
 #806790  autor: munreiker
 16 cze 2015, 15:47
klimasz pisze:Po prostu nie zapytałem w jakim terminie wysyłają i nie wiem czy spodziewać się pod koniec tyg., gdzie może mnie nie być, czy na początku przyszłego :P, a zamawiałem dzisiaj ok. południa - Sony M4 - chyba mają na stanie skoro nic nie mówili, zresztą to świeżak :)
Ja spodziewałbym się raczej pod koniec tego tygodnia. Przedłużałem w ciągu miesiąca 2 numery i tak jak napisałem wcześniej dostawa w obu przypadkach włącznie z dniem w którym zamawiałem trwała 3 dni robocze.
 #806819  autor: zylx
 16 cze 2015, 19:06
Właśnie przedłużyłem umowę.
Jump Relax za 69.99zł (-10zł)
Samsung Galaxy SIV - 9zł (oferta specjalna)
Kurier - 19zł

Nie wiem dlaczego taka cena telefonu, dla innych modeli miałem miałem zniżkę 250zł w stosunku do cennika. Trochę szkoda, że nie dali takiego upustu jak w Comforcie (-20zł) i 1gb neta więcej.
 #806827  autor: munreiker
 16 cze 2015, 19:42
zylx pisze:Nie wiem dlaczego taka cena telefonu, dla innych modeli miałem miałem zniżkę 250zł w stosunku do cennika.
Może być tak że SIV będzie wycofana ze sprzedaży. Albo stwierdzili że jest za droga i obniżyli cenę...
 #806835  autor: klimasz
 16 cze 2015, 20:36
munreiker pisze:
klimasz pisze:Po prostu nie zapytałem w jakim terminie wysyłają i nie wiem czy spodziewać się pod koniec tyg., gdzie może mnie nie być, czy na początku przyszłego :P, a zamawiałem dzisiaj ok. południa - Sony M4 - chyba mają na stanie skoro nic nie mówili, zresztą to świeżak :)
Ja spodziewałbym się raczej pod koniec tego tygodnia. Przedłużałem w ciągu miesiąca 2 numery i tak jak napisałem wcześniej dostawa w obu przypadkach włącznie z dniem w którym zamawiałem trwała 3 dni robocze.
Mam nadzieję, że wysyłają numer listu przewozowego? Wtedy łatwiej dorwać kuriera.
munreiker pisze:
zylx pisze:Nie wiem dlaczego taka cena telefonu, dla innych modeli miałem miałem zniżkę 250zł w stosunku do cennika.
Może być tak że SIV będzie wycofana ze sprzedaży. Albo stwierdzili że jest za droga i obniżyli cenę...
Patrząc na ich stronę, robią chyba wyprzedaż S4, bo były dwie wrsje modelowa i jedna zniknęła już całkowicie. Do tego ta zachęta na stronie - Ostatnia SZANSA na Zakup... :]
 #806840  autor: grzeg255
 16 cze 2015, 21:29
Dzisiejsza rozmowa z suk, w sumie tylko raz rozmawiałem. Od razu powiedziałem co mnie interesuje i za ile. Dostałem standard :
comfort + dodatkowo 1GB + stacjonarki = 56 zł brutto
kurier oraz karta gratis
Sony M4 - 149zł
 #806860  autor: Lopez_
 16 cze 2015, 23:53
1) Abonament 129,99,-
telefon: NOTE 4 - 409,-
NL , 10GB LTE
120min UE

2) Abonament 69,99
telefon: S4 - 199,- (jestem niemalże pewien że poprzedni konsultant proponował 30,-, we wcześniejszych postach podobno ktoś miał 9,-)
telefon: A3 - 59.-
telefon: XPERIA M4 AQUA - 1,-
NL, 3GB LTE

Ktoś miał lepsze oferty?
 #806873  autor: jarpen
 17 cze 2015, 07:54
Ja dostałem propozycję od SUK:

Abonament: 49,99 zł BRUTTO
NL (stacjonarne też), 3GB, umowa na 18 miesięcy

bez słuchawki

umowa na firmę.
 #806893  autor: munreiker
 17 cze 2015, 10:35
Koczkodan pisze:Czy w tym abonamencie po zniżce za 69,99 można dostać naviexpert za free i player?
Tak, ja nie miałem z tym problemu. Dostałem Naviexpert (nie pobiera danych z pakietu) oraz Player.pl (strefa T-mobile 5 godzin bez pobierania danych z pakietu) moim zdaniem warto o to pytać.
 #806895  autor: munreiker
 17 cze 2015, 10:37
klimasz pisze: Mam nadzieję, że wysyłają numer listu przewozowego? Wtedy łatwiej dorwać kuriera.
Nie wysyłają przynajmniej ja nie dostałem jeszcze nigdy przy przedłużeniu a przedłużałem już wiele razy umowę. Za to przychodzi sms z DHL przeważnie w dniu dostawy z informacją że przesyłka jest w drodze.
 #806915  autor: Koczkodan
 17 cze 2015, 12:06
munreiker pisze:
Koczkodan pisze:Czy w tym abonamencie po zniżce za 69,99 można dostać naviexpert za free i player?
Tak, ja nie miałem z tym problemu. Dostałem Naviexpert (nie pobiera danych z pakietu) oraz Player.pl (strefa T-mobile 5 godzin bez pobierania danych z pakietu) moim zdaniem warto o to pytać.
Kartę SIM wymieniają za darmo? Jak z kurierem trzeba płacić? Czy do BOA jak się zadzwoni z innego numeru przełączą do SUK?

Co jeszcze można dostać oprócz
RELAX 69,99
3GB
NL
stacjonarne free
naviexpert
w jakiej cenie S4 bo m4aqua za 1zł
  • Strona 195 z 624
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195