• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 39 z 45
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 45
 #806688  autor: dan7
 15 cze 2015, 23:13
Ok. Wszystko w temacie.

Sok przecierowy z Orange, Play, Virgin i T-Mobile
 #806751  autor: Orange Ekspert
 16 cze 2015, 13:04
xander21 pisze:Starter za 5zł, aktywacja rok ważności konta i zasilenie za 5zł, potem aktywuje pakiet 6GB za 6zł, dobrze robię?
Tak, możesz zrobić to w tej kolejności. :) Pamiętaj, że aktywacja promocji Konto Ważne Rok dla Klientów ze stażem w Orange wynoszącym mniej niż 93 dni kosztuje 3 złote.
 #806765  autor: xander21
 16 cze 2015, 14:03
Orange Ekspert pisze:
xander21 pisze:Starter za 5zł, aktywacja rok ważności konta i zasilenie za 5zł, potem aktywuje pakiet 6GB za 6zł, dobrze robię?
Tak, możesz zrobić to w tej kolejności. :) Pamiętaj, że aktywacja promocji Konto Ważne Rok dla Klientów ze stażem w Orange wynoszącym mniej niż 93 dni kosztuje 3 złote.
właśnie mi wzieło 3zł :mrgreen:

ps: Można dowolną ilość pakietów 6GB za 6zł aktywować i sumują się tak? Włącze kolejny np dzień przed końcem i niewykorzystane dane dodadzą się do nowego pakietu?
Ostatnio zmieniony 16 cze 2015, 18:21 przez xander21, łącznie zmieniany 1 raz.
 #806809  autor: Golarz Filip
 16 cze 2015, 17:58
xander21 pisze:ogólnie to orange jest strasznie drogie. Pakiet neta 200MB za 5zł to kpina czy 1GB za 12zł, do tego no limit rozmowy komórkowe 35zł.
W tej sprawie stanę po stronie Orange, gdyż w taryfie dedykowanej do Internetu- OFnK, akurat bonusy po doładowaniu są całkiem całkiem a już ich roczna ważność z możliwością przedłużania jest naprawdę OK. Do tabletu czy telefonu jak potrzebujesz do NORMALNEGO korzystania, jest zupełnie znośnie.
Oczywiście w tej akurat taryfie pakietu na wakacje uruchomić się nie da, ale to wydaje się logiczne z punktu widzenia Orange ;)
 #806814  autor: xander21
 16 cze 2015, 18:19
Golarz Filip pisze:
xander21 pisze:ogólnie to orange jest strasznie drogie. Pakiet neta 200MB za 5zł to kpina czy 1GB za 12zł, do tego no limit rozmowy komórkowe 35zł.
W tej sprawie stanę po stronie Orange, gdyż w taryfie dedykowanej do Internetu- OFnK, akurat bonusy po doładowaniu są całkiem całkiem a już ich roczna ważność z możliwością przedłużania jest naprawdę OK. Do tabletu czy telefonu jak potrzebujesz do NORMALNEGO korzystania, jest zupełnie znośnie.
Oczywiście w tej akurat taryfie pakietu na wakacje uruchomić się nie da, ale to wydaje się logiczne z punktu widzenia Orange ;)
Cofam, to co powiedziałem, rzeczywiście masz rację bonusy za doładowanie przez internet np w taryfie smart są dużo lepsze niż u innych.
 #806815  autor: Blank
 16 cze 2015, 18:30
A ja nie będę stać po stronie Orange.
W Orange są bardzo słabe pakiety standardowe. Ponadto w żadnej ofercie NIE MA LEJKA, a SMSy o kończącym się pakiecie przychodzą PO ZAKOŃCZONEJ SESJI, przez co naraża się celowo użytkowników na koszty, które są niemałe. Od 0.12 zł/100 kB w Yes do 0.25 zł/50 kB w pozostałych taryfach. Jeśli doda się do tego, że informacje o pakietach internetowych są aktualizowane na stronie z opóźnieniem wielogodzinnym, a historia połączeń dawniej nawet kilkudniowym (obecnie również wielogodzinnym), można odnieść wrażenie, że Orange robi wszystko, by doić swoich klientów.
Swoją drogą, Orange jest już chyba jedynym operatorem, który nie ma lejka w pakietach (nie licząc niektórych MVNO).
Biorąc pod uwagę powyższe, nawet bonusy w Orange Free i pakiet wakacyjny mogą wyglądać groźnie.

Nie mam zamiaru umniejszać zalet Orange, bo pakietu ~1zł/1GB nie znajdziemy w innych sieciach, a bonusy w OFnK z możliwością przedłużenia na rok to świetne rozwiązanie dla osób potrzebujących internetu mobilnego bez urządzenia i umowy. Jednakże nie można mówić, że pakiety 200 MB/5 zł i 1 GB za 12 zł są w porządku. Można byłoby je przełknąć, gdyby dorzucili pakiet np. 3 GB / 20 zł, oraz w każdym dodali przynajmniej możliwość aktywowania zabezpieczenia przed kosztami z konta głównego (blokada internetu bez pakietu).

Warto tu wziąć pod uwagę, że np. w Play, SMS o kończącym się pakiecie przychodzi jeszcze w trakcie trwania połączenia internetowego (choć nie zawsze to działa), podczas gdy w orange nie jest tak, nawet w sytuacji SMSa informującego o KOŃCU PAKIETU. Użytkownik dostaje SMSa dopiero, gdy stan jego konta dobije do zera i to o ile nie ma Automatycznego Kredytu, bo w takiej sytuacji skońcyz na stanie -5 zł...
Ba! Platforma Bilingowa Orange jest innowacyjna jeszcze pod jednym względem. Korzystając z internetu, stan konta może się zmieniać. Raz masz 50 zł, po chwili nie masz nic, a za chwilę znowu masz 50 zł. Uniemożlwiia to czasem wykonywanie połączeń, czy... kupno pakietu internetowego.
Jakby tego było mało, to nie koniec możliwości Orange, bo jeśli jesteś głupi i doładujesz, gdy nadal trwa połączenie internetowe, może dojść do sytuacji, gdy platforma bilingowa wyliczy ci bilans ujemny, doładujesz konto spłacając część minusa :D
Są to sporadyczne informacje, ale w ostatnich 3 tygodniach czytałem o tym kilka razy na fanpage'u Orange, a nie przebywam tam zbyt często.
Do pełni szczęścia, brakuje jeszcze skopiowania opłaty za sprawdzenie stanu konta z T-mobile :)
Bo oczywiście, stanu pakietów nie da się już sprawdzić bezpłatnie* :)

* informacje w Mój orange są aktualizowane z bardzo dużym opóźnieniem. Wyjątkiem ma być ten pakiet 6GB, ale czy kod USSD działa to już nie pytanie do mnie ^^

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #806817  autor: xander21
 16 cze 2015, 18:43
Tak lagi się zdarzają, mi dziś po aktywacji nr o godzinie 15tej, dopiero wszystko się ustabilizowało. Doładowałem konto, ale jeszcze bonus 10% nie doszedł. Pakiet net się uruchomił 6GB. Ogólnie pakiety włączają się błyskawicznie.

Co do lejka to od biedy, w każdym telefonie czy to android czy Windows Phone mamy czujnik danych i możemy ustawić limit po którym się połączenie urwie. Działa to bardzo dobrze, przynajmniej na moim telefonie. Wiem ile zużyłem. Jeśli chodzi o pakiety to tak, są słabe i jest ich bardzo mało. Po wykorzystaniu bonusu nie ma możliwości kupić tanio dodatkowych GB.

Z platformą bilingową nie tylko Orange ma problem. Ostatnio Heyah nie wygląda najlepiej. Nie można było wejść chyba z 2 miesiące a teraz już mają naprawione, ale błędami sypie.
W Playu jest prawie ok, tylko czasami nr znika samoczynnie z play24. Wszystko na bierząco aktualizowane.

Nikt nie jest doskonały, ale cały czas błedy naprawiają.
 #806842  autor: xander21
 16 cze 2015, 21:38
hdfunpack pisze:A ja czekam już 10 godzin na zmianę taryfy z Free na One :-\
One to stara taryfa może dlatego? Są trzy główne: Yes, smart i free. Przepisowo mają 24h, więc raz jest lepiej, raz gorzej. Tak bywa.
 #806859  autor: Niezgodna7
 16 cze 2015, 23:46
ja bym nie czekał, tylko migrował do Popa
:- )

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #806879  autor: lluukk
 17 cze 2015, 09:43
Wiem, że pewnie na 52 stronach już jest odpowiedź :) ale gdyby ktoś mi tylko potwierdził czy dobrze rozumiem.

1. Kupuję jakikolwiek starter z taryfą głosową
2. wysyłam sms aby mieć RWK (czy RWK jest we wszystkich taryfach?)
3. Zasilam i kupuję ile chcę i potrzebuję pakietów 6 GB za 6 zł - ostatni przed 31.08 i całe te GB mam ważne do końca października.

Tak jest jak napisałem czy gdzieś się mylę? Dodam, że mam dual sima więc ta karta zastąpiłaby (na ten czas) OFnK gdzie za 100 zł dostałem 36 GB (mam tam jescze z 20 GB ale po prostu używałbym jej znów w listopadzie :) )

lluukk
  • Strona 39 z 45
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 45
  • 1
  • 37
  • 38