• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Ktory lepszy ??

Siemens c75
4
18%
Motorola L6
13
59%
Samsung SGH-X640
5
23%

#80410  autor: cesarz
 18 cze 2006, 20:06
Zapomiales o s68 ,ale dylemat pozostaje .

#80433  autor: szczeka
 18 cze 2006, 21:35
Nie twierdze,że autor tematu jest najaranym małolatem,ale może jego interesuje to czy polifonia jest dobra,czy też nie.Szczęko,uważasz,że polifonia jest dla małolatów,ale że TY tak uważasz,nie znaczy,że wszyscy tak uważają Może zostawisz głos autorowi tematu? Po co ma kupować Samsunga x480,
az sprawdzilem.. i po raz kolejny dales ciala :smt005 wg. danych na telepolis i sluchu znajomych ;) samsung ma lepsza polifnie- 40 glosowa, zas motka tylko 24..

poza tym kto tu mowi o x480? mowa jest o x640, ktory jest telefonem, jak dla mnie lepszy od l6..

nie mozesz dac sobie spokoju juz z pisaniem bredni? chyba widzisz, ze sporo tu obecnych po Tobie jedzie, wysmiewa sie, wyjadacze forum z Twoim zdaniem sie nie licza, jedynie poprawiaja Twoje bledy, ktore popelniasz raz po raz.. irytujacy jestes.. jak Cie obrazilem to sorry, ale po prostu juz przesadzasz.. najpierw sledz, potem user telepolis, teraz adrian.. co bedzie nastepne..?

#80463  autor: Przemek
 19 cze 2006, 09:53
@adrian.exe vel sledz92 vel user telepolis - opanuj sie z tym pisaniem,bo nie dosc ze piszesz glupoty to caly czas piszesz to samo

#80469  autor: orB
 19 cze 2006, 10:31
Motorola nigdy nie miała oszałamiającej polifonii. Najlepszą miał i ma Sony Ericsson,a po nim dopiero Samsung :-)
Sory ale L6 sprawia wrażenie jakby miała się w rękach rozlecieć.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2006, 10:46 przez orB, łącznie zmieniany 2 razy.

#80472  autor: kamil1221
 19 cze 2006, 10:47
Motorola nigdy nie miała oszałamiającej polifonii. Najlepszą miał i ma Sony Ericsson,a po nim dopiero Samsung
Sory ale L6 sprawia wrażenie jakby miała się w rękach rozlecieć.

Dobra polifonie tez maja Sagemy(ale te nowsz czyli myX6-2, myX8) i Philipsy - naprawde dobra.

Faktycznie na pierwszy rzut oka wydaje sie ze moze ja zlamac w rekach, ale po jakims czasie telefon naprawde dobrze lezy w dloni - a obudowa jest dobraj jakosci i wytrzymala - bo jest aluminiowa i solidnie zrobiona... nie jest zle... :smt006

#80498  autor: adrian.exe
 19 cze 2006, 13:56
poza tym kto tu mowi o x480? mowa jest o x640, ktory jest telefonem, jak dla mnie lepszy od l6..
Sorry,pomyliłem modele,ale sam słuchałem polifoni z...kurdę teraz to mi się już całkiem pomieszało...wiem,że słuchałem polifoni jednego z tych samsungów (x480/x640) i wiem,że ta polifonia nie sięgała do pięt mojej motoroli L6.No już wystarczy,nie mam zamiaru się z wami kłócić.
Więc wspomnę raz jeszcze,że ja stawiam na L6.Ponieważ ma ładny dessing,dobrze leży w ręku,łatwo się pisze SMSy,nie zwiesza się jak c75! Przynajmniej ma Bluetooth,a samsung nawet tego nie ma :smt011 .Wystarczy?

::Przyszłość jest jasna,przyszłość to Orange::
Vinamp i Raphael_12,takich napalonych małolatów na SPAM jeszcze na świecie nie było...GAME OVER
Nie pojawiajcie się na moim forum,nie macie tam czego szukać!

#80633  autor: szczeka
 20 cze 2006, 10:59
nie, nie wystarczy ;) samsung lepiej lezy w dloni, wygodniej pisze sie sms'y, ma zdziebko lepszy aparat, wyswietlacz lepszy jakosciowo (lepsze odwzorowanie barw i zdecydowanie czytelniejszy przy duzyn naslonecznieniu:)

#80641  autor: orB
 20 cze 2006, 11:43
szczeka pisze:nie, nie wystarczy ;) samsung lepiej lezy w dloni, wygodniej pisze sie sms'y, ma zdziebko lepszy aparat, wyswietlacz lepszy jakosciowo (lepsze odwzorowanie barw i zdecydowanie czytelniejszy przy duzyn naslonecznieniu:)
Zgadza się, a na dodatek jest mało awaryjny. Jeszcze się nie spotkałem żeby komuś się zepsuł. Jak dla mnie wadą jest baardzo podatna na ryski klapka od baterii.

//Kamil co chciałes od mojego posta :P

#80650  autor: szczeka
 20 cze 2006, 13:01
racja, z ta klapka podatna na ryski musze sie niestety zgodzic, to samo jest np. w x480, e300, e330 itp.. :|

#81747  autor: pamporek
 25 cze 2006, 10:44
No wiec wybralem L6 jak wiekszosc ludzi ktora wziela udzial w ankiecie. Wiec telefon lezy bardzo dobrze w dloni zaleta jest to ze jest on cieniutki. Wyswietlacz ma moze ciutle blade kolory. Bateria dopiero jest formatowana wiec nic o niej nie moge powiedziec.

Denerwujace jest jednak menu Orange - czy ktos wie jak to wylaczyc ?? (no ale jednak na to nie moge narzekac poniewaz nei wsyzysc kupuja w orange a ja tylko w tej sieci moglem wybrac ;/ )

kolejnym felerem tej motoroli jest to ze klawiatura sie sama nie blokuje (no chyba ze ktos wie jak to zrobic )

Nastepna sprawa jest to ze samemu trzeba sobie odliczac od 450 znakow w smsie do 290 bo telefon nie zaznaczy ze jzu piszemy 2 smsa.

Ogolnie na reszcie jej funkcji mi az tak bardzo nie zalezalo. Ale aparat robi w miare dobre zdjecia oczywiscie jak na VGA. Pamiec 10MB to zalezta przy aparacie bo ponad 100 fotek wejdzie.

Dzwonki True Tone, Real Music, mp3 jak i filmy 3gp dzialaja dobrze i nie zauwazylem aby sie cos przycinalo dzwiek dzwonkow tez jest zadawalajacy :D

Ogolnie nie zaluje wyboru, jednak gdy pozbede sie tego menu i moze uda mi sie wlaczyc autoblokade to telefon bedzie na prawde dobry oczywisice w tym przedziale.

Pozdrawiam

#81749  autor: Przemek
 25 cze 2006, 10:53
ciesze sie ze zakup udany :D

jesli masz ochote to napisz test tego telefonu a my go umiescimy w odpowiednim dziale bo widze ze moze byc ciekawy :-)